درباره شارا | تماس | جستجوی پیشرفته | پیوندها | موبایل | RSS
 خانه    تازه ها    پایگاه اخبار    پایگاه اندیشه    پایگاه کتاب    پایگاه اطلاعات    پایگاه بین الملل    پایگاه چندرسانه ای    پایگاه امکانات  
یکشنبه، 27 خرداد 1403 - 03:06   

مواد مغذی که ممکن است با افزایش سن از مغز شما محافظت کنند

  مواد مغذی که ممکن است با افزایش سن از مغز شما محافظت کنند


ادامه ادامه مطلب یک

روابط‌عمومی: اسیر توهمات؟ چالش‌ها و راهکارها

  روابط‌عمومی: اسیر توهمات؟ چالش‌ها و راهکارها


ادامه ادامه مطلب دو

ربات‌های انسان‌نما به دنبال مشاغل تولیدی هستند

  ربات‌های انسان‌نما به دنبال مشاغل تولیدی هستند


ادامه ادامه مطلب سه

می‌سی‌سی‌پی راهنمای از بین بردن مطبوعات آزاد را منتشر می‌کند

  می‌سی‌سی‌پی راهنمای از بین بردن مطبوعات آزاد را منتشر می‌کند


ادامه ادامه مطلب چهار

   آخرین مطالب روابط عمومی  
  ادای احترام به دکتر سید وحید عقیلی در دومین اجلاس ملی مدیران روابط‌عمومی
  روابط‌عمومی: اسیر توهمات؟ چالش‌ها و راهکارها
  ربات‌های انسان‌نما به دنبال مشاغل تولیدی هستند
  سرمایه‌گذاری استراتژیک در آموزش متخصصان روابط‌عمومی در زمینه هوش مصنوعی
  می‌سی‌سی‌پی راهنمای از بین بردن مطبوعات آزاد را منتشر می‌کند
  محاسبات و ذخیره‌سازی به سمت لبه حرکت می‌کنند و فناوری اطلاعات باید آماده باشد
  ما در حال مشاهده زندگی در آن سوی الگوریتم‌ها هستیم
  امبر دو باتون به عنوان مدیر ارشد ارتباطات جدید گروه رسانه‌ای گاردین منصوب شد
  ۳ گام ساده برای حفظ ارتباط در روابط‌عمومی
  انقلابی در روابط شما
ادامه آخرین مطالب روابط عمومی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 51593صفحه نخست » اخبار روابط‌عمومییکشنبه، 7 اسفند 1401 - 23:33
جنگ تراشه‌ها؛ جنگ نرم آمریکا و چین از طریق کنشگران پارادیپلماتیک
دکتر مریم خالقی نژاد: استاد دانشگاه و پژوهشگر - آمریکا و چین بر گلوگاه‌های حساس یکدیگر نه در عرصه دولتی بلکه در عرصه غیردولتی دست گذاشته‌اند که می‌توان از آنها به عنوان کنشگران پارادیپلماتیک یاد کرد که اکنون تراشه‌ها کنشگری پارادیپلماتیک در خدمت رقابت و جنگ نرم دو کشور هستند و این امر نشان‌دهنده اهمیت روز افزون کنشگران پارادیپلماتیک است.
  

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی ایران (شارا) || شاید برای برخی افراد سوال باشد که تراشه چرا موجب جنگ می شود و چه دلیلی برای درگیری سیاسی و اقتصادی بر سر این قطعه کارآمد و فناوری‌های کلیدی وجود دارد. تراشه که یک قطعه فناورانه و صنعتی کارآمد است که در زمینه تراشه امریکا صنعت برتر را دارد و اهمیت تراشه‌ها در بنیان اقتصادی و دیجیتالی از یک طرف و کاربرد آن در ابزار و ادوات امنیتی از طرف دیگر بر اهمیت آن افزوده است.

