درباره شارا | تماس | جستجوی پیشرفته | پیوندها | موبایل | RSS
 خانه    تازه ها    پایگاه اخبار    پایگاه اندیشه    پایگاه کتاب    پایگاه اطلاعات    پایگاه بین الملل    پایگاه چندرسانه ای    پایگاه امکانات  
یکشنبه، 27 خرداد 1403 - 03:59   

مواد مغذی که ممکن است با افزایش سن از مغز شما محافظت کنند

  مواد مغذی که ممکن است با افزایش سن از مغز شما محافظت کنند


ادامه ادامه مطلب یک

روابط‌عمومی: اسیر توهمات؟ چالش‌ها و راهکارها

  روابط‌عمومی: اسیر توهمات؟ چالش‌ها و راهکارها


ادامه ادامه مطلب دو

ربات‌های انسان‌نما به دنبال مشاغل تولیدی هستند

  ربات‌های انسان‌نما به دنبال مشاغل تولیدی هستند


ادامه ادامه مطلب سه

می‌سی‌سی‌پی راهنمای از بین بردن مطبوعات آزاد را منتشر می‌کند

  می‌سی‌سی‌پی راهنمای از بین بردن مطبوعات آزاد را منتشر می‌کند


ادامه ادامه مطلب چهار

   آخرین مطالب روابط عمومی  
  ادای احترام به دکتر سید وحید عقیلی در دومین اجلاس ملی مدیران روابط‌عمومی
  روابط‌عمومی: اسیر توهمات؟ چالش‌ها و راهکارها
  ربات‌های انسان‌نما به دنبال مشاغل تولیدی هستند
  سرمایه‌گذاری استراتژیک در آموزش متخصصان روابط‌عمومی در زمینه هوش مصنوعی
  می‌سی‌سی‌پی راهنمای از بین بردن مطبوعات آزاد را منتشر می‌کند
  محاسبات و ذخیره‌سازی به سمت لبه حرکت می‌کنند و فناوری اطلاعات باید آماده باشد
  ما در حال مشاهده زندگی در آن سوی الگوریتم‌ها هستیم
  امبر دو باتون به عنوان مدیر ارشد ارتباطات جدید گروه رسانه‌ای گاردین منصوب شد
  ۳ گام ساده برای حفظ ارتباط در روابط‌عمومی
  انقلابی در روابط شما
ادامه آخرین مطالب روابط عمومی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 1098صفحه نخست » خبر یکچهارشنبه، 21 تیر 1391 - 04:26
وقتی کانال های ارتباطی علوم ارتباطی ها خط نمی دهد
یکی از مسائل مهمی که در حوزه ارتباطات هرباره تکرار می شود، انتقاد به حاکمان و سیاستگذاران در توجه به این حوزه دانشی است که کاربرد های وسیعی در زندگی فردی و اجتماعی مردم دارد، هرچند فقط آن را در روابط عمومی، روزنامه نگاری و رسانه ملی می بینند.
  
 

روابط عمومی بومی - شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران(شارا)- شاید یکی از دلایل وجود دیوارهای ارتباطی میان دانشمندان ارتباطات با حاکمیت، منفی شکل گیری دانش ارتباطات بر مبنای رویکرد انتقادیِ دائمی، نسبت به سیاستگذاری ها و اقدامات حاکمیتی در جامعه بوده است.

یکی از مسائل مهمی که در حوزه ارتباطات هرباره تکرار می شود، انتقاد به حاکمان و سیاستگذاران در توجه به این حوزه دانشی است که کاربرد های وسیعی در زندگی فردی و اجتماعی مردم دارد، هرچند فقط آن را در روابط عمومی، روزنامه نگاری و رسانه ملی می بینند.انتظار می رود در این حوزه شاهد سمینارها و همایش هایی باشیم که به جای انتقاد یکسویه به حاکمیت، با نگاهی انتقادی به درون، به فکر سیاستگذاری ها و راه حل هایی جهت برون رفت از گسست کانال های ارتباطی جامعه دانشگاهی ارتباطات با طبقه حاکمیت از یک سو و همچنین برقراری ارتباط با حوزه های علمیه از سوی دیگر، باشیم.

