درباره شارا | تماس | جستجوی پیشرفته | پیوندها | موبایل | RSS
 خانه    تازه ها    پایگاه اخبار    پایگاه اندیشه    پایگاه کتاب    پایگاه اطلاعات    پایگاه بین الملل    پایگاه چندرسانه ای    پایگاه امکانات  
یکشنبه، 9 اردیبهشت 1403 - 08:31   

درگیری در سازمان رادیو ملی آمریکا پس از متهم شدن به جانب‌داری لیبرالی

  درگیری در سازمان رادیو ملی آمریکا پس از متهم شدن به جانب‌داری لیبرالی


ادامه ادامه مطلب یک

مکث بومر: نشانه‌ای که نشان می‌دهد باید واقعاً رسانه‌های اجتماعی را کنار بگذارید

  مکث بومر: نشانه‌ای که نشان می‌دهد باید واقعاً رسانه‌های اجتماعی را کنار بگذارید


ادامه ادامه مطلب دو

برنامه‌های انجمن متخصصان روابط‌عمومی به مناسبت روز روابط‌عمومی

  برنامه‌های انجمن متخصصان روابط‌عمومی به مناسبت روز روابط‌عمومی


ادامه ادامه مطلب سه

فراخوان دومین اجلاس ملی مدیران روابط‌عمومی

  فراخوان دومین اجلاس ملی مدیران روابط‌عمومی


ادامه ادامه مطلب چهار

   آخرین مطالب روابط عمومی  
  چگونه از "تئاتر موفقیت" در اندازه‌گیری رسانه‌های اجتماعی خود اجتناب کنید
  فرآیند ایجاد انگیزه در سازمان
  فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در روابط‌عمومی: ابزارها و تاکتیک‌های نوظهور برای ارتباطات مؤثرتر
  رهبری سازمانی پایدار در شرایط بحران و عدم‌قطعیت
  مزایای استفاده از دیوار رسانه‌ای در یک رویداد روابط‌عمومی
  5 اشتباه رایج در روابط‌عمومی که باید از آنها اجتناب کنید
  تفکر خارج از چارچوب سنتی روابط‌عمومی
  تبلیغات فریبنده: تقویت روابط‌عمومی دیجیتال و امنیت تبلیغات حیاتی است
  پایان وب؟ چه خبر است؟
  عصر جمینی
ادامه آخرین مطالب روابط عمومی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 5212صفحه نخست » جهان روابط عمومیچهارشنبه، 27 شهریور 1392 - 08:13
روابط عمومی ها در رسانه های اجتماعی
شبکه‌های اجتماعی به جهت حضور پررنگی که در زندگی اجتماعی امروزه مردم دارند، نقش‌های گوناگونی را بر عهده می‌گیرند وکارکردهایی را ایفا می‌کنند.
  

شبکه های اجتماعی در سازمان 

در سال‌های اخیر نظریه‌های توسعه، نهاد محور شده‌اند و نهادهای اجتماعی از مهم‌ترین عواملی هستند که می‌توانند شرایط توسعه‌ی همه جانبه را فراهم نماید. در این میان، بسیاری از روابط عمومی های نهادها و سازمان‌های دولتی، عمومی و خصوصی برای تبدیل به یک نهاد اجتماعی و مدیریت گسترده و قوی، الزاماتی را نیازمند هستند. در واقع ضرورت مشارکت فعال اعضای این سازمان‌ها در کنار سایر ذی‌نفعانی چون مدیران، سرمایه‌گذاران و در نهایت، امکان برقراری ارتباط موثر با مشتریان و کاربران نهایی، در صورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های فناوریهای نوین ارتباطی و ساختارهای شبکه‌ای و الکترونیکی در عرصه‌ی سازمان‌ها، به‌دست خواهد آمد. 

