جناب آقای رئیس جمهور؟!؟ "با مردم صحبت کنید"

از : دکتر حسن خسروی. مدرس دانشگاه و مولف کتاب روابط‌عمومی و ارتباطات. – حقیقت آن است که مقامات و روسای جمهور ما؛ در خصوص زبان بدن؛ رعایت پروتکل‌های تشریفاتی بین المللی و استانداردهای مربوطه‌؛ فن بیان و سخنوری؛ تسلط به زبان خارجی خصوصا انگلیسی صحبت کردن و... ضعف های اساسی دارند و علی الظاهر اهمیتی هم برایشان نداشته است.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی یران (شارا)|| در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری جناب آقای رئیسی ( 1400/5/12 )؛ رهبری معظم انقلاب اسلامی نکاتی را در ابعاد مختلف بیان کردند از جمله موضوع مهم “”ارتباطات با مردم””. حقیقتا دولت‌های ما تاکنون خواسته یا ناخواسته اهمیت چندانی به مقوله جایگاه؛ نقش؛ اهمیت و کارکرد “روابط‌عمومی و ارتباطات” نداده اند و این خود عامل بسیار مهمی در آسیب دیدن سرمایه اجتماعی کشور بوده که متاسفانه جایی مورد حساب و کتاب و بازخواست و ارزیابی قرار نگرفته است.؟!؟!


موضوع روابط‌عمومی و ارتباطات با مردم؛ همواره یکی از اشکالات و نقاط ضعف دولت‌ها بوده که از اتفاق؛ مجموعه نهاد ریاست جمهوری بیشتر از هر جای دیگری از ضعف آن آسیب دیده است. موضوع روابط‌عمومی و زیرشاخه های آن نظیر تشریفات و سنجش افکار و… آنطور که باید و شاید در دست حرفه ای ها و متخصصان واقعی این حوزه نبوده است.

 

زمانی که جناب آقای علی لاریجانی رئیس مجلس بودند؛ بارها و بارها در دیدارهای رسمی با مقامات خارجی می‌دیدیم که ایشان تسبیح بدست هستند.؟!؟! در زمان ریاست جمهوری جناب آقای احمدی نژاد؛ بارها و بارها شاهد بودیم که ایشان در چندین دیدار متفاوت با مقامات خارجی در یک روز؛ فقط و فقط از یک کت و شلوار استفاده می‌کردند.

 

حقیقت آن است که مقامات و روسای جمهور ما؛ در خصوص زبان بدن؛ رعایت پروتکل‌های تشریفاتی بین المللی و استانداردهای مربوطه‌؛ فن بیان و سخنوری؛ تسلط به زبان خارجی خصوصا انگلیسی صحبت کردن و… ضعف های اساسی دارند و علی الظاهر اهمیتی هم برایشان نداشته است.

 

خوب همه اینها در ارزیابی و برداشت و سنجش شخصیتی دیگران نسبت به ما نقش مهمی دارند که حتما باید روسای جمهور آموزش‌های لازم و کافی در حوزه روابط‌عمومی و ارتباطات را طی نمایند. تاکید چند باره رهبری معظم انقلاب بر موضوع ارتباط با مردم و در میان مردم بودن و صحبت کردن با مردم؛ دقیقا تاکید بر برخورداری از یک روابط‌عمومی و ارتباطات حرفه ای و کارآمد است که امید می‌رود جناب آقای رئیسی واقعا بدان توجه ویژه داشته باشند.


پس ریاست جمهوری باید:

1- خودش روابط‌عمومی و ارتباطات؛ تشریفات؛ زبان بدن؛ زبان خارجی؛ فن بیان و سخنوری و… را بخوبی بداند یا فرا بگیرد.


2 – نهاد ریاست جمهوری از یک تشکیلات قوی حرفه ای روابط‌عمومی و ارتباطات برخوردار گردد.


3 – رئیس جمهور محترم ؛ یک فرد متخصص؛ خوش اخلاق‌؛ جامع نگر؛ خوشنام و با ظاهری آراسته را به عنوان سخنگوی دولت برگزیند.