به هرحال، هر کدام از این سه قسمت در مشکلات ارتباطی بین یکدیگر سهمی دارند و اگر به فکر راه حلی برای گفتمان نباشند این دیوارها فرو نخواهد ریخت و مشکلات جامعه ایران در مسائل مختلف از جمله: موبایل، ماهواره، اینترنت، محدودیت های رسانه ای، مشکلات جنسیتی، مشکلات زبانی و قومی، … باقی خواهد ماند.تاکنون دانشمندان ارتباطات با چهارچوب های تئوریک این علم در غرب به مسائل ایران نگاه کرده اند و برای همین این دانش در ایران به اشباع تئوریک نرسیده تا بتواند به نیازها و مسائل جامعه اسلامی-ایرانی پاسخ دهد.

از طرف دیگر به نظر می رسد دانشمندان این حوزه از تکنولوژی های نوین ارتباطی غافل بوده و هم اکنون شاهد بروز مهارت های ارتباطی از سوی سنین نوجوانی در شبکه های اجتماعی سایبری و نرم افزارهای تلفن همراه هستیم، به طوریکه تحولات ارتباطی- فرهنگی بسیار جلوتر از نظریه پردازی دانشمندان ارتباطات پیش می روند.به عنوان نمونه شبکه های ماهواره ای را مورد توجه قرار دهیم. به هر حال بسیاری از این شبکه ها، از لحاظ اخلاقی-هنجاری و سیاسی- امنیتی با جامعه اسلامی ایران همخوانی ندارند[1].

اولین و ساده ترین راه حل حاکمیت سیاستگذاری در بخش گیرندگان است، یعنی قطع دسترسی به این شبکه ها که هم اکنون تقریبا شاهد عدم کارآمدی این سیاست هستیم، اما آیا ارتباطیون پاسخی برای حاکمیت با توجه به اقتضائات هنجاری و سیاسی، و همچنین در نظر گرفتن مسائل و امکانات اجرایی آن داشته اند؟ البته پاسخ هایی داشته اند؛ اما سوال این است که چرا اجرا نشد و اساسا چرا توسط مردم و طبقه حاکمیت به طور فراگیر شنیده نشد؟

قطعا یکی از مشکالات، عدم وجود وحدت رویه میان دانشمندان جامعه علمی ارتباطات در پاسخگویی به این مسائل است. به نظر می رسد با توجه به سه طیف ارتباطی دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تهران و دانشگاه امام صادق علیه السلام، دانشمندان ارتباطات در درون خود هم نتوانسته اند به یک هماهنگی گفتمانی در حل مسائل ارتباطی-فرهنگی جامعه اسلامی ایران دست یابند.

هرچند مشکل گسست ارتباطی در جامعه علمی ایران به طور کاملا آشکاری دیده می شود، به طوری که حتی یک رشته در دانشگاه های مختلف کشور از پایان نامه ها و تحقیقات یکدیگر با خبر نیستند، مذاکره و مباحثه منظم میان محققان یک رشته شکل نمی گیرد و فضای تحلیل های متخصصان یک رشته به هم نزدیک نمی شود؛ چه برسد به اینکه انتظار شکل گیری گفتمان میان رشته ای را داشته باشیم که قطعا یکی از مقدمات تولید علوم انسانی- اسلامی خواهد بود.

بنابراین اولین راه حل در پویایی جامعه علمی ارتباطات ایران در پاسخ گویی به نیازهای جامعه و پیش رو بودن در دانش ارتباطات جهانی، برقراری محمل هایی جهت گفتگو و مذاکره برای دستیابی به وحدت رویه در تحقیقات علمی و رشد علمی در تعاطی افکار و نظرات است.یکی دیگر از مشکلاتی که سبب عدم به کارگیری ارتباطیون در بسیاری از امورات کشور است، وجود دیوارهای ارتباطی میان دانشمندان ارتباطات با حاکمیت است که مسامحتا می توان ادعا کرد این دو طیف نسبت به هم بدبینی دارند.

شاید یکی از دلایل این موضع منفی شکل گیری دانش ارتباطات بر مبنای رویکرد انتقادیِ دائمی، نسبت به سیاستگذاری ها و اقدامات حاکمیتی در جامعه بوده است.هر چند این مشکل به نسبت های مختلفی در رشته های جامعه شناسی، علوم سیاسی و مطالعات فرهنگی هم دیده می شود. به نظر می رسد در این مسئله هم دانشمندان باید رویکرد مصلحانه ای با توجه به شرایط و زمینه های فرهنگی-اجتماعی ایران پیش گیرند و هم طبقه حاکمیت تحمل شنیدن نظرات ایشان را در خود ایجاد کند.