 

در واقع کارکنان  و کاربران یک سازمان به‌مثابه‌ی هسته‌ها وسلول‌های این موجود زنده هستند که دارای کارکردهای خاصی‌اند. به گونه‌ای که تضعیف یا کارکرد نادرست هر یک از اجزا،  وضعیت کل سامانه را مختل می‌سازد، از طرفی فقدان ارتباط منظم و ساختار یافته‌  بین این ارکان نیز می‌تواند  نظام پیوند هدفمند و سازمان یافته‌ را دچار مشکل کند و از آن‌جایی که گستره‌ی تعاملات در جوامع امروزی در تمامی عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مبتنی بر ارتباطات نوین است. فناوری اطلاعات در سیستم ارتباطی نوین، گذشته، حال و آینده را به­گونه‏ای برنامه‏ریزی کرده است که می‌توانند در یک پیام با یکدیگر مرتبط شوند.  

 

افق و عمود در شبکه‌های اجتماعی

بر این اساس، شکل‌گیری روابط شبکه‌ای و مجازی در اصل، شبکه‏ای اجتماعی است که در آن مرزهای افقی و عمودی برداشته شده‌اند و همه‌ی کاربران این شبکه‌ها به یکدیگر وصل شده و مرتبط می‌شوند. البته در این مسیر ارتباط، روابط اجتماعی و فرهنگی شکل یافته و حس تعلق با فراهم شدن فضای مشارکت فعال بین اعضا ایجاد خواهد شد و سرمایه‌ی اجتماعی درون سازمانی را به شکل چشم‌گیری افزایش خواهد داد. یعنی پیوندهای میان اعضای یک شبکه به عنوان منبع با ارزشی هستند که با خلق هنجارها و اعتماد متقابل، موجب تحقق اهداف اعضا کل شبکه می‌شوند. 

 

 از طریق این شبکه‌ها، مدیران و کارکنان مربوط به امور مشتریان به راحتی می‌توانند  از دیدگاه‌های مشتریان و کاربران نهایی خود مطلع شوند و اجتماعات و خدماتی مبتنی بر دانش اشتراکی بسازند. لذا این شبکه‌ها مدام در حال ارائه یک عرصه عمومی از نوع نسل بعدی هستند و در عین حال، آنچه را که در زندگی روزمره رخ می‌دهد بازتاب داده  و تقسیم‌بندی‌های اجتماعی را مرئی می‌سازند. بنابراین شبکه‌های اجتماعی به جهت  حضور پررنگی که در زندگی اجتماعی امروزه مردم دارند،  نقش‌های گوناگونی را  بر عهده می‌گیرند وکارکردهایی را ایفا می‌کنند؛ رسانه‌های اجتماعی فقط ابزار اطلاع‌رسانی نیستند! 


شبکه های اجتماعی به طور روزافزون مورد استفاده قرار می‌گیرند تا عقیده‌ها را منعکس کنند  و ابزاری برای تسهیم اطلاعات در میان این جوامع باشند. البته استفاده از قابلیت‌های رسانه‌های اجتماعی، تنها کارکرد اطلاع رسانی به عموم را ندارند بلکه باعث ارتقای عملکرد سازمان‌ها و نهاد‌ها در بحران‌ها  و شرایط عادی نیز  می‌شود.

در این میان، مهم ترین شبکه‌هایی که موجب شکل‌گیری ریخت اجتماعی جوامع  و  روابط عمومی و درون سازمان‌ها می‌شوند، رسانه‌های اجتماعی هستند که در قالب شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها، ویکی‌ها، پادکست‌ها، فروم‌ها، کامیونیتی‌های محتوایی و میکروبلاگ‌ها  قرار می‌گیرند. این رسانه‌ها با  افزایش امکان مشارکت و امکان برقراری ارتباط چندسویه، مدیریت یک سازمان، واحد و بنگاه انتفاعی و غیرانتفاعی را بهبود می‌بخشند و با شکل‌گیری جماعت‌های آنلاین حول علایق مشترک و یا منافع مشترک، موجب بسط و رشد اهداف جمعی  و ایجاد ارتباط کارا میان ذی‌نفعان یک سازمان و کسب‌وکار در جهت حل‌وفصل شبهات  و مسائل کور می‌شوند. 

