همگرایی بازاریابی و روابط عمومی در پیش بینی گزارش جهانی ارتباطات 2017

مرکز روابط عمومی آننبرگ، یافته های کلیدی دومین گزارش جهانی ارتباطات خود (GCR17)، که یک بررسی جامع از بیش از 800 مدیر روابط عمومی از سراسر جهان می باشد، را منتشر کرد. این گزارش همچنین برای اولین بار، نظرات تقریبا 700 دانشجوی ارتباطات و روابط عمومی، را همراه با مدیران بازاریابی داخلی، به صورت برجسته نشان می دهد.

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) مرکز روابط عمومی آننبرگ، یافته های کلیدی دومین گزارش جهانی ارتباطات خود (GCR17)، که یک بررسی جامع از بیش از 800 مدیر روابط عمومی از سراسر جهان می باشد، را منتشر کرد. این گزارش همچنین برای اولین بار، نظرات تقریبا 700 دانشجوی ارتباطات و روابط عمومی، را همراه با مدیران بازاریابی داخلی، به صورت برجسته نشان می دهد.


یکی از یافته های کلیدی مطالعه امسال، درجه همگرایی عملکرد روابط عمومی و بازاریابی می باشد. تقریبا نیمی از متخصصان روابط عمومی در این مطالعه پیش بینی کرده اند که روابط عمومی در طول پنج سال آینده بسیار هم تراز با بازاریابی قرار خواهد گرفت. تنها 8 درصد از متخصصان روابط عمومی بر این باورند که روابط عمومی، عملکردی مجزا و جداگانه باقی خواهد ماند که به نوبه خود شگفت انگیز می باشد. هنگامی که از بازاریابان همین سوال پرسیده شد، 57 درصد از آن ها اعتقاد داشتند که این دو عملکرد در آینده هم تراز تر و به هم نزدیک تر خواهند شد، و 20 درصد از آن ها پیش بینی کردند که روابط عمومی به زیر مجموعه ای از بازاریابی تبدیل خواهد شد.


فرد کوک، مدیر مرکز USC Center for Public Relations و رئیس Golin، یکی از موسسات پیشرو روابط عمومی، می گوید: “نظارت بر این روند به سوی همگرایی، و درک مفاهیم آن، یکی از مهم ترین مسائل پیش روی صنعت روابط عمومی امروز است”. “ما شاهد اتحاد زیادی در هر دو جبهه آژانس ها و شرکت ها هستیم، که این مسئله به طور بالقوه سبب کاهش نقش متخصصین روابط عمومی می شود”.


هنگامی که در مورد روندهایی صحبت می شود که در طول پنج سال آینده مهم ترین موارد خواهند بود، داستان سرایی دیجیتال رتبه ای بالاتر از سایرین دریافت می نماید، و به دنبال آن گوش دادن (استماع) اجتماعی، امور (اهداف) اجتماعی و کلان داده ها، قرار می گیرند. ترکیب این موارد نشان دهنده تغییر سریعی است که این صنعت در زمان های اخیر به خود دیده است. فن آوری های نوظهور مانند واقعیت مجازی و هوش مصنوعی در بخش های پایین تر لیست روندهای کلیدی قرار می گیرند که نقش مهمی بازی می کنند، در حالی که اخبار جعلی و دونالد ترامپ در ته لیست قرار دارند.


تمایز بین محتوای پولی (پرداختی) و محتوای آزاد (رایگان)، مسئله دیگریست که توسط این گزارش روشن شده است. همچنان که مطالعه سال گذشته نشان داد، رسانه های رایگان (آزاد) نقش خود را به عنوان یک منبع درآمد برای آژانس های روابط عمومی کم کم از دست خواهند داد، در حالی نقش رسانه های پرداختی، رسانه های به اشتراک گذارنده و رسانه های خصوصی (تحت تملک یک فرد یا موسسه خاص)، در این زمینه در حال افزایش می باشد.

