درباره شارا | تماس | جستجوی پیشرفته | پیوندها | موبایل | RSS
 خانه    تازه ها    پایگاه اخبار    پایگاه اندیشه    پایگاه کتاب    پایگاه اطلاعات    پایگاه بین الملل    پایگاه چندرسانه ای    پایگاه امکانات  
چهارشنبه، 5 اردیبهشت 1403 - 22:19   

حسن عمیدی به عنوان سرپرست دفتر رسانه وزارت صمت منصوب شد

  حسن عمیدی به عنوان سرپرست دفتر رسانه وزارت صمت منصوب شد


ادامه ادامه مطلب یک

گوگل دوباره پایان کوکی‌های شخص ثالث را در کروم به تعویق انداخت

  گوگل دوباره پایان کوکی‌های شخص ثالث را در کروم به تعویق انداخت


ادامه ادامه مطلب دو

برنامه‌های انجمن متخصصان روابط‌عمومی به مناسبت روز روابط‌عمومی

  برنامه‌های انجمن متخصصان روابط‌عمومی به مناسبت روز روابط‌عمومی


ادامه ادامه مطلب سه

فراخوان دومین اجلاس ملی مدیران روابط‌عمومی

  فراخوان دومین اجلاس ملی مدیران روابط‌عمومی


ادامه ادامه مطلب چهار

   آخرین مطالب روابط عمومی  
  متا در حال قرار دادن ربات‌های چت در همه جاست تا شما به جایی نروید
  متا در حال قرار دادن ربات‌های چت در همه جاست تا شما به جایی نروید
  جوایز، مسئولیت اجتماعی شرکتی و جنجال به عنوان آهن‌ربای رسانه‌ای
  عکس ریش فتوشاپ شده مارک زاکربرگ در فضای مجازی وایرال شد
  فراتر از تبلیغات: بن‌بست پایداری در تبلیغات دیجیتال
  روابط‌عمومی و ارتباطات در روز زمین 2024: مسئولیت‌ها، کارکردها و نقش‌ها
  پیش‌بینی 2024: هفت روند روابط‌عمومی که امسال اهمیت خواهند داشت
  فراخوان دومین اجلاس ملی مدیران روابط‌عمومی
  برنامه‌های انجمن متخصصان روابط‌عمومی به مناسبت روز روابط‌عمومی
  دنیای روابط‌عمومی فراتر از کنفرانس‌های مطبوعاتی
ادامه آخرین مطالب روابط عمومی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 37090صفحه نخست » ادامه مطلب دوسه شنبه، 23 بهمن 1397 - 13:05
تعریف علم در جامعه نیازمند بازنگری است
تبدیل علم به برند، شبیه به بازاریابی نیست
برند سازی موضوعی است که همواره باید در حال تغییر و تحول باشد و یک محصول برند شده، هرگز نمی‌تواند برای مدتی طولانی به یک‌شکل ثابت به حیات خود ادامه دهد. این موضوع منحصر به محصولات تجاری نبوده و دنیای علم را نیز در برمی‌گیرد.
  

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)-|| برندینگ یک موضوع بسیار مهم در دنیای امروز محسوب می‌شود و در این میان شاید کمتر کسی به این موضوع توجه داشته باشد که علم را نیز باید به برند تبدیل کرد. برای تبدیل علم به برند، در گام نخست باید تصور جامعه نسبت به علم را اصلاح کرد.

برندینگ و تبدیل ایده‌ها، کالاها و خدمات به یک برند، ازجمله موارد جذاب و درعین‌حال دشوار و تا حدودی مرموز دنیای بازاریابی است که بسیاری از ما واقعاً نمی‌خواهیم به آن فکر کنیم. دلیل عدم علاقه به فکر کردن درباره برندینگ این است که معمولاً بیشتر افراد دوست ندارند که درباره خودشان به‌عنوان بازاریاب فکر کنند. این موضوع اما در دنیای علم، متفاوت است و زمانی که بحث ارتباطات علمی به میان می‌آید، بازاریابی یک نیاز تمام‌وقت و همیشگی است.

