درباره شارا | تماس | جستجوی پیشرفته | پیوندها | موبایل | RSS
 خانه    تازه ها    پایگاه اخبار    پایگاه اندیشه    پایگاه کتاب    پایگاه اطلاعات    پایگاه بین الملل    پایگاه چندرسانه ای    پایگاه امکانات  
پنجشنبه، 6 اردیبهشت 1403 - 08:05   

حسن عمیدی به عنوان سرپرست دفتر رسانه وزارت صمت منصوب شد

  حسن عمیدی به عنوان سرپرست دفتر رسانه وزارت صمت منصوب شد


ادامه ادامه مطلب یک

گوگل دوباره پایان کوکی‌های شخص ثالث را در کروم به تعویق انداخت

  گوگل دوباره پایان کوکی‌های شخص ثالث را در کروم به تعویق انداخت


ادامه ادامه مطلب دو

برنامه‌های انجمن متخصصان روابط‌عمومی به مناسبت روز روابط‌عمومی

  برنامه‌های انجمن متخصصان روابط‌عمومی به مناسبت روز روابط‌عمومی


ادامه ادامه مطلب سه

فراخوان دومین اجلاس ملی مدیران روابط‌عمومی

  فراخوان دومین اجلاس ملی مدیران روابط‌عمومی


ادامه ادامه مطلب چهار

   آخرین مطالب روابط عمومی  
  دیپلماسی روابط‌عمومی
  متا در حال قرار دادن ربات‌های چت در همه جاست تا شما به جایی نروید
  متا در حال قرار دادن ربات‌های چت در همه جاست تا شما به جایی نروید
  جوایز، مسئولیت اجتماعی شرکتی و جنجال به عنوان آهن‌ربای رسانه‌ای
  عکس ریش فتوشاپ شده مارک زاکربرگ در فضای مجازی وایرال شد
  فراتر از تبلیغات: بن‌بست پایداری در تبلیغات دیجیتال
  روابط‌عمومی و ارتباطات در روز زمین 2024: مسئولیت‌ها، کارکردها و نقش‌ها
  پیش‌بینی 2024: هفت روند روابط‌عمومی که امسال اهمیت خواهند داشت
  فراخوان دومین اجلاس ملی مدیران روابط‌عمومی
  برنامه‌های انجمن متخصصان روابط‌عمومی به مناسبت روز روابط‌عمومی
ادامه آخرین مطالب روابط عمومی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 7067صفحه نخست » صوت و فیلم روابط عمومیشنبه، 1 مهر 1396 - 07:32
حماسه عاشورا الگوی همیشه تاریخ
  

 رشید غریبی اندبیلی/ باز محرم از راه رسید پرچم‌های عزاداری محرم برافراشته شده‌اند تا خاطره‌ی واقعه‌ی کربلا را زنده‌ نگه ‌دارند. رنگ و رخساره‌ی شهرها و تغییر ‌کرده است. مردم آزاده جهان لباس های عزا عزا به تن می کنند وبه حسینیه‌ها و تکیه‌ها می‌روند تا عزاداری کنند و یاد حماسه جاویدان حسینی را دوباره گرامی می دارند حماسه ای که امروزه به الگویی برای بیداری اسلامی در جهان تبدیل شده است به راستی که حماسه حسنی الگویی برای بیداری ملتهاست و چه شباهتی دارد این قیام ها به حماسه جاودان حسینی . اگر نگاهی دقیق به ماهیت این قیام ها بیاندازیم رگه های از الگوپذیری این قیامها از حماسه بزرگ حسینی خواهیم یافت .هدف و انگیزه اصلی مردم کشورهای مسلمان وزجر کشیده منطقه که شاهد قیام های عمومی در آنها هستیم ، نابودی ظلم، استبداد و استکبار و بر پایی حکومت عدل الهی و اجرای احکام اسلامی به عنوان «معروف» و جلوگیری از وابستگی به اجانب و بیگانگان به عنوان «منکر» می باشد . اینها همان انگیزه و هدف امام حسین(ع) از قیام عاشورا بود، آنجا که می فرماید: «انما خرجت لطلب الاصلاح فی امة جدی ارید ان آمر بالمعروف و انهی عن المنکر و اسیر بسیرة جدی و ابی علی ابن ابی طالب(ع)».یعنی هدف من از این سفر، امر به معروف و نهی از منکر و خواسته‌ام از این حرکت، اصلاح مفاسد امت و احیای سنت و قانون جدم، رسول خدا (ص) و راه و رسم پدرم، علی‌بن‌ابیطالب (ع) است.
 
 ملت های مسلمان منطقه ده ها وصدها سال بود که تحت ستم دولتهای وابسته به غرب و اسرائیل همواره تحت شدیدترین اهانت ها و بی حرمتی ها بودند و همواره عزت وکرامت انسانی آنها مورد اهانت قرار گرفته و در مقابل ایادی غرب و اسرائیل همواره با دیده تحقیر نگریسته می شدند اما با بیداری اسلامی ملتها خواهان کرامت انسانی عزت شدند که امام حسین (ع) به عنوان برجسته ترین نماد عزت و آزادگی و مکارم انسانی است و انسان های آزاده او را الگوی بارز و مصداقی ارزشمند از صلابت و ایثار می دانند و با تاسی از آموزه های نهضت عظیم آن امام همام تحولی شگرف در دنیا پدید می آورند.
 