 

 به طور مشابه، مدیران داخلی پیش بینی نموده اند که در طول پنج سال آینده، آن ها منابع بیشتری را به کانال های خصوصی (تحت تملک خودشان) در مقایسه با کانال های آزاد (رایگان)، اختصاص خواهند داد. در حمایت از این خط سیر، 60 درصد از تمام مدیران روابط عمومی اعتقاد دارند که محتوای برندسازی شده (دارای برند) و بازاریابی تاثیر گذاران، که هر دوی آن ها در درجه اول پرداختی (پولی) هستند، در پنج سال آینده به روندهای مهمی تبدیل خواهند شد. از همه مهم تر بیش از 50 درصد از متخصصان روابط عمومی بر این باورند که در آینده نیمی از مصرف کنندگان تمایزی بین رسانه های پرداختی، رسانه های آزاد، رسانه های به اشتراک گذارنده و رسانه های خصوصی، قائل نخواهند بود.


کوک، بنیانگذار و رئیس The Holmes Report که یکی از حامیان این مطالعه نیز بود، می گوید: “روابط عمومی فرصتی برای حرکت شدید به سمت محتوای پرداختی، که عرصه ای برای سلطه طولانی مدت بواسطه تبلیغات می باشد، دارد، اما این مسئله نیازمند سرمایه گذاری و آموزش است”. “چالش بزرگ تر برای این حرفه و برای جامعه آن است که چه اتفاقی می افتد زمانی که مصرف کنندگان دیگر منبع یا ماهیت اطلاعاتی را که دریافت خواهند کرد، نمی شناسند، و این موضوع چگونه بر اعتبار آن اطلاعات اثرگذار خواهد بود”.


با وجود چند چالش، تقریبا همه (92 درصد) مدیران آژانس ها پیش بینی رشد در پنج سال آینده کرده اند، در حالی که 70 درصد از مدیران داخلی پیش بینی افزایش در بودجه های خود نموده اند. اما برای دومین سال پیاپی، جذب و حفظ استعداد واقعی، بزرگ ترین موانع برای دستیابی به این رشد می باشد.

 

با این حال، اولین بررسی دانشجویی آننبرگ، گروهی متنوع از رهبران آینده روابط عمومی را یافت که با روندها و فن آوری های تأثیرگذار در ارتباطات سازگاری یافته و به طور منطقی به خوبی برای مقابله با آن ها آماده شده اند. این نیروهای جدید همچنین حسی از هدف اجتماعی و غرور نسبت به حرفه شان به ارمغان آورده اند. آن ها فقط می خواهند یک تعریف بهتر از نقش خود ارائه دهند و کمی بیشتر پول می خواهند.


کوک می گوید: “مطالعه ما سبب ایجاد سوالات مهمی در مورد آینده ارتباطات و نقش متخصص روابط عمومی در این زمینه شد، که شاید مجبور باشیم تا سال آینده صبر کنیم تا ببینیم که آن ها چگونه حرکت می نمایند”. “اما یک چیز کاملا روشن است. هیچ زمانی هرگز جالب تر از اکنون برای کار در حوزه روابط عمومی و یا هر آنچه که ما در آینده آن را بنامیم، نخواهد بود”.
 

در مورد گزارش جهانی ارتباطات
گزارش سالانه جهانی ارتباطات توسط مرکز روابط عمومی آننبرگ و با همکاری هولمز ریپورت، انجمن آرتور پیج، موسسه روابط عمومی آمریکا، اتحادیه جهانی روابط عمومی و مدیریت ارتباطات،
سازمان بین المللی مشاوره در امور ارتباطات، انجمن بین المللی برای اندازه گیری و ارزیابی ارتباطات، شورای روابط عمومی، انجمن روابط عمومی و ارتباطات، گروه روابط عمومی ورلدکام، انجمن روابط عمومی دانشجویان آمریکا (PRSSA) و انجمن روابط عمومی آمریکا انجام شده است.

این مطالعه به منظور ارائه بینشی در جهت تکامل صنعت جهانی ارتباطات به واسطه تجزیه و تحلیل روندهای نوظهور، طراحی شده است.
 

درباره مرکز روابط عمومی آننبرگ

مرکز روابط عمومی آننبرگ در قلب لس آنجلس و در مدرسه USC Annenberg School for Communication and Journalism واقع شده است، و حقیقتا در مرکز یکی از پویا ترین تخصص های جهان قرار دارد.

ماموریت ما اتصال شرکت ها، آژانس ها، دانشگاهیان و دانشجویان به منظور تعریف آینده صنعت مان و تکامل آن هایی است که آن را شکل خواهند داد.