افشاگری اسکات پلی پس از اخراج از سی‌بی‌اس؛ اتهام دخالت سیاسی و بحران در برنامه «۶۰ دقیقه»
گفت‌وگوی اسکات پلی نشان می‌دهد تغییرات مدیریتی و اختلاف بر سر استقلال تحریریه می‌تواند حتی در بزرگ‌ترین سازمان‌های خبری جهان نیز بحران ایجاد کند.

اسکات پلی، خبرنگار باسابقه شبکه سی‌بی‌اس نیوز که پس از ۳۷ سال فعالیت از این شبکه اخراج شد، در گفت‌وگویی با نیویورک تایمز از تنش‌های جدی در داخل این سازمان خبری پرده برداشت.

او تغییرات مدیریتی اخیر، اخراج چندین همکار و اختلاف بر سر نحوه پوشش برخی گزارش‌های حساس را از دلایل بحران در این شبکه عنوان کرد. پلی همچنین مدعی شد در روند تهیه گزارشی درباره درگیری‌های مینیاپولیس تلاش‌هایی برای تغییر روایت خبری صورت گرفته است.

در مقابل، سی‌بی‌اس نیوز این ادعا را رد کرده و آن را بخشی از روند معمول بررسی تحریریه دانسته است. این گفت‌وگو تصویری از چالش‌های حرفه روزنامه‌نگاری در دوره جدید رسانه‌ای ارائه می‌دهد؛ دوره‌ای که در آن استقلال تحریریه، فشارهای مدیریتی و سرعت انتشار اخبار بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گرفته است.


نویسنده: عدیل حسن

تاریخ انتشار: ۷ ژوئن ۲۰۲۶

منبع: https://www.nytimes.com


شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || اسکات پلی، روزنامه‌نگار باسابقه آمریکایی که ۳۷ سال در شبکه خبری سی‌بی‌اس فعالیت داشت، در نخستین گفت‌وگوی مفصل خود پس از اخراج از این شبکه درباره تنش‌ها، اختلافات داخلی و آنچه «دخالت در کار تحریریه» می‌نامد سخن گفت.

پلی که در طول فعالیت حرفه‌ای خود به عنوان خبرنگار کاخ سفید، مجری برنامه «اخبار شب سی‌بی‌اس» و گزارشگر برنامه مشهور «۶۰ دقیقه» فعالیت کرده بود، هفته گذشته از این شبکه اخراج شد. این تصمیم پس از تغییرات مدیریتی در سی‌بی‌اس نیوز و ورود مدیران جدید به ساختار تحریریه اتخاذ شد.

او در گفت‌وگویی با لولو گارسیا ناوارو از روزنامه نیویورک تایمز گفت احساس می‌کند در برخی موارد روایت رسمی دولت در پوشش خبری ترجیح داده شده است؛ موضوعی که به گفته او در طول ۳۷ سال فعالیتش در این شبکه سابقه نداشته است.

به گفته پلی، در ماه‌های اخیر فضای کاری در سی‌بی‌اس نیوز دچار تنش و بی‌ثباتی شده و اخراج چندین نفر از همکارانش و همچنین تغییرات مدیریتی در برنامه «۶۰ دقیقه» باعث افزایش این تنش‌ها شده است.

در ادامه این گفت‌وگو، او به چند موضوع کلیدی درباره وضعیت فعلی شبکه اشاره کرده است.

اختلاف بر سر مدیریت جدید برنامه «۶۰ دقیقه»

پلی گفت ایمیل معرفی نیک بیلتون، تهیه‌کننده اجرایی جدید برنامه «۶۰ دقیقه»، برای او و برخی همکارانش توهین‌آمیز بوده است.

به گفته او، بیلتون در ایمیل خود نوشته بود که «دیگر سال ۱۹۶۸ نیست» و اشاره کرده بود که قیمت بنزین دیگر ۳۲ سنت نیست. پلی معتقد است این جملات به نوعی نشان می‌داد که مدیریت جدید تصور می‌کند تیم فعلی برنامه در گذشته متوقف شده و با شرایط جدید رسانه‌ای هماهنگ نیست.

پلی گفت این ایمیل نشان می‌دهد بیلتون شناختی از فرهنگ حرفه‌ای و ساختار کاری برنامه «۶۰ دقیقه» ندارد، در حالی که قرار است رهبری آن را بر عهده بگیرد.

