شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || گزارش جدید سازمان ملل متحد نشان میدهد که بیش از یک میلیارد وعده غذایی در روز در سال ۲۰۲۲ هدر رفته است.
– خانوارها در سراسر جهان بیش از یک میلیارد وعده غذایی در روز را در سال ۲۰۲۲ هدر دادند.
– هزینه سالانه هدر رفت مواد غذایی بیش از ۱ تریلیون دلار و وزن آن ۱.۰۵ میلیارد تن برآورد شده است.
– نزدیک به یک پنجم (۱۹ درصد) مواد غذایی در دسترس مصرف کنندگان در سطح خرده فروشی، خدمات غذایی و خانگی هدر رفته است.
– اکثر ضایعات غذایی در جهان از خانوارها ناشی میشود که تقریباً ۶۰٪ (۶۳۱ میلیون تن) از کل ضایعات مواد غذایی در سال ۲۰۲۲ را تشکیل میدهد.
– یک فرد به طور متوسط سالانه ۷۹ کیلوگرم – یا حدود ۱۷۴ پوند – غذا را هدر میدهد.
– برنامه محیط زیست ملل متحد تخمین میزند که تقریباً ۸ تا ۱۰ درصد از انتشار گازهای گلخانهای جهانی ناشی از هدر رفتن و از بین رفتن مواد غذایی است.
– سرانه ضایعات غذایی در خانوارهایی که در کشورهای گرمتر زندگی میکنند، بیشتر است.
– تلاشها برای تقویت چرخش در شهرها و افزایش برنامههای کاهش ضایعات مواد غذایی باید متمرکز شود.
– تنها ۶ کشور G20 و اتحادیه اروپا تخمین ضایعات غذایی مناسبی برای پیگیری پیشرفت تا سال ۲۰۳۰ دارند.
– برخی کشورها مانند بریتانیا و ژاپن نشان میدهند که تغییر در مقیاس ملی امکانپذیر است.
– در ایالات متحده، غذا رایجترین مادهای است که به محلهای دفن زباله فرستاده میشود و بیش از ۲۴ درصد زبالههای جامد شهری را شامل میشود.
تعداد فزایندهای از دولتها برای کاهش ضایعات مواد غذایی و اثرات آن بر آب و هوا و محیط زیست، مشارکتهای دولتی و خصوصی را پذیرفتهاند.
برنامه محیط زیست ملل متحد از کشورها میخواهد از شاخص ضایعات غذایی برای اندازهگیری ضایعات غذایی به شیوهای ثابت، پیگیری پیشرفت و توسعه خطوط پایه ملی استفاده کنند.
گزارش شاخص ضایعات غذایی ۲۰۲۴ یک زنگ خطر جدی در مورد وضعیت ضایعات مواد غذایی در جهان است.
این گزارش نشان میدهد که برای مقابله با این مشکل، اقدامات فوری و هماهنگ در سراسر زنجیره تامین مواد غذایی مورد نیاز است.
تاریخ انتشار: ۲۷ مارس ۲۰۲۴
منبع انگلیسی: abcnews
منبع فارسی: شارا
انتهای پیام/
<div id=”div_eRasanehTrustseal_24429″></div>
<script src=”https://trustseal.e-rasaneh.ir/trustseal.js”></script>
<script>eRasaneh_Trustseal(24429, false);</script>
|
نظر بدهید