شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || گزارش جدید سازمان ملل متحد نشان میدهد که بیش از یک میلیارد وعده غذایی در روز در سال 2022 هدر رفته است.
– خانوارها در سراسر جهان بیش از یک میلیارد وعده غذایی در روز را در سال 2022 هدر دادند.
– هزینه سالانه هدر رفت مواد غذایی بیش از 1 تریلیون دلار و وزن آن 1.05 میلیارد تن برآورد شده است.
– نزدیک به یک پنجم (19 درصد) مواد غذایی در دسترس مصرف کنندگان در سطح خرده فروشی، خدمات غذایی و خانگی هدر رفته است.
– اکثر ضایعات غذایی در جهان از خانوارها ناشی میشود که تقریباً 60٪ (631 میلیون تن) از کل ضایعات مواد غذایی در سال 2022 را تشکیل میدهد.
– یک فرد به طور متوسط سالانه 79 کیلوگرم – یا حدود 174 پوند – غذا را هدر میدهد.
– برنامه محیط زیست ملل متحد تخمین میزند که تقریباً 8 تا 10 درصد از انتشار گازهای گلخانهای جهانی ناشی از هدر رفتن و از بین رفتن مواد غذایی است.
– سرانه ضایعات غذایی در خانوارهایی که در کشورهای گرمتر زندگی میکنند، بیشتر است.
– تلاشها برای تقویت چرخش در شهرها و افزایش برنامههای کاهش ضایعات مواد غذایی باید متمرکز شود.
– تنها 6 کشور G20 و اتحادیه اروپا تخمین ضایعات غذایی مناسبی برای پیگیری پیشرفت تا سال 2030 دارند.
– برخی کشورها مانند بریتانیا و ژاپن نشان میدهند که تغییر در مقیاس ملی امکانپذیر است.
– در ایالات متحده، غذا رایجترین مادهای است که به محلهای دفن زباله فرستاده میشود و بیش از 24 درصد زبالههای جامد شهری را شامل میشود.
تعداد فزایندهای از دولتها برای کاهش ضایعات مواد غذایی و اثرات آن بر آب و هوا و محیط زیست، مشارکتهای دولتی و خصوصی را پذیرفتهاند.
برنامه محیط زیست ملل متحد از کشورها میخواهد از شاخص ضایعات غذایی برای اندازهگیری ضایعات غذایی به شیوهای ثابت، پیگیری پیشرفت و توسعه خطوط پایه ملی استفاده کنند.
گزارش شاخص ضایعات غذایی 2024 یک زنگ خطر جدی در مورد وضعیت ضایعات مواد غذایی در جهان است.
این گزارش نشان میدهد که برای مقابله با این مشکل، اقدامات فوری و هماهنگ در سراسر زنجیره تامین مواد غذایی مورد نیاز است.
تاریخ انتشار: 27 مارس 2024
منبع انگلیسی: abcnews
منبع فارسی: شارا
انتهای پیام/
<div id=”div_eRasanehTrustseal_24429″></div>
<script src=”https://trustseal.e-rasaneh.ir/trustseal.js”></script>
<script>eRasaneh_Trustseal(24429, false);</script>
|
نظر بدهید