 

کشف محیط پیرامون با رسانه‌های اجتماعی

برای مثال، یک شرکت یا سازمان دولتی یا خصوصی، با بکارگیری رسانه‌های اجتماعی می‌تواند به صورت مداوم مخاطبان، مشتریان و کاربران نهایی خود را پایش کند و از علایق، نظرات و میزان رضایت آن‌ها آگاه شود و یا با بکارگیری مناسب از رسانه‌های اجتماعی، بازدید‌های پورتال‌های سازمانی را افزایش داده و ارائه‌ی مناسب برنامه‌ها و خدمات جدید را محقق سازد. البته برای تدوین برنامه، خدمات و کالای جدید، یک فعال اقتصادی یا مسئول دولتی باید بداند که  در اطرافش چه می‌گذرد؟ افکار عمومی نسبت به او و محصولات و خدماتی که ارائه می‌کند چگونه است؟ آیا بازار، محیط اقتصادی و محیط پیرامون سازمان در سلامتی کامل به‌سر می‌برند؟ آیا می‌توان برای گروه خاصی از مشتریان و متقاضیان برنامه‌ریزی کرد و مزه‌ی دهان آن‌ها را در باب پذیرش محصولات و خدمات جدید فهمید؟

در واقع روابط عمومی سازمان‌ها و بنگاه‌ها از رسانه‌های اجتماعی می‌خواهند تا محیط را  تجزیه و تحلیل کند و مصرف‌کنندگان و جامعه موردنظر را دموگرافی کند تا مشخصات جامعه‌ی هدف را دریابند. این رسانه‌ها به سازمان‌های موسس خود، نقاط اشتراک و افتراق میان کاربران را می‌نمایاند و آن‌ها را در شناخت محیط و در اموری چون برنامه‌ریزی و حفظ روابط حسنه با پیرامون یاری می‌رساند.

 

منبع: رسانه های اجتماعی به نقل از ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباطات (فاطمه پور معصوم)

   
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   پربیننده ترین مطالب روابط عمومی  

  5 اشتباه رایج در روابط‌عمومی که باید از آنها اجتناب کنید


  چگونه از روابط‌عمومی برای رشد کسب‌وکار خود استفاده کنید


  فرآیند ایجاد انگیزه در سازمان


  چالش‌های سلامت روانی متخصصان روابط‌عمومی


  آینده روابط‌عمومی مستقل


  رهبری سازمانی پایدار در شرایط بحران و عدم‌قطعیت


  عملیات روابط‌عمومی در عصر هوش مصنوعی


  تفکر خارج از چارچوب سنتی روابط‌عمومی


  ۹ توصیه برای آغاز فعالیت حرفه‌ای خبرنگاری


  مزایای استفاده از دیوار رسانه‌ای در یک رویداد روابط‌عمومی


 
 
 
مقالات
گفتگو
گزارش
آموزش
جهان روابط عمومی
مدیریت
رویدادها
روابط عمومی ایران
کتابخانه
تازه های شبکه
آخرین رویدادها
فن آوری های نو
تبلیغات و بازاریابی
ایده های برتر
بادپخش صوتی
گزارش تصویری
پیشنهادهای کاربران
اخبار بانک و بیمه
نیازمندی ها
خدمات
خبرنگار افتخاری
بخش اعضا
دانلود کتاب
پیوندها
جستجوی پیشرفته
موبایل
آر اس اس
بخشنامه ها
پیشکسوتان
لوح های سپاس
پیام های تسلیت
مناسبت ها
جملات حکیمانه
پایان نامه ها
درباره شارا
تماس با ما
Shara English
Public Relation
Social Media
Marketing
Events
Mobile
Content
Iran Pr
About Us - Contact US - Search
استفاده از مطالب این سایت با درج منبع مجاز است
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شارا است
info@shara.ir
  خبر فوری: معرفی کتاب «هوش مصنوعی روابط‌عمومی در عمل» منتشر شد