 

این قطعه صنعتی در ابزارهای قدرت نرم مانند کامپیوتر مثلا در جابجایی پول به صورت جهانی یا در ابزارهای قدرت سخت مانند ابزارهای نظامی نقش کلیدی را دارد. بنابر آمار موجود سه کشور تایوان، کره جنوبی و امریکا برترین تولیدات تراشه‌ها را در جهان دارند که هیچ کشور دیگر تا کنون نتوانسته است به رقابت با تراشه‌های تولیدی آنها بپردازد.

در دهه اخیر شرایطی به وجود آمده است که اهمیت تراشه‌ها را چندین برابر کرده است؛

اولا همه گیری ویروس
کرونا موجب نیاز به برخی فناوری و قطعات مختلف صنعتی شد چرا که اکثر آموزش ها به صورت آنلاین تغییر پیدا کرد و بی تردید شمار زیادی از دانشجویان و دانش آموزان جهان و مدرسان و اساتید به خریداری تلفن همراه یا لبتاب و یا تبلت روی آوردند.

دومین علت مهم تغییرات اقلیمی و آب و هوایی است که سرمای زیاد و گرمای زیاد از یک سو و کمبود منابع آبی و انرژی از سوی دیگر نیاز به این قطعه را بیشتر و بیشتر کرده است.

از دلایل مهم و تاثیرگذار دیگر می توان به سیاست های کشورهای تاثیرگذار در تحریم ها و یا کمرنگ و پر رنگ شدن برخی روابط اقتصادی و سیاسی نام برد که باعث تاثیر بر صادرات و واردات این قطعه گردیده است و یا بحران های جهانی مهم موجب ریشه دار شدن برخی موانع رشد و پیشرفت بسیاری از کشورها و وابستگی آنها به برخی واردات شده است.

در هر حال تراشه یکی از مهمترین نیازهای قطعات صنعتی و فناوری است که معدود کشورهایی به تولید و صادرات آن در سطوح پیشرفته می پردازند همین امر نیز در روند دستیابی دیگر کشورها به تراشه را دچار نوسان می کند. اگرچه نباید از تولیدات برخی کشورها اما در سطوح پایین غافل شد. تاثیر این قطعه آنچنان در حوزه صنعت و فناوری مهم است که اکنون شاهد تبدیل صادرات و واردات این قطعه به یک دستاویز سیاسی برای کشورهایی مانند امریکا و چین شده است و گرچه جنگ تجاری از دیرباز میان دو کشور وجود دارد اما اکنون جنگ تراشه‌ها یکی از مهمترین رقابت و درگیری میان دو کشور است.

 

بی تردید چین برای رونق اقتصادی خود و تثبیت جایگاه برتر اقتصادی خویش نیاز به برخی قطعات مهم مانند تراشه و وارد کردن آن از کشورهای دیگر دارد. این در حالی است که در صنعت برتر تراشه شاید یکی از مهمترین محورهای صنعتی است که برتری صنعتی امریکا را به رخ چین می­کشد. تا جایی که مناقشه های جدید دو ابر قدرت را بر سر فناوری به خوبی آشکار می­کند. امریکا و چین از پیشرفت نسبی دو کشور در زمنیه فناوری نگران هستند و هرکدام در تلاش برای پیشروی از رقیب خود می باشند.

با عطف به اهمیت تراشه ­ها در تولیدات مختلف صنعتی و نظامی ،امریکا در حال اعمال، محدودیت‌هایی با هدف کاهش سرعت رشد چین به سمت مرزهای فناوری نیمه‌رسانا می باشد. (نیم‌رسانا یا نیمه‌رسانا یا نیمه‌هادی به انگلیسی Semiconductor عنصری است که رسانایی الکتریکی آن، چیزی بین رسانا مانند مس و عایق الکتریکی مانند شیشه می­باشد) دولت بایدن کنترل‌های صادراتی جدیدی را صادر کرد که شرکت‌های آمریکایی را از فروش نیمه‌هادی‌های پیشرفته و همچنین تجهیزات مورد استفاده برای ساخت آنها به برخی تولیدکنندگان چینی ممانعت می‌کرد، مگر اینکه مجوز خاصی دریافت کنند.

