روزنامه‌نگار افشاگر آمریکایی به رسانه میلیاردر ایرانی‌تبار می‌پیوندد

گلن گرینوالد که اسنادی درباره برنامه‌های نظارت اطلاعاتی دولت آمریکا را در روزنامه گاردین منتشر کرد، به یک طرح رسانه‌ای می‌پیوندد که گفته شده بنیان‌گذار ایرانی‌تبار “ای‌بی” از آن حمایت می‌کند.

 

4 Ways to Go Beyond the Press Release in a Post Panda World image panda bear 1113tm pic 106 300x199شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) گلن گرینوالد که اسنادی درباره برنامه‌های نظارت اطلاعاتی دولت آمریکا را در روزنامه گاردین منتشر کرد، به یک طرح رسانه‌ای می‌پیوندد که گفته شده بنیان‌گذار ایرانی‌تبار “ای‌بی” از آن حمایت می‌کند.

به گزارش شارا به نقل از بی بی سی، افراد مطلع از ماجرا، در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز این خبر را تایید کرده‌اند.

به این ترتیب آقای گرینوالد روزنامه بریتانیایی گاردین را ترک می‌کند.

این روزنامه‌نگار آمریکایی مقیم برزیل، یکی از نخستین کسانی بود که اطلاعات ارائه‌شده توسط ادوارد اسنودن، تحلیلگر سابق اطلاعاتی آمریکا را منتشر کرد.

دو منبع آشنا با موضوع به رویترز گفته‌اند که حامی مالی این طرح جدید رسانه‌ای، پیر امیدیار است.

هنوز مشخص نیست که آیا او تنها حامی این طرح رسانه‌ای است یا یکی از حامیان آن.

این بنیان‌گذار وبسایت خرید و فروش آنلاین “ای‌بی” (eBay) ایرانی‌تبار است.

پیر امیدیار که در حال حاضر رئیس هیئت‌مدیره شرکت ای‌بی است، درگیر فعالیت‌های روزمره این بنگاه اقتصادی نیست و سرمایه‌گذاری‌های متعددی در طرح‌های مختلف اقتصادی، انسان‌دوستانه و سیاسی کرده است.

 

4 Ways to Go Beyond the Press Release in a Post Panda World image panda bear 1113tm pic 106 300x199مجله فوربس برآورد کرده که ثروت خالص این مرد ۴۶ ساله، معادل هشت و نیم میلیارد دلار است.

این موسسه به نوشته وبسایتش از “کارآفرینان اجتماعی که برای تضمین پاسخ‌گویی نظام سیاسی ما به عامه تلاش می‌کنند” حمایت می کند.

از حساب توییتر فعال او نیز بر می‌آید که برنامه‌های جاسوسی دولت آمریکا که توسط ادوارد اسنودن و گلن گرینوالد فاش شده، از دغدغه‌های او بوده است.
 

‘پیام ارعاب’
گلن گرینوالد روز سه‌شنبه ۱۵ اکتبر در وبلاگ خود نوشت که یک “فرصت شغلی رویایی برای روزنامه‌نگاری که یک بار در عمر هر کس پیش می‌آید” به او پیشنهاد شده است که نتوانسته آن را رد کند.

او چیزی درباره این طرح رسانه‌ای جدید مطرح نکرده اما گفته که جزئیات به‌زودی اعلام می‌شود.

ادوارد اسنودن، جوان ۳۰ ساله آمریکایی که پیش‌تر تحلیلگر سیا بوده، روز اول اوت از دولت روسیه پناهندگی موقتی گرفت.

او پنج ماه پیش اسنادی درباره عملیات گسترده شنود و نظارت دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا را فاش کرد که خبرساز شدند و اعتراض برخی از دولت‌ها و سازمان‌های حمایت از حقوق شهروندان را بر انگیخت.

آمریکا در ماه‌های اخیر سعی کرد روسیه را قانع کند که این افشاگر را به آمریکا بفرستد ولی مسکو راضی نشد.

ادوارد اسنودن در آمریکا با اتهاماتی روبه‌روست که می‌تواند ۳۰ سال حبس برایش داشته باشد.

یک سخنگوی روزنامه گاردین در بیانیه‌ای که در وبسایت آقای گرینوالد منتشر شده، تایید کرده است که او تصمیم گرفته این روزنامه بریتانیایی را ترک کند.

در میانه ماه اوت امسال گزارش شد که پلیس بریتانیا، شریک زندگی گلن گرینوالد را در فرودگاه لندن برای ۹ ساعت بازداشت کرد، از او بازجویی کرد، و تلفن همراه، لپ‌تاپ، کارت‌های حافظه، بازی رایانه‌ای و دیگر وسایلی که همراه داشت را ضبط کرد.

آقای گرینوالد به این برخورد دولت بریتانیا شدیدا اعتراض کرد و گفت بازداشت شریک زندگی او “به‌وضوح برای این بوده که پیام ارعاب بفرستد به ما کسانی که درباره ان‌اس‌ای و سازمان اطلاعاتی بریتانیا گزارش می‌دادیم”.