درباره شارا | تماس | جستجوی پیشرفته | پیوندها | موبایل | RSS
 خانه    تازه ها    پایگاه اخبار    پایگاه اندیشه    پایگاه کتاب    پایگاه اطلاعات    پایگاه بین الملل    پایگاه چندرسانه ای    پایگاه امکانات  
یکشنبه، 27 خرداد 1403 - 15:21   

مواد مغذی که ممکن است با افزایش سن از مغز شما محافظت کنند

  مواد مغذی که ممکن است با افزایش سن از مغز شما محافظت کنند


ادامه ادامه مطلب یک

نظریه جدیدی نحوه انتقال اطلاعات توسط امواج را شرح می‌دهد

  نظریه جدیدی نحوه انتقال اطلاعات توسط امواج را شرح می‌دهد


ادامه ادامه مطلب دو

ربات‌های انسان‌نما به دنبال مشاغل تولیدی هستند

  ربات‌های انسان‌نما به دنبال مشاغل تولیدی هستند


ادامه ادامه مطلب سه

می‌سی‌سی‌پی راهنمای از بین بردن مطبوعات آزاد را منتشر می‌کند

  می‌سی‌سی‌پی راهنمای از بین بردن مطبوعات آزاد را منتشر می‌کند


ادامه ادامه مطلب چهار

   آخرین مطالب روابط عمومی  
  چرا سم آلتمن از اوپن‌ای‌آی اخراج شد؟
  مهمترین چالش های ارتباط داخلی طبق گزارش آکسیوس
  بازاریابی به رهبری بنیانگذار: استراتژی بازاریابی B2B برای سال 2024
  نظریه جدیدی نحوه انتقال اطلاعات توسط امواج را شرح می‌دهد
  استراتژی بازاریابی FML چیست؟
  چگونه در همه چیز موفق باشیم
  ادای احترام به دکتر سید وحید عقیلی در دومین اجلاس ملی مدیران روابط‌عمومی
  روابط‌عمومی: اسیر توهمات؟ چالش‌ها و راهکارها
  ربات‌های انسان‌نما به دنبال مشاغل تولیدی هستند
  سرمایه‌گذاری استراتژیک در آموزش متخصصان روابط‌عمومی در زمینه هوش مصنوعی
ادامه آخرین مطالب روابط عمومی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 47211صفحه نخست » روابط عمومی ایرانییکشنبه، 9 خرداد 1400 - 14:39
سخنگوهای خاموش!
آسیب‌های ساختاری زیادی به حوزه روابط‌عمومی وارد شده است. عدم اعتقاد مدیران به نقش روابط‌عمومی، به کارگیری نیروهای غیرمرتبط، تخصصی نبودن فعالیت‌ها، اعمال نشدن یک نظام سنجش کیفی مشخص و کهنگی مهارت‌های فعالان این رشته در بخش دولتی، بزرگترین علل عقب ماندگی روابط‌عمومی در ایران عنوان می‌شود.
  

 شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی یران (شارا)-|| شما در روابط‌عمومی چه می‌کنید؟ این سوال، اولین چیزی است که از یک کارگزار روابط‌عمومی پرسیده می‌شود. یک مهر تایید بزرگ بر عدم توفیق این رسته شغلی در تعریف ارزش‌های خود. پرسشی که نشان می‌دهد روابط عمومی‌ها به ویژه در بخش دولتی، همه‌ی زوایای سازمانشان را چراغانی کرده‌اند و خود هنوز معطل رسیدن یک فانوس کم‌سو هستند.
 
 ۲۷ اردیبهشت را به نام "روز ارتباطات و روابط‌عمومی" نام‌گذاری کرده‌اند. شاید به این موضوع نیز دقت نکرده باشید که حتی در همین روز هم کارشناسان روابط‌عمومی باید پیام تبریک بنویسند. پیامی از طرف دیگران به خودشان! اما چرا این قشر تولیدکننده، همچنان از تعریف ظرفیت‌های شغلی خود بازمانده و نتوانسته اهمیت خود را تثبیت کند؟
 
 آسیب‌های ساختاری زیادی به حوزه روابط‌عمومی وارد شده است. عدم اعتقاد مدیران به نقش روابط‌عمومی، به کارگیری نیروهای غیرمرتبط، تخصصی نبودن فعالیت‌ها، اعمال نشدن یک نظام سنجش کیفی مشخص و کهنگی مهارت‌های فعالان این رشته در بخش دولتی، بزرگترین علل عقب ماندگی روابط‌عمومی در ایران عنوان می‌شود.
 