این امر ممکن است به طور ناخواسته به این کشور کمک کند تا سرمایه‌گذاری و استراتژی‌های تجاری مؤثر را افزایش دهد. این در حالی است که از سوی کارخانجات در اخبار متعدد اقتصادی اعلام شده است که سازندگان تراشه آمریکایی برای رشد مداوم سود و سرمایه‌گذاری تحقیق و توسعه داخلی (R&D) به شدت به فروش به چین وابسته هستند چرا که چین از مهمترین خریداران تراشه امریکایی است که سالانه آمار بالای خرید آنها را به خود اختصاص داده است.

 

از طرفی هم چین در قسمتی از ساخت و تکمیل این قطعه همکاری مهمی را دارد که شاید بدون آن به سختی بتوانند تکمیل برخی از مراحل آن را پیش برد. به عنوان مثال، در گزارش سپتامبر 2022، کمیسیون امنیت ملی در مورد هوش مصنوعی (NSCAI) هشدار داد که در میکروالکترونیک، "98٪ از تراشه‌های مورد نیاز پنتاگون اکنون در سایه چین ساخته، مونتاژ یا بسته بندی می شوند.

 

مؤسسه مطالعات بین‌المللی و استراتژیک(IISS) نیز براتفاق میان امریکا و چین بر سر تراشه‌ها و تولیدات آنها هشدارهایی را داده است که البته چین بیشتر متضرر خواهد شد چرا که برای تولید تراشه ، هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) با تنگنا مواجه می­شود. هدف از محدودیت های ایالات متحده جلوگیری از دستیابی پکن به هدف خود برای تامین 70 درصد تقاضای نیمه هادی یا نیمه رسانا خود با تولید داخلی تا سال 2030 است. این محدودیت ها در واقع می تواند بر تلاش چین برای تبدیل به یک نیروگاه فناوری تاثیر بدی را بگذارد. اما این احتمال هم هست که محدودیت های واشنگتن توسعه این قبیل فناروی ها را برای چین محدود نکند در عوض باعث تسریع رشد ملی‌گرایی فنی و فناورانه چین و خودکفایی آن در صنعت نیمه‌رسانا بشود.

 

اگرچه مقامات چینی اخبارهایی مبنی بر خوداتکایی تراشه چین توسط صندوق سرمایه گذاری صنعت مدار مجتمع ملی و چهاردهمین برنامه پنج ساله منتشر شده در سال 2021 تقویت شده است نیز اعلام شده بود. یکی دیگر از تغییرات این امر باعث شده است که درخواست برای تراشه‌های خیلی پیشرفته امریکا به دلیل تحریم ها کمتر شود و درخواست ها برای تراشه‌هایی که محصولات تولید چین است و کمی از نظر پیشرفته بودن پاینتر از امریکا است بیشتر شود و این امر ممکن است حتی تشویق هایی برای بخش فناوری چین در تلاش برای تولیدات پیشرفته تر نیز منجر شود.

در کل از سالها پیش چه در زمان ترامپ و چه در زمان ریاست جمهوری جو بایدن همواره سیاست ایالات متحده بر تضعیف پیشرفت چین تا مرز فناوری نیمه رسانا تمرکز دارد اما گویا دو چالش مواجه است.

اول اینکه این امر منجر به تلاش چین و حرکت به سمت تولید فناوری های دوگانه پیشرفته شده است وحرکت چین را به سمت مرزهای فناوری پیشرفته تسریع کرده است چه بسا این تحریم باعث بسیج منابع در چین نیز بشود. محدودیت‌های ایالات متحده ممکن است چین را برانگیزد تا سطوح امنیتی بالاتری را برای تحقیق و توسعه فناوری تراشه‌های نظامی خود تعیین کند و در نتیجه مجتمع های نظامی-صنعتی را تقویت کند.

دوم، محدودیت‌ها بنیان‌گذاران چینی را تشویق می‌کند تا در بازار جهانی که اکنون در آن قرار دارند، برای سطوح بالاتر فناوری سرمایه‌گذاری کنند. با اشباع تراشه در سراسر جهان و تحریم‌های دولت بایدن، صنعتگران چینی فرصتی را برای شرکت‌های داخلی می‌بینند تا به ارزش‌های بازار با وضعیت ثابت‌تر بازگردند.

