چگونه در اینترنت گفتگو کنیم؟

ویلکاکس-نولت – از دیدگاه روابط عمومی، یوزنت راهی خوب برای توزیع اطلاعات به کاربرانی است که به سازمان شماعلاقه‌مند می‌باشند. در واقع، سازمانهای بسیاری BBS های خاص خود را ساخته و اغلب در درون آنها سایت های وب دارند و از آنها برای فرستادن پیام و گرفتن اطلاعات از مصرف کنندگان استفاده می‌کنند.

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) نویسندگان روابط عمومی باید با واژه های رایانه ای آشنا باشند. در زیر اصطلاحات کلیدی را توضیح می‌دهیم:


• Bulletin Board System = BBS : یک گونه الکترونیکی که مردم می‌توانند پیام‌های خود را بر روی آن بگذارند.


• Browser : نرم افزاری که برای دیدن اسنادی که در شبکه‌ی جهانی وب طراحی شده، استفاده می‌شود.


• Cyberspace : جهان غیر واقع که در آن اطلاعات میان رایانه ها رد و بدل می‌شود.


• E- mail : پست الکترونیکی، پیامی که از یک نفر به شخص دیگر از طریق رایانه می‌ر‌سد.


• Frequent Asked Questons : FAQ : فهرستی از سؤالات و جواب ها درباره‌ یک گروه خاص یوزنتی.


• File Tran Fer Protocol : FTP : روشهای اصلی برای دریافت فایل ها از اینترنت.


• Home Page : اطلاعاتی درباره‌ شبکه جهانی وب که مانند یک کتاب طراحی شده است. Home Page یک سازمان فهرست عنوآنها ی آن است با کلیک کردن بر روی هر کدام از آنها، شما می‌توانید صفحات مختلف «کتاب» را بخوانید.


• Internet : شبکه ای عظیم از شبکه های رایانه ای به هم متصل که به رایانه ها اجازه می‌دهد به رایانه های دیگر در سراسر دنیا دسترسی یابند.


• Uniform Resourse Locator :URL : نشانی است که اسناد بر روی اینترنت روی آن قرار دارند.


• Usenet : محلی برای ملاقات عمومی که در آن مردم می‌توانند دوستان خود را ببینند و درباره‌ موضوعات مختلف بحث کنند.


• Website : مکانی بر روی شبکه جهانی وب که یک سازمان Home Page خود را بر روی آن قرار می‌دهد.


• Word Wide Web : بخشی از اینترنت، علاوه بر متن، سبک نوشتاری وب همراه با تصاویر، عکس ها، صداها وفیلم ها است.


فصل اول برخی از گروههای یوزنتی را که بر روی مسایل روابط عمومی تخصص دارند معرفی کرده است.


گروه های دیگر شاید بر روی عنوانی چون محیط زیست، برنامه های تلویزیونی، کلاس های دانشگاهی، و یاحتی او. جی. سیسیون متمرکز شده باشد. همچنین گروه‌های زیادی درباره‌ سایر موضوعات است که برخی افراد آن را اسنادی ممنوع اعلام کرده اند.


از دیدگاه روابط عمومی، یوزنت راهی خوب برای توزیع اطلاعات به کاربرانی است که به سازمان شماعلاقه‌مند می‌باشند. در واقع، سازمانهای بسیاری BBS های خاص خود را ساخته و اغلب در درون آنها سایت های وب دارند و از آنها برای فرستادن پیام و گرفتن اطلاعات از مصرف کنندگان استفاده می‌کنند. سازمآنها همچنین می‌توانند پیام های خود را بر روی BBS های عمومی بفرستند.


همچنین سازمانها از یوزنت برای نشان دادن موضوعات و آن چه مردم می‌گویند – نمونه سازی الکترونیکی نظرات عموم – برای تشخیص نظرات مردم درباره‌ مسایل مختلف مؤثر بر سازمان، استفاده می‌کنند.


Listserv شبیه به یوزنت است امابه جای آن‌که پیام ها را به BBS بفرستد، عنوآنهای مستقیماً‌از طریق شبکه جهانی وب و پست الکترونیکی به کاربر فرستاده می‌شود. همانطور که قبلاً گفته شد شبکه جهانی ادلمن بر روی لیست سرو خود سایتی دارد که به طور خودکار انواعی از اطلاعاتی را که مورد علاقه شما هست در اختیارتان قرار می‌دهد.


فهرست سرو، عموماً برای توزیع مقالات خبری و دیگر اسناد خبری مناسب‌تر است؛ زیرا اشخاص (مانند خبرنگاران و سردبیران) می‌توانند به طور خودکار اسناد را بر روی پست اکلترونیکی خود هرگاه که شما آن را بر روی BBS بفرستید ببینند، اگر چه آنها باید «عضو» باشند تا بتوانند آن را ببینند.

 

منبع مرجع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)