 روابط‌عمومی بروشور و بنر یا فضای مجازی
 
 در تشریح این موضوع یک جامعه شناس و مدرس علوم ارتباط به خبرنگار ایسنا گفت: شرایط در روابط عمومی‌ها تغییر کرده و از "روابط‌عمومی بروشور و بنر"، به "روابط‌عمومی فضای مجازی و پاسخگویی افکار عمومی" رسیده ایم.
 
 مصدق کشاورزی افزود: به طور سنتی، افکار عمومی در کفِ جامعه رصد می‌شد اما امروزه باید مطالبات مردم را در بستر رسانه‌ها و فضای مجازی جستجو کرد. همان‌طور که مردم، مطالبات خود را در فضای مجازی مطرح می‌کنند.
 
 مسیر روابط‌عمومی از توصیف‌ تا تحلیل
 
 این مدرس دانشگاه اظهار کرد: رسالت روابط عمومی‌ها اطلاع‌رسانی و اطلاع یابی است. در حال حاضر روابط عمومی‌ها بیشتر به "توصیف‌گر" تبدیل شده‌اند و به اعلام اعداد و ارقام می‌پردازند و در آن سوی میدان نقش "تبیین‌گری و تحلیل‌گری" خالی مانده است.
 
 وی خاطرنشان کرد: جامعه در بستر فضای مجازی نیازمند این تحلیل‌ها است و اعداد و گزارش عملکردها به تنهایی مخاطبین را قانع نخواهد کرد.
 
 کشاورزی روابط‌عمومی را شغلی چند بعدی دانست و گفت: روابط عمومی‌ها به صورت سنتی با فرم توصیف‌گری فعالیت می‌کنند و این موضوع باعث شده تا از دیگر جنبه‌های رسالت خود جا بمانند.
 
 رسانه و روابط‌عمومی؛ دو قطب در کنار هم
 
 این مدرس حوزه ارتباطات، رسانه‌ها را یکی از ابزارهای اصلی روابط‌عمومی برای تبیین و توصیف عملکرد سازمان‌ها دانست و گفت: نزدیکی رسانه و روابط‌عمومی کاملا مفید است. حتی خبرنگاران حرفه‌ای می‌توانند از دل گزارش‌های خبریِ روابط عمومی‌های توجیه‌گر، به مشکلات آن سازمان نیز پی برده و موجب مطالبه خواسته‌های مردم شود.
 
 مصدق کشاورزی اظهار کرد: در چنین حالتی از حضور رسانه، روابط‌عمومی نیز به پختگی می‌رسد و از توجیه‌گری به مرحله تحلیل‌گر و تبیین‌گری سوق پیدا خواهد کرد.
 
 وی افزود: از سوی دیگر روابط‌عمومی نیز منبع خوبی برای تغذیه رسانه‌ها محسوب می‌شود.
 
 یک حرفه رو به پیشرفت
 
 مدیر گروه علوم ارتباطات در دانشگاه‌های بوشهر اظهار کرد: اگر به پیشینه حرفه روابط‌عمومی در استان بوشهر مراجعه کنیم، متوجه خواهیم شد که در سال‌های اخیر این واحدها نسبت به یک دهه پیش بسیار تخصصی تر عمل می‌کنند. در سال‌های اخیر به واسطه نقش فضای مجازی و تغییر نگرش مدیران، رشد بسیار خوبی در این حوزه اتفاق افتاده است.
 
 کشاورزی اظهار کرد: اگر در سال‌ها پیش، حتی مطالبات کلان مردم نیز پاسخ داده نمی‌شد، اما امروزه حتی یک کامنت‌ در فضای مجازی نیز توسط روابط‌عمومی پاسخ داده می‌شود و البته این پاسخ‌ها نیز، پرسش‌های دیگری به همراه دارد. روابط عمومی‌ موفق، در برابر این پرسش ها به صورت تخصصی به پاسخگویی می‌پردازد.
 