یکی از عواقب این رقابت فناورانه وجنگ تراشه‌های آمریکا و چین، شرکت‌های جهانی را در تیررس قرار می‌دهد. در حالی که ممنوعیت دولت بایدن بر صادرات برخی فناوری‌های تراشه به چین، مصارف نظامی و صنعتی چین را هدف قرار داده است، شرکت‌ها در سراسر جهان زنجیره تامین خود را مختل خواهند کرد. قوانین تجارت جدید در زمانی آمده است که ایالات متحده به طور فزاینده ای نگران قدرت رو به رشد ژئوپلیتیک چین است و نه تنها بر تجهیزات کامپیوتری، بلکه بر بسیاری از محصولات مصرفی ساخته شده بر اساس فناوری نیمه رسانا محدود تأثیر می گذارد.

سخن آخر آنکه آمریکا و چین بر گلوگاه‌های حساس یکدیگر نه در عرصه دولتی بلکه در عرصه غیردولتی دست گذاشته‌اند که می‌توان از آنها به عنوان کنشگران پارادیپلماتیک یاد کرد که اکنون تراشه‌ها کنشگری پارادیپلماتیک در خدمت رقابت و جنگ نرم دو کشور هستند و این امر نشان‌دهنده اهمیت روز افزون کنشگران پارادیپلماتیک است.

تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل: iirjournal
 

 

 

 

 

با کلیک روی لینک زیر به کانال تلگرام ما بپیوندید:
https://telegram.me/sharapr
 

اینستاگرام شارا:

https://www.instagram.com/kpri.ir

 

فروشگاه روابط‌عمومی (بفرمایید کتاب): http://kpri.ir
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   پربیننده ترین مطالب روابط عمومی  

  گوگل ارسال پیام به جمینی را در پیام‌های اندروید آسان‌تر می‌کند


  ۳اصل برای کارآفرینان از دیدگاه گرگ راکوزی


  بهبود روابط‌عمومی با قدرت هوش مصنوعی


  هوش مصنوعی فریب خورد! عکس برنده مسابقه عکاسی، کار انسان بود نه هوش مصنوعی


  ششمین شماره ماهنامه الکترونیکی راهبرد ارتباطات و روابط‌عمومی منتشر شد


  اولین گردهمایی مدیران روابط‌عمومی نمایشگاه های کشور برگزار شد


  رئیس انجمن متخصصان روابط‌عمومی: روابط‌عمومی در مدیریت و رهبری سازمان‌ها نقش محوری دارد


  مواد مغذی که ممکن است با افزایش سن از مغز شما محافظت کنند


  امبر دو باتون به عنوان مدیر ارشد ارتباطات جدید گروه رسانه‌ای گاردین منصوب شد


  چالش بازاریابی: اندازه‌گیری بازگشت سرمایه


 
 
 
مقالات
گفتگو
گزارش
آموزش
جهان روابط عمومی
مدیریت
رویدادها
روابط عمومی ایران
کتابخانه
تازه های شبکه
آخرین رویدادها
فن آوری های نو
تبلیغات و بازاریابی
ایده های برتر
بادپخش صوتی
گزارش تصویری
پیشنهادهای کاربران
اخبار بانک و بیمه
نیازمندی ها
خدمات
خبرنگار افتخاری
بخش اعضا
دانلود کتاب
پیوندها
جستجوی پیشرفته
موبایل
آر اس اس
بخشنامه ها
پیشکسوتان
لوح های سپاس
پیام های تسلیت
مناسبت ها
جملات حکیمانه
پایان نامه ها
درباره شارا
تماس با ما
Shara English
Public Relation
Social Media
Marketing
Events
Mobile
Content
Iran Pr
About Us - Contact US - Search
استفاده از مطالب این سایت با درج منبع مجاز است
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شارا است
info@shara.ir
  خبر فوری: معرفی کتاب «هوش مصنوعی روابط‌عمومی در عمل» منتشر شد