درباره شارا | تماس | جستجوی پیشرفته | پیوندها | موبایل | RSS
 خانه    تازه ها    پایگاه اخبار    پایگاه اندیشه    پایگاه کتاب    پایگاه اطلاعات    پایگاه بین الملل    پایگاه چندرسانه ای    پایگاه امکانات  
یکشنبه، 27 خرداد 1403 - 03:57   

مواد مغذی که ممکن است با افزایش سن از مغز شما محافظت کنند

  مواد مغذی که ممکن است با افزایش سن از مغز شما محافظت کنند


ادامه ادامه مطلب یک

روابط‌عمومی: اسیر توهمات؟ چالش‌ها و راهکارها

  روابط‌عمومی: اسیر توهمات؟ چالش‌ها و راهکارها


ادامه ادامه مطلب دو

ربات‌های انسان‌نما به دنبال مشاغل تولیدی هستند

  ربات‌های انسان‌نما به دنبال مشاغل تولیدی هستند


ادامه ادامه مطلب سه

می‌سی‌سی‌پی راهنمای از بین بردن مطبوعات آزاد را منتشر می‌کند

  می‌سی‌سی‌پی راهنمای از بین بردن مطبوعات آزاد را منتشر می‌کند


ادامه ادامه مطلب چهار

   آخرین مطالب روابط عمومی  
  ادای احترام به دکتر سید وحید عقیلی در دومین اجلاس ملی مدیران روابط‌عمومی
  روابط‌عمومی: اسیر توهمات؟ چالش‌ها و راهکارها
  ربات‌های انسان‌نما به دنبال مشاغل تولیدی هستند
  سرمایه‌گذاری استراتژیک در آموزش متخصصان روابط‌عمومی در زمینه هوش مصنوعی
  می‌سی‌سی‌پی راهنمای از بین بردن مطبوعات آزاد را منتشر می‌کند
  محاسبات و ذخیره‌سازی به سمت لبه حرکت می‌کنند و فناوری اطلاعات باید آماده باشد
  ما در حال مشاهده زندگی در آن سوی الگوریتم‌ها هستیم
  امبر دو باتون به عنوان مدیر ارشد ارتباطات جدید گروه رسانه‌ای گاردین منصوب شد
  ۳ گام ساده برای حفظ ارتباط در روابط‌عمومی
  انقلابی در روابط شما
ادامه آخرین مطالب روابط عمومی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 45307صفحه نخست » آموزش روابط عمومیدوشنبه، 19 آبان 1399 - 13:37
مزیت‌های غیرمنتظره عذرخواهی نکردن از مشتریان شاکی
این روزها تعداد عذرخواهی‌ سازمان‌ها زیاد شده است. شاید متوجه شده باشید. اما دلایل عذرخواهی آنها آن چیزی نیست انتظارش را دارید. سازمان‌ها وقتی عذرخواهی می‌کنند که با شکست مواجه ‌شوند و این شکست با یکی از این دو روش صورت می‌گیرد: یکی وقتی شکست عملیاتی را تجربه می‌کنند و یکی دیگر شکست فرهنگی.
  

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)-|| این روزها تعداد عذرخواهی‌ سازمان‌ها زیاد شده است. شاید متوجه شده باشید. اما دلایل عذرخواهی آنها آن چیزی نیست انتظارش را دارید. سازمان‌ها وقتی عذرخواهی می‌کنند که با شکست مواجه ‌شوند و این شکست با یکی از این دو روش صورت می‌گیرد: یکی وقتی شکست عملیاتی را تجربه می‌کنند و یکی دیگر شکست فرهنگی. شکست‌های عملیاتی چیزهایی مثل فراخوان محصول معیوب، تاخیر در پرواز هواپیما یا اتمام موجودی مرغ سوخاری در رستوران KFC (در سال ۲۰۱۸) را دربرمی‌گیرند.

عذرخواهی کردن برای این نوع شکست‌ها خیلی آسان است. شما به مشتری توضیح می‌دهید چه اشتباهی پیش آمده، چه کاری برای رفع آن انجام می‌دهید و سپس بابت آن عذرخواهی می‌کنید. KFC بعد از تمام شدن مرغ‌های سوخاری به روشنی این کار را انجام داد. و همه مشتریان آن را بخشیدند. اما عذرخواهی کردن بابت شکست‌های فرهنگی به این آسانی نیست. اتفاق‌هایی مثل تبلیغات مخرب، کمپین‌های بازاریابی جنسیتی و اتهاماتی در مورد آزار و خشونت در محیط کار، تعاریف سخت‌تری دارند و تقریبا غیرممکن است که به‌طور کامل و مناسب در مورد آنها عذرخواهی کرد. وقتی یک مشکل فرهنگی به وجود می‌آید، برای یک سازمان خیلی سخت است که بخواهد توضیح بدهد چه اشکالاتی پیش آمده است. معمولا سازمان‌ها با جملات از سر باز کنی مثل «به نتیجه مورد نظر نرسیدیم» یا «اشتباه کردیم» از خودشان دفاع می‌کنند.