دانشمندان و پژوهشگران در حال تلاش برای فروش ارزش‌های علم به عموم مردم هستند. در حقیقت پژوهشگران همواره در حال تلاش برای متقاعد کردن مردم برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف علم بوده و تلاش می‌کنند تا به مردم اطلاع داده و آن‌ها را از این مسئله آگاه کنند که علم بخش مهمی از زندگی آن‌ها است.

تبدیل علم به برند، شبیه به بازاریابی نیست
در حقیقت، برند سازی را می‌توان مفهومی ساده محسوب کرد. به بیان ساده، بندسازی همان چیزی است که مشتری در مورد محصول شما فکر می‌کند. این‌که چه احساسی نسبت به محصول شما داشته و چگونه با آن ارتباط برقرار می‌کند؟ چه تصویر ذهنی از محصول موردنظر ساخته و چه میزان ارزش برای آن قائل است؟ این‌ها همه شامل برند سازی شده و باید به این مسئله مهم هم اذعان داشت که برند سازی موضوعی است که همواره باید در حال تغییر و تحول باشد و یک محصول برند شده، هرگز نمی‌تواند برای مدتی طولانی به یک‌شکل ثابت به حیات خود ادامه دهد. این موضوع منحصر به محصولات تجاری نبوده و دنیای علم را نیز در بر می‌گیرد.

در تعریف علمی، برندینگ را می‌توان ارتباط بین شرکت، محصول و خدمات از یک‌سو و مشتریان از سوی دیگر دانست. این رابطه درواقع نوع نگاه دو طرف را به یکدیگر تعیین کرده و مشخص می‌کند طرفین چگونه یکدیگر را مشاهده و ارزیابی می‌کنند. به همین دلیل است که شرکت‌ها زمان زیادی را صرف فکر کردن درباره نام تجاری خودکرده و همواره در رابطه با این موضوع نگران هستند. امروزه معادلات جهان تجارت با زمان گذشته تفاوت دارد و این برند است که نماینده آن‌ها در بین مردم به شمار می‌رود. برند، نخستین چیزی است که عموم مردم پس از شنیدن نام شما به آن فکر می‌کنند. در بسیاری از مواقع نیز برند مهم‌ترین و تنها تصور ذهنی ایجادشده از شما در ذهن مشتریانتان است. به همین دلیل باید توجه داشت زمانی که قرار است شما یک محصول علمی را به جامعه ارائه کنید، بندسازی و تعریف نوع برند، بسیار مهم است و پیش از هر چیز باید از خود بپرسیم که برند علمی چیست و چه تعریفی دارد؟ اگر صادقانه این مسئله را ارزیابی کنیم، برندهای علم همه‌جا حضور دارند.

بسیاری از مردم عادی فکر می‌کنند علم تنها در انحصار افراد میان‌سال و مسن با موهای خاکستری و سفیدی است که بر جایگاه بلند و مغرورانه خود و به‌اصطلاح در برج عاج نشسته و تنها در دانشگاه‌ها حضور دارند. تا اینجای موضوع، تصویر عامیانه از علم چندان جذاب نیست اما موضوع زمانی بدتر می‌شود که درمی‌یابیم بسیاری از مردم عادی کار دانشمندان را فکر کردن در مورد اسرار عمیق و احتمالاً بی‌فایده جهان می‌دانند.

در ذهن بسیاری از طبقات جامعه، دانشمند کسی است که روپوش ویژه آزمایشگاه به تن کرده و مشغول ترکیب مواد شیمیائی و یا اختراع است و دائماً در حال حرف زدن با خودش بوده و به نوشته‌هایش رجوع می‌کند.

بعضی افراد فکر می‌کنند که علم موضوعی است که تنها افراد باهوش و نابغه با آن سروکار داشته و امکان اینکه فردی مانند کودک خودشان با موضوعات علمی سروکار داشته باشد، وجود ندارد.