 ایجاد روح وحدت و همبستگی در میان مسلمانان و نفوذ اسلام تشیع در دل های آنان، از مهم ترین پیامدهای عاشورا بود. استاد حسن ابراهیم حسن می نویسد: «شهادت امام حسین علیه السلام، در تهییج شیعیان و وحدت بخشیدن به آنها، تأثیر بسیاری داشت. قبل از این رخداد، شیعیان، پراکنده بودند؛ زیرا شیعه گری، یک نظریه سیاسی بود که در دل پیروان خود نفوذ نکرده بود و هنگامی که حسین علیه السلام شهید شد، شیعه گری، با خون، آمیخته گشت و در اعماق قلوب شیعیان نفوذ کرد و عقیده راسخ آنان شد»
 
 قیام عاشورا، در حقیقت، مشعل فروزانی برای شیعیان و سرمشقی برای قیام های علویان بود. علامه مُقرم می گوید: «یکی از نتایج قیام سیدالشهدا علیه السلام، این بود که در علویان، تأثیر بزرگی گذاشت. پس از حادثه کربلا، هر یک از فرزندان علی علیه السلام که می خواستند قیام کنند، از جهاد امام حسین علیه السلام، سرمشق می گرفتند»2 می توان چنین گفت که این قیام، توانست نیروهای پراکنده شیعه را متحد سازد و زمینه همبستگی سیاسی، تشکل و سازمان دهی آنان را فراهم نماید.
 
 در قیام ملتهای مسلمان منطقه نیز وقتی با قیام جوانان و مردم آزاده تونس که از ستم دولت وطاغوت زمانه خود به ستوه آمدند ،طاغوت زمانه خود را با دستان خالی اما با روحیه اسلامی و شهادت طلبانه ساقط کردند این قیام الگویی برای قیام سایر ملتها و ملت مصر شد و پس از ملت ومردم مصر ،قیام ملت مصر نیز الگوی برای لیبی و کشورهای دیگر شد
 
 مهم ترین اثر قیام عاشورا، تفکیک اسلام راستین از اسلام دروغین بود. کربلا، توطئه سقیفه را افشا کرد و غاصبان خلافت پیامبر صلی الله علیه وآله را به جامعه نشان داد و فرق بین خلافت اسلامی و سلطنت موروثی را بر مردم آشکار ساخت. علامه شهید، سید حسن شیرازی می گوید: «امام حسین علیه السلام با شهادت خود توانست حساب خلافت انحرافی را از اسلام جدا کند و پرده از واقعیت عنصر اموی بردارد تا مردم متوجه شوند خلافت بنی امیه، یک حکومت جاهلی است که لباس اسلام بر تن پوشیده است. بدین ترتیب، مردم دریافتند که حکومت اموی، یک سلطنت ظالمانه است که هیچ ربطی به اسلام ندارد ... بر اثر قیام امام حسین علیه السلام، ماهیت حقیقی تمام خلفای پس از حضرت، بلکه پیش از حضرت هم کشف شد و لذا خلفای دیگر، از امویان، عباسیان و عثمانیان، نتوانستند کارهای نامشروع خود را به نام اسلام، انجام دهند».
 
 در قیام ملتهای منطقه نیز چهره اسلام واقعی و محمدی (ص) نمایان شد و چهره اسلام امریکایی که دولتهای منطقه آن را به مردم خود عرصه نموده بودند آشکار شده و مردم منطقه به خوبی آن اسلامی که سردمداران وابسته که سر در آخور غرب و آمریکا دارند آشکارشده است اگر تا دیروز افراد نالایقی که با نام سران کشورهای اسلامی از غرب دستور می گرفتند و دستورات دولتهاو سران سرویس های اطلاعاتی غرب را تحت عنوایت شریعت اسلامی به ملت ها تحمیل می کردند ومردم مظلوم نیز مجبور به اطاعت بودند اما امروزه دیگر چهره واقعی اسلام برای مسلمانان آشکار تر شده است ، امروزه مردم منطقه به خوبی آن پاده شاه فاسد که خود را خادم الحرمین می نامند به خوبی می شناسند و می دانند که این افراد خادمین حرمین نبوده بلکه خادم ونوکر دولتهای غربی هستند . از طرفی قیام ملتهای مسلمان همانند قیام عاشورا چهره واقعی دموکراسی غربی را که سالها بلکه قرن ها ملاک سنجش دولتها و ملتها بود برای دنیا آشکار تر ساخته است به طوری که دولتهای غربی و امریکا را با یک چالش بسیار بزرگی مواجه کرده است و ملتهای این جوامع نیز دست به قیام زده و خواهان اجرای عدالت هستند .
 