حقوق مشتری در برابر احساس مشتری: وقتی سازمان یک شکست عملیاتی را تجربه می‌کند، یعنی حقوق مشتری را نادیده گرفته است. در رسوایی شرکت فیس‌بوک و کمبریج آنالیتیکا (که اطلاعات شخصی میلیون‌ها کاربر فیس‌بوک بدون رضایت آنها به دست شرکت مشاوره سیاسی کمبریج آنالیتیکا افتاد)‌ اولین عذرخواهی مارک زاکربرگ، بیش از ۹۰۰ کلمه بود که حتی یکی از آنها اشاره‌ای به «تاسف» نداشت. او قبول داشت که سازمانش حقوق مشتری را نقض کرده، اما نه آنقدر که بخواهد بگوید متاسف است. او فکر نمی‌کرد این کار لازم است. وقتی یک سازمان شکست فرهنگی را تجربه می‌کند، یعنی احساسات مشتری را نادیده گرفته است.

 

در اینجا تکنیک‌های سنتی مدیریت بحران هم نمی‌توانند کاری کنند. سازمان‌ها و مشتریان می‌دانند در ارتباط با حق و حقوق و تعهدات یکدیگر، در چه جایگاهی قرار دارند. اما هیچ قانون و مقرراتی برای احساسات آسیب‌دیده وجود ندارد؛ چیزی که اتفاقا منبع بزرگی برای عقب کشیدن مشتری است. شرکت‌های پیپرچیس (Paperchase)، زوپلا (Zoopla)، (H&M)، اچ‌اند‌ام، تاپ‌من (Topman) و کالج دانشگاهی لندن، همگی در مرحله آسیب زدن به احساسات مشتری بوده‌اند. یکی از مشکلات بزرگی که کارشناسان به آن اشاره می‌کنند این است که: سازمان‌ها تمایلی به عذرخواهی در مورد شکست‌های عملیاتی ندارند، درحالی‌که عمیقا مشتاق عذرخواهی بابت شکست‌های فرهنگی هستند.

کاپیتالیسم بی‌رویه و چرا همیشه حق با مشتری نیست: این تمایل زیاد برای اینکه سازمان متاسف و پشیمان دیده شود، به مفهومی مرتبط است که آن را «کاپیتالیسم بی‌رویه» می‌نامیم. می‌توان از تعداد بی‌رویه مشتریان پول به دست آورد. رسانه‌ها هم هر چه بیشتر به این اتفاق‌ها دامن می‌زنند و هر وقت ببینند شرکت دیگری در شرایط عذرخواهی برای یک اتفاق فرهنگی قرار گرفته، وارد کار می‌شوند. و مشتریان می‌دانند که اگر بتوانند کاری کنند یک برند بزرگ عذرخواهی تحقیرآمیزی داشته باشد، فرصت خوبی به دست می‌آورند که اسم‌ خودشان سر زبان‌ها بیفتد. اما همیشه حق با مشتری نیست. در واقع، اغلب اوقات آنها اشتباه می‌کنند یا حداقل موقعیت آنها از نظر اخلاقی مبهم است. شرکت پیپرچیس به خاطر تبلیغ کردن در روزنامه‌ای که فقط گروهی از افراد دوستش ندارند، عذرخواهی کرد. کالج دانشگاهی لندن به‌خاطر شوخی با یک آهنگ مجبور به عذرخواهی شد.

 

شرکت املاک زوپلا به خاطر نادیده گرفتن کمپین metoo علیه خشونت‌های جنسی، عذرخواهی کرد. همه این اتفاق‌ها آن‌قدر بزرگ و جنجالی نبودند، اما با شلوغ‌کاری رسانه‌ها برای تحقیر سازمان‌ها و زدن تیترهای جنجالی که جذب مخاطب کند، مواجه شدند که البته به نتیجه هم رسیدند. سازمان‌هایی که با انتقاد مواجه می‌شوند- به‌ویژه از طرف رسانه‌های اجتماعی- باید به یاد داشته باشند که از میان همه کسانی که از آنها انتقاد کرده‌اند و خواهان عذرخواهی آنها شده‌اند، تنها بخش کوچکی مشتریان واقعی آنها هستند. بقیه صرفا در منطقه خاکستری «مخاطب» دسته‌بندی می‌شوند. در واقع، هر چقدر یک موقعیت برای سازمانی تحقیر‌آمیزتر و پرسروصداتر باشد، تماشاچی‌ها و سرک‌کش‌های بیشتری وارد ماجرا می‌شوند. این موضوع می‌تواند دردسرآفرین باشد، اما لزوما منجر به یک بحران نمی‌شود.