 شغلی که نیازمند چندین مهارت است
 
 این جامعه شناس، روابط‌عمومی را شغلی چند مهارتی عنوان کرد و افزود: در کنار توانایی‌های فنی و تخصصی، مهارت‌های ارتباطی و ادراکی نیز در روابط‌عمومی نقش کلیدی دارد و موجب عملکرد حرفه‌ای تر آن‌ها در حوزه اطلاع رسانی و اطلاع یابی خواهد شد. در حال حاضر، در حوزه مهارت های ارتباطی و ادراکی نیاز به تلاش بیشتر داریم و باید این خلاء در روابط عمومی‌ها برطرف شود.
 
 کشاورزی که به عنوان یک مدیر دولتی در جایگاه سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر مشغول به فعالیت است، عنوان کرد: در گذشته، دستگاه‌های دولتی باید به دنبال مخاطبین خود می‌رفتند و آن‌ها را پیدا می‌کردند. ادارات مختلف، گزارش عملکردهای مناسبتی خود در مطبوعات را با یک عکس قدی در ابعاد نصف صفحه از مدیر آن سازمان شروع می‌کردند و بعد از آن به تشریح اقدمات می‌پرداختند. اما در حال حاضر دیدن چهره و فیزیک مدیران، در هیچ نقطه‌ای از خواست و مطالبه مردم جای ندارد.
 
 وی اضافه کرد: ادبیات سازمان در مواجهه با اقشار مختلف مخاطب باید متفاوت باشد و روابط‌عمومی موفق، با شناخت کامل از جامعه هدف می‌تواند این نیاز را پوشش دهد. این شناخت تنها با برقراری ارتباط دوسویه میان دستگاه دولتی و مخاطبین توسط روابط‌عمومی، عملی خواهد شد.
 
 روابط‌عمومی کاتالیزور بومی‌سازی بخشنامه‌ها
 
 مصدق کشاورزی معتقد است تحقق صددرصدی برنامه‌ها و اهداف ابلاغی سازمان‌های بالادستی نیز موجب جلب رضایت کامل مخاطبین دستگاه اجرایی نخواهد شد. این رضایتمندی تنها با لحاظ شرایط بومی و منطقه‌ای به دست خواهد آمد و روابط‌عمومی با اطلاع‌یابی و افکارسنجی باید نسبت به بومی‌سازی برنامه‌های کلان سازمان خود اقدام کند.
 
 وی افزود: در موارد زیادی از گذشته تا به امروز، درگیر تحقق برنامه‌های نوشته شده از بالا به پایین بوده‌ایم. در حالی که هرگاه دیدگاه‌ها از پایین به بالا و از دل جامعه رشد پیدا کرده و در سطوح بالا برای آن آیین نامه و قانون تصویب شده باشد، موفق بوده‌ایم.
 
 این مدرس علوم ارتباطات گفت: یافتن و احصاء این مطالبات از درون جامعه و ارجاع به دستگاه دولتی (که بخشی از وظایف روابط‌عمومی است)، منجر به ارائه پیشنهادات کارشناسی به دولت و نمایندگان مجلس و نهایتاً تصویب برنامه‌هایی به نفع عموم مردم می‌شود.
 
 فضای مجازی، پر از فرصت و تهدید
 
 به گفته کشاورزی چه بخواهیم و چه نخواهیم در عصر ارتباطات و اطلاعات هستیم و در این دوره با هیچ ابزاری نمی‌توانیم خود را محدود کنیم. رشد روابط‌عمومی در این سنوات نیز نه به واسطه‌ی چاپ بنر و بروشور، که صرفاً به واسطه رسانه‌های جمعی و فضای مجازی بوده است.
 
 این جامعه شناس بیان کرد: در این حوزه عملکرد روابط عمومی‌ها خوب بوده، اما هنوز هم فضا برای کارکرد بهتر وجود دارد؛ که البته بخشی از آن به دلیل ترسی است که در دل برخی مدیران وجود دارد. نگاه سنتی برخی از مدیران این‌گونه است که "کمتر در فضای مجازی حضور داریم تا کمتر در مظان اتهام قرار گیریم."
 