 قیام خونین امام حسین ، نه تنها مورد اعجاب و تحسین مورخان اسلام واقع گردید، بلکه مستشرقان و بعضی اسلام شناسان اجنبی نیز آن را حرکتی عظیم و تحسین برانگیز دانستند. پرفسور براون می گوید: «... گروه شیعه، به قدر کافی، هیجان و از خودگذشتگی نداشتند؛ اما پس از رخداد عاشورا، کار، دگرگون شد و عواطف سست ترین مردم به هیجان درآمد؛ چنان که نسبت به رنج و خطر و حتی مرگ، بی اعتنا شوند».
 
 استاد نیکلسن هم می گوید: «حادثه کربلا، مایه پشیمانی و تأسف امویان شد؛ زیرا این واقعه، شیعیان را متحد کرد و برای انتقام حسین علیه السلام هم صدا شدند ». فیلیپ نیز می نویسد: «فاجعه کربلا، سبب جان گرفتن و بالندگی شیعه و افزایش هواداران آن مکتب گردید؛ به طوری که می توان ادعا کرد آغاز حرکت شیعه و ابتدای ظهور آن، روز دهم محرم بود»
 
 قیام ملتهای مسلمان منطقه و ساقط نمودن دولتهای فاسد نه تنها باعث بیداری کل جهان اسلامی شده است بلکه این قیام و اهداف آن الگویی برای ملل کشورهای غربی و جنبش های اجتماعی و سیاسی آنها شده است اگر تاچندی پیش غربی شدن و غربی زندگی کردن آمال وآرزوی بخش زیادی از ملت های مسلمان بود اما امروزه ملل کشورهای غربی از امریکا گرفته تا انگلستان ،فرانسه ،ایتالیا و سایر کشورها با اعلام این که ما در این قیام ها از قیام ملت مصر و وتحولات منطقه الگو گرفته ایم سعی نموده اند در مبارزه با حکومت های خود همانند قیام ملتهای اسلامی با دولتهای خود رفتار نمایند .
 
 قیام عاشورا، درس دین باوری، ایثار، شجاعت، شهامت، جهاد در راه خدا، امر به معروف و نهی از منکر و روحیه ستیزه جویی پرخاش گری و جسارت در مقابل حکام جور را در مسلمانان ایجاد کرد و پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام را به عنوان سرسخت ترین حامیان دین پیامبر صلی الله علیه وآله، معرفی کرد. مبارزان و رهبران شیعه، در تاریخ جنبش های حرکت آفرین خود، صحنه های اعجاب انگیزی از رشادت، شجاعت، فداکاری و ایثار خلق کردند و هرگز بیم وترسی از قدرت حاکم به دل راه ندادند و در برابر هیچ حکومت ظالم و سخت گیری، تسلیم نشدند و در مقابل موج های سهمگین و طوفان های بنیان کن، با گذشتن از گذرگاه شهادت، همواره قد برافراشته بودند. بهایی که رزمندگان شیعه در تداوم خط سرخ انقلاب حسینی، در طول تاریخ، برای برافراشته نگاه داشتن این پرچم پرافتخار داده اند، ناچیز نبوده است. در هر زمانی، مبارزی سخت کوش از شیعه، این پرچم را بر دوش داشته است.
 عماریون
 

 

 

 

   
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   پربیننده ترین مطالب روابط عمومی  

  سه درس روابط‌عمومی از مدیریت بحران


  چگونه رسانه‌ها و روابط‌عمومی می‌توانند در شرایط جنگی به پیروزی کمک کنند؟


  بهترین راه برای تحقق رویاهای‌تان این است که از خواب بیدار شوید


  گیمیفیکیشن در روابط‌عمومی


  راهنمای کوتاه بحران


  6 مشکل پیش روی روابط‌عمومی در جهان معاصر


  دیپلماسی روابط‌عمومی


  نقش روابط‌عمومی‌‌ دیجیتال در برند سازی


  4 رفتار کمتر شناخته شده رهبری برای تسلط بر موفقیت


  نحوه استفاده از گردشگری در روابط‌عمومی


 
 
 
مقالات
گفتگو
گزارش
آموزش
جهان روابط عمومی
مدیریت
رویدادها
روابط عمومی ایران
کتابخانه
تازه های شبکه
آخرین رویدادها
فن آوری های نو
تبلیغات و بازاریابی
ایده های برتر
بادپخش صوتی
گزارش تصویری
پیشنهادهای کاربران
اخبار بانک و بیمه
نیازمندی ها
خدمات
خبرنگار افتخاری
بخش اعضا
دانلود کتاب
پیوندها
جستجوی پیشرفته
موبایل
آر اس اس
بخشنامه ها
پیشکسوتان
لوح های سپاس
پیام های تسلیت
مناسبت ها
جملات حکیمانه
پایان نامه ها
درباره شارا
تماس با ما
Shara English
Public Relation
Social Media
Marketing
Events
Mobile
Content
Iran Pr
About Us - Contact US - Search
استفاده از مطالب این سایت با درج منبع مجاز است
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شارا است
info@shara.ir
  خبر فوری: معرفی کتاب «هوش مصنوعی روابط‌عمومی در عمل» منتشر شد