شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا)–|| پس از شکل گیری و تاسیس دانشگاه پیام نور در سال ۱۳۶۵ و شروع به کار آن در سال ۱۳۶۷، ساختار روابطعمومی در سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور در قالب مدیریت حوزه ریاست و روابطعمومی ظاهر شد و به تبع آن در ساختار مناطق دهگانه “کارشناس فرهنگی و روابطعمومی” تعریف شد.
در سال ۱۳۸۵پس از انحلال ساختار منطقه ای و مدیریت دانشگاه بصورت ستاد استانی در ۳۱ استان کشور، کارشناس روابطعمومی در ستاد استانها به کارشناس مسئول روابطعمومی بدون هیچ نیرویی و تنها در برخی از مراکز بزرگ این دانشگاه یک نفر به عنوان کارشناس روابطعمومی تعیین شدند و این روند با وجود پیگیری ها و درخواست های متعدد از اعضای هیات امنا، شورای دانشگاه، هیات رییسه و ریاست عالی دانشگاه برای ارتقای جایگاه کارشناس مسئولی در ستاد استانها به اداره روابطعمومی شکل نگرفت و کارشناس مسئول در ستاد استانها تحت شدیدترین تنگناها و محرومیت ها به حیاتش ادامه داد.!! این روند متاسفانه همچنان ادامه دارد.
در هر استانی بطور متوسط بین۱۰تا ۴۰ واحد و مرکز دانشگاهی و حداقل از ۷ تا ۳۰ هزار دانشجو و صدها کارمند و دهها عضو علمی و به تبع آن میلیونها نفر مخاطب با این مجموعه ارتباط و کنش متقابل دارند. هیات امنای دانشگاه پیام نور در اسفند ۱۳۹۹ چارت تفصیلی جدید دانشگاه پیام نور را در سطوح سازمان مرکزی، مناطق دهگانه و ستادها و مراکز استانی 31 گانه و حدود ۴۰۰ مرکز و واحد دانشگاهی تصویب کرد و این مصوبه در شهریور ۱۴۰۰ توسط قائم مقام وزیر علوم دولت روحانی به رییس سابق دانشگاه ارسال و متعاقب آن کمتر از یک هفته مانده به تغییر رییس قبلی و تعیین رییس جدید، رییس سابق آن را به مدیرکل بودجه و تشکیلات دانشگاه ارجاع میدهد و در کمال شگفتی مدیرکل بودجه و تشکیلات هم آن را یک هفته پس از تعیین رییس جدید دانشگاه با امضای خود به روسای استانها و دبیران مناطق ارسال می کند.
در چارت تصویبی جدید هم کماکان شاهد ایستایی روابطعمومی در ساختار استانی با کارشناس مسئولی و تنزل آن در ساختار دبیرخانه مناطق بصورت کارشناس هستیم. با وجود آنکه از ماهها قبل در خصوص ارتقای روابطعمومی در استانها در هیات رییسه بحث و تبادل نظر شد اما خلاف آنچه گفته شد انجام گردید؛ اقدامی کاملا تضعیف کننده، خسارت بار و ناامیدکننده.
این در حالی است که برخی از واحدها از جمله کارگاهها و آزمایشگاهها به اداره و مرکز ارتقا یافته اند.
به راستی با توجه به این که روابطعمومی یک واحد تخصصی است و به مثابه اتاق عمل جراحی است، آیا می تواند به تنهایی همه کارها را به دوش بگیرد چه در مراکز و واحدها و چه در ستاد استانها؟ مگر خدمات روابطعمومی برون سپاری شده است که روابطعمومی مانند ناظر عمل کند. در چارت جدید، قدرت و اقتدار روابطعمومی در ستاد استانها از مسئول سالن اجتماعات و مسئول نقلیه هم کمتر و پایینتر است!!
چگونه در این دانشگاه، واحدهایی مانند تدارکات، خدمات و نقلیه به اداره ارتقا مییابند اما روابطعمومی در حد کارشناس مسئول متوقف میشود آن هم پس از ۱۵ سال در ساختار استانی و ۳۰سال در ساختار منطقه ای.!!
چگونه است که ساختار روابطعمومی در سازمان مرکزی، اداره کل است اما در ستاد استانها و مراکز استانی کارشناس مسئول آن هم بدون هیچ نیرویی. جالب است که فقط اداره کل روابطعمومی در استانها بدون اداره است اما سایر ادارات کل دارای ساختار ادارهاند.
تقاضای اکید می شود که در راستای تقویت، توسعه و تعالی دانشگاه پیام نور و حفظ شان و اقتدار آن در میان افکارعمومی و با هدف ایجاد انگیزه و توان مضاعف کاری در مصوبه مذکور تجدید نظر صورت گیرد و مثل سایر بخشهای دانشگاه در ستاد استانها و مراکز استانی پست مسئولین روابطعمومی از کارشناسی مسئولی به اداره ارتقاء یابد.
جمعی از شاغلان در روابطعمومی دانشگاه پیام نور سراسر کشور (ستاد استانها و مراکز استانی)
نظر بدهید