مزایای غیرمنتظره عذرخواهی نکردن: یکی از معدود سازمان‌هایی که با انتقاد مواجه شد، اما توانست فرق بین مشتریان واقعی و مخاطبان همین‌طوری را تشخیص دهد، برند مکمل‌های ورزشی «پروتئین ورلد» (Protein World) بود. کمپینی که این شرکت راه انداخت تبلیغ یک اندام کاملا متناسب بود و با جنجال فراوانی مواجه شد، چندین رسانه اجتماعی به آن اعتراض کردند و پوشش رسانه‌ها آن‌قدر زیاد بود که این شرکت را به دردسر بیندازد.

خیلی از مردم خشمگین شدند. اما پروتئین ورلد عذرخواهی نکرد. آنها فهمیدند افرادی که مدعی بودند احساساتشان از این کمپین خدشه‌دار شده، گروهی هستند که بعید است از محصولات این شرکت خرید کرده باشند یا در آینده بخواهند خرید کنند. بنابراین، قاطعانه کمپین را ادامه دادند. حتی مدیر پروتئین ورلد مدعی شد که توجه رسانه‌ها به این جنجال به این برند کمک کرده و به افزایش یک میلیون پوندی درآمد آن در چهار روز بعد از سروصداهای رسانه‌ای منجر شده است.

 

عذرخواهی کردن بابت شکست‌های محرز و قابل اثبات، خوب و ضروری است. در این شرایط، عذرخواهی باید صریح باشد و پیشنهادی برای رفع مشکل و کاهش اثر آن ارائه شود. اما عذرخواهی‌هایی که بابت احساسات خدشه‌دار شده صورت می‌گیرند، ریسک بالایی دارند. اگر به کامنت‌های توییتر زیر عذرخواهی‌هایی که شرکت‌ها بابت شکست‌های فرهنگی خود منتشر کرده‌اند نگاه کنید، متوجه می‌شوید خیلی از مشتریان، خود این عذرخواهی را مورد نقد قرار داده‌اند.
 

مترجم: مریم رضایی

منبع: My Customer : https://donya-e-eqtesad.com
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   پربیننده ترین مطالب روابط عمومی  

  گوگل ارسال پیام به جمینی را در پیام‌های اندروید آسان‌تر می‌کند


  ۳اصل برای کارآفرینان از دیدگاه گرگ راکوزی


  بهبود روابط‌عمومی با قدرت هوش مصنوعی


  هوش مصنوعی فریب خورد! عکس برنده مسابقه عکاسی، کار انسان بود نه هوش مصنوعی


  ششمین شماره ماهنامه الکترونیکی راهبرد ارتباطات و روابط‌عمومی منتشر شد


  اولین گردهمایی مدیران روابط‌عمومی نمایشگاه های کشور برگزار شد


  رئیس انجمن متخصصان روابط‌عمومی: روابط‌عمومی در مدیریت و رهبری سازمان‌ها نقش محوری دارد


  مواد مغذی که ممکن است با افزایش سن از مغز شما محافظت کنند


  امبر دو باتون به عنوان مدیر ارشد ارتباطات جدید گروه رسانه‌ای گاردین منصوب شد


  چالش بازاریابی: اندازه‌گیری بازگشت سرمایه


 
 
 
مقالات
گفتگو
گزارش
آموزش
جهان روابط عمومی
مدیریت
رویدادها
روابط عمومی ایران
کتابخانه
تازه های شبکه
آخرین رویدادها
فن آوری های نو
تبلیغات و بازاریابی
ایده های برتر
بادپخش صوتی
گزارش تصویری
پیشنهادهای کاربران
اخبار بانک و بیمه
نیازمندی ها
خدمات
خبرنگار افتخاری
بخش اعضا
دانلود کتاب
پیوندها
جستجوی پیشرفته
موبایل
آر اس اس
بخشنامه ها
پیشکسوتان
لوح های سپاس
پیام های تسلیت
مناسبت ها
جملات حکیمانه
پایان نامه ها
درباره شارا
تماس با ما
Shara English
Public Relation
Social Media
Marketing
Events
Mobile
Content
Iran Pr
About Us - Contact US - Search
استفاده از مطالب این سایت با درج منبع مجاز است
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شارا است
info@shara.ir
  خبر فوری: معرفی کتاب «هوش مصنوعی روابط‌عمومی در عمل» منتشر شد