 وی افزود: البته دست به عصا بودن برخی از مدیران در قبال فضای مجازی، به علت بداخلاقی‌هایی است که در این فضا وجود دارد و توسط بخش اندکی نه به قصد مطالبه‌گری، بلکه به منظور تخریب باعث کشیده شدن ترمز دستگاه اجرایی می‌شوند، رقم می‌خورد.
 
 اصول اخلاقی رسانه‌ها را به فضای مجازی تعمیم دهیم
 
 کشاورزی خاطرنشان کرد: انتشار یک مطلب نادرست در فضای مجازی که محل حضور انبوهی از انسان‌ها است، می‌تواند ماه‌ها وقت یک سازمان را برای پاسخگویی بگیرد. اگر اصول اخلاقی حاکم بر رسانه‌ها، در فضای مجازی نیز ایجاد شود، مدیران نیز به صورت هفت روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه‌روز می‌توانند پاسخگوی مردم باشند.
 
 این مدیر بخش دولتی گفت: البته مدیران نیز حتی به رغم دیدن بی‌اخلاقی، نباید از فضای رسانه‌ای دوری کنند چرا که رسانه‌ها زبان گویای دستگاه اجرایی و پاسخگوی مطالبات مردمی است.
 
 وی تصریح کرد: ایجاد اصول اخلاقی در فضای مجازی و شناسنامه‌دار شدن فعالان فضای مجازی از یک سو و التزام به پاسخگویی از طرف روابط‌عمومی و مدیران سازمان‌ها از سوی دیگر می تواند منجر به بهبود این ارتباط دو سویه شود.
 
 مصدق کشاورزی با عرض تبریک مجدد روز ارتباطات و روابط‌عمومی به فعالین این عرصه گفت: روابط عمومی‌ها از مرحله توجیه‌گری گذر کردند و به تبیین‌گری رسیده اند و حالا وقت آن رسیده که با عبور از این مرحله، به دوران تحلیل گری گام بردارند.
 
 گزارش از: «حسین فیروزه»، خبرنگار ایسنا

 

 

 

 

 

 

   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   پربیننده ترین مطالب روابط عمومی  

  امبر دو باتون به عنوان مدیر ارشد ارتباطات جدید گروه رسانه‌ای گاردین منصوب شد


  ادای احترام به دکتر سید وحید عقیلی در دومین اجلاس ملی مدیران روابط‌عمومی


  چالش بازاریابی: از رقبا پیشی بگیرید


  سرمایه‌گذاری استراتژیک در آموزش متخصصان روابط‌عمومی در زمینه هوش مصنوعی


  کریستوفر بلر، ترول لیبرال، علیرغم سرکوب فیس‌بوک و هوش مصنوعی، به پیشروی خود ادامه می‌دهد


  روابط‌عمومی: اسیر توهمات؟ چالش‌ها و راهکارها


  تأثیر شگفت‌انگیز هوش مصنوعی در آینده شغل روابط‌عمومی


  چرا فرهنگ‌سازی منجر به نتایج می‌شود: توصیه‌هایی از کارآفرینان


  محاسبات و ذخیره‌سازی به سمت لبه حرکت می‌کنند و فناوری اطلاعات باید آماده باشد


  ربات‌های انسان‌نما به دنبال مشاغل تولیدی هستند


 
 
 
مقالات
گفتگو
گزارش
آموزش
جهان روابط عمومی
مدیریت
رویدادها
روابط عمومی ایران
کتابخانه
تازه های شبکه
آخرین رویدادها
فن آوری های نو
تبلیغات و بازاریابی
ایده های برتر
بادپخش صوتی
گزارش تصویری
پیشنهادهای کاربران
اخبار بانک و بیمه
نیازمندی ها
خدمات
خبرنگار افتخاری
بخش اعضا
دانلود کتاب
پیوندها
جستجوی پیشرفته
موبایل
آر اس اس
بخشنامه ها
پیشکسوتان
لوح های سپاس
پیام های تسلیت
مناسبت ها
جملات حکیمانه
پایان نامه ها
درباره شارا
تماس با ما
Shara English
Public Relation
Social Media
Marketing
Events
Mobile
Content
Iran Pr
About Us - Contact US - Search
استفاده از مطالب این سایت با درج منبع مجاز است
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شارا است
info@shara.ir
  خبر فوری: معرفی کتاب «هوش مصنوعی روابط‌عمومی در عمل» منتشر شد