بعضی افراد نیز فکر می‌کنند که علم با تقلب و بحث آمیخته‌شده و افراد درگیر با آن تنها تلاش می‌کنند به هر قیمتی نام خود را مطرح کنند. در نقطه مقابل، افرادی نیز وجود دارند که فکر می‌کنند، علم همان چیزی است که آن‌ها می‌توانند از آن برای دستیابی به خواسته‌های شخصی‌شان بهره ببرند.

همان‌طور که ملاحظه می‌کنید، برند سازی در علم تا حدی پیچیده بوده و دچار آشفتگی است. بسیاری از این موارد برای بسیاری از مردم به‌نوعی تعریف‌شده است که هیچ ارتباطی با ارزش‌ها، اهداف یا مقاصد واقعی علم ندارند. به همین دلیل ما باید تعریف خود را از بندسازی در علم، تغییر دهیم. برای برند سازی موفق در علم، در ابتدا باید ذهنیت جامعه را نسبت به علم و ماهیت علم؛ روشن کرده و نحوه نگرش مردم نسبت به علم و دانشمندان را مجدداً تعریف کنیم. در گام نخست برای ساخت یک برند از علم، ما باید نوع تفکر توده مردم درباره علم را به‌درستی مشخص و ترویج کرده و بهترین راه برای این کار، ارائه برندهای مناسب علمی است. درواقع بندسازی علمی و تغییر نگرش جامعه از علم به یکدیگر وابسته بوده و لازم و ملزوم یکدیگر هستند.

در خاتمه به مراکز تولید علم توصیه می‌شود که اگر واقعاً می‌خواهید تصویر مردم جامعه از علم، تصویری درست بوده و به دانشمندان به‌عنوان افرادی نجیب و قابل‌احترام نگاه کنند، این موضوع کار دشواری نیست و در واقعیت شما باید با جامعه در ارتباط بوده و خود را از آن‌ها جدا نکرده و به معنی واقعی و در عمل نجیب و محترم باشید.

ترجمه: احسان محمدحسینی
منبع: forbes - سیناپرس
 

 

 

 

 

 

 

   
  

اخبار مرتبط:

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   پربیننده ترین مطالب روابط عمومی  

  سه درس روابط‌عمومی از مدیریت بحران


  چگونه رسانه‌ها و روابط‌عمومی می‌توانند در شرایط جنگی به پیروزی کمک کنند؟


  بهترین راه برای تحقق رویاهای‌تان این است که از خواب بیدار شوید


  گیمیفیکیشن در روابط‌عمومی


  راهنمای کوتاه بحران


  6 مشکل پیش روی روابط‌عمومی در جهان معاصر


  نقش روابط‌عمومی‌‌ دیجیتال در برند سازی


  4 رفتار کمتر شناخته شده رهبری برای تسلط بر موفقیت


  ارتباطات ترکیبی


  نحوه استفاده از گردشگری در روابط‌عمومی


 
 
 
مقالات
گفتگو
گزارش
آموزش
جهان روابط عمومی
مدیریت
رویدادها
روابط عمومی ایران
کتابخانه
تازه های شبکه
آخرین رویدادها
فن آوری های نو
تبلیغات و بازاریابی
ایده های برتر
بادپخش صوتی
گزارش تصویری
پیشنهادهای کاربران
اخبار بانک و بیمه
نیازمندی ها
خدمات
خبرنگار افتخاری
بخش اعضا
دانلود کتاب
پیوندها
جستجوی پیشرفته
موبایل
آر اس اس
بخشنامه ها
پیشکسوتان
لوح های سپاس
پیام های تسلیت
مناسبت ها
جملات حکیمانه
پایان نامه ها
درباره شارا
تماس با ما
Shara English
Public Relation
Social Media
Marketing
Events
Mobile
Content
Iran Pr
About Us - Contact US - Search
استفاده از مطالب این سایت با درج منبع مجاز است
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شارا است
info@shara.ir
  خبر فوری: معرفی کتاب «هوش مصنوعی روابط‌عمومی در عمل» منتشر شد