آخرین مرحله از مشکلات عدم نقش آفرینی و فعالیت کارآمد و پویای ارتباطیون در مسائل کشور این است که هنوز دانشمندان ارتباطات تصمیم نگرفتند با حوزه های علمیه و روحانیت تعامل داشته باشند. بسیاری از موضوعات و مسائل ارتباطات همچون تبلیغات، پیام، رسانه، کنش فردی، ارتباطات انسانی و … در معارف اسلامی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد که تعامل میان این دو جامعه علمی سبب شکوفایی نظرات جدیدی در دانش ارتباطات خواهد شد که قطعا دستاوردهایی برای جهان خواهد داشت.

هر چند رشته ارتباطات در دانشگاه امام صادق علیه السلام، در این مسیر پیش تاز بوده و سرفصل های درسی فقه ارتباطات را پایه ریزی کرده است، اما هنوز گفتمان منظم و سامان یافته ای در تعامل بین این دو حوزه علمی شکل نگرفته است.در پایان، با توجه به نیازهای جدید جامعه اسلامی ایران، تغییر نگرش مسئولان نسبت به جامعه علمی ارتباطات، تعامل دانشمندان ارتباطات و روحانیت شیعه و بالاخره مسئولیت پذیری و پرتلاش بودن دانشمندان ارتباطات، به شکوفایی این دانش از تعامل سه گانه ارتباطیون، حاکمیت و روحانیت در عرصه جهانی امید می رود.

 

پی نوشت:

[1] شبکه فارسی وان، من و تو و بسیاری از شبکه های فیلم های پورنو از لحاظ اخلاقی-هنجاری؛ شبکه های فاکس نیوز، سی ان ان، بی بی سی از لحاظ امنیتی- سیاسی که در وقایع سال88 مشخص شد. (هرچند از جامعه علمی ارتباطات مسامحتا تقاضا داریم این موارد را بپذیرند.)

منبع: رصد

   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   پربیننده ترین مطالب روابط عمومی  

  گوگل ارسال پیام به جمینی را در پیام‌های اندروید آسان‌تر می‌کند


  ۳اصل برای کارآفرینان از دیدگاه گرگ راکوزی


  بهبود روابط‌عمومی با قدرت هوش مصنوعی


  هوش مصنوعی فریب خورد! عکس برنده مسابقه عکاسی، کار انسان بود نه هوش مصنوعی


  ششمین شماره ماهنامه الکترونیکی راهبرد ارتباطات و روابط‌عمومی منتشر شد


  اولین گردهمایی مدیران روابط‌عمومی نمایشگاه های کشور برگزار شد


  رئیس انجمن متخصصان روابط‌عمومی: روابط‌عمومی در مدیریت و رهبری سازمان‌ها نقش محوری دارد


  مواد مغذی که ممکن است با افزایش سن از مغز شما محافظت کنند


  امبر دو باتون به عنوان مدیر ارشد ارتباطات جدید گروه رسانه‌ای گاردین منصوب شد


  چالش بازاریابی: اندازه‌گیری بازگشت سرمایه


 
 
 
مقالات
گفتگو
گزارش
آموزش
جهان روابط عمومی
مدیریت
رویدادها
روابط عمومی ایران
کتابخانه
تازه های شبکه
آخرین رویدادها
فن آوری های نو
تبلیغات و بازاریابی
ایده های برتر
بادپخش صوتی
گزارش تصویری
پیشنهادهای کاربران
اخبار بانک و بیمه
نیازمندی ها
خدمات
خبرنگار افتخاری
بخش اعضا
دانلود کتاب
پیوندها
جستجوی پیشرفته
موبایل
آر اس اس
بخشنامه ها
پیشکسوتان
لوح های سپاس
پیام های تسلیت
مناسبت ها
جملات حکیمانه
پایان نامه ها
درباره شارا
تماس با ما
Shara English
Public Relation
Social Media
Marketing
Events
Mobile
Content
Iran Pr
About Us - Contact US - Search
استفاده از مطالب این سایت با درج منبع مجاز است
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شارا است
info@shara.ir
  خبر فوری: معرفی کتاب «هوش مصنوعی روابط‌عمومی در عمل» منتشر شد