او همچنین اشاره کرد که در نخستین جلسه کارکنان با مدیر جدید، بسیاری از مدیران ارشد قبلی دیگر در سازمان حضور نداشتند و عملاً کنار گذاشته شده بودند.

احساس مسئولیت برای دفاع از همکاران

پلی گفت در آن جلسه احساس کرده که باید از همکاران خود و از اعتبار برنامه دفاع کند. او در همان نشست مدیریت شبکه را به نابود کردن برنامه قدیمی «۶۰ دقیقه» متهم کرد.

او با اشاره به شرایط کاری خبرنگاران گفت بسیاری از خبرنگاران برای تهیه گزارش به مناطق جنگی می‌روند و حتی در شرایط خطرناک فعالیت می‌کنند.

به گفته او، اتاق‌های خبر شباهت زیادی به نیروهای نظامی یا نیروهای امدادی دارند؛ زیرا خبرنگاران در بسیاری از موارد با خطرات واقعی مواجه می‌شوند. به همین دلیل، از نظر او مدیریت رسانه باید درک عمیقی از این شرایط داشته باشد.

اتهام دخالت در یک گزارش درباره اعتراضات مینیاپولیس

یکی از مهم‌ترین محورهای اختلاف پلی با مدیریت شبکه مربوط به گزارشی درباره درگیری‌ها در شهر مینیاپولیس بود؛ جایی که در ژانویه همان سال دو شهروند آمریکایی به نام‌های رنه گود و الکس پرتی در جریان رویارویی با مأموران مهاجرت کشته شدند.

پلی گفت هنگام تهیه این گزارش تأکید داشته که رفتار تهاجمی برخی معترضان نیز در روایت خبری منعکس شود.

به گفته او، پس از آنکه نسخه اولیه گزارش توسط تیم برنامه بررسی و تأیید شد، چند ساعت بعد ایمیلی از سوی مدیریت شبکه ارسال شد که در آن پیشنهاد شده بود تصویر خشونت‌آمیزتری از معترضان ارائه شود.

پلی این اقدام را نوعی تلاش برای تغییر روایت گزارش دانسته و آن را نشانه‌ای از دخالت در روند تحریریه عنوان کرده است.

در پاسخ به این ادعاها، نماینده سی‌بی‌اس نیوز اعلام کرد ایمیلی که درباره آن صحبت می‌شود بخشی از گفت‌وگوهای معمول تحریریه بوده و هیچ انگیزه سیاسی در آن وجود نداشته است.

به گفته این نماینده، در آن ایمیل چند نکته برای بهبود دقت، توازن و قدرت گزارش مطرح شده بود و همه این پیشنهادها نیز در نسخه نهایی برنامه استفاده نشده‌اند.

برنامه‌ای که نزدیک بود پخش نشود

پلی همچنین فاش کرد یکی از قسمت‌های برنامه «۶۰ دقیقه» که شامل گزارش او درباره مینیاپولیس بود، به دلیل اختلافات تحریریه و تلاش برای پاسخ دادن به درخواست‌های مدیریتی تقریباً از پخش بازمانده بود.

به گفته او، تیم برنامه چند ساعت از موعد نهایی تحویل برنامه عقب افتاده بود و تنها ۱۹ دقیقه مانده به زمان پخش موفق شدند برنامه را آماده کنند.

این قسمت از برنامه در شبی پخش می‌شد که برنامه «۶۰ دقیقه» پیش از مراسم گرمی روی آنتن می‌رفت؛ موضوعی که اهمیت زمانی پخش را دوچندان می‌کرد.

پلی گفت در آن لحظه نگران بوده که تأخیر در آماده‌سازی برنامه ممکن است کل شبکه را با مشکل پخش مواجه کند.

او افزود که پس از آن تصمیم گرفته هرگز اجازه ندهد اختلافات تحریریه باعث شکستن زمان‌بندی پخش برنامه شود.

امید به آینده با وجود بحران

پلی در بخش پایانی گفت‌وگو با وجود انتقادهای شدید از وضعیت فعلی سی‌بی‌اس نیوز گفت هنوز معتقد است امکان اصلاح شرایط وجود دارد.

او وضعیت کنونی شبکه را شبیه هواپیمایی توصیف کرد که با مشکل روبه‌رو شده اما هنوز امکان فرود ایمن دارد.

به گفته او، شبکه سی‌بی‌اس نیوز در حال حاضر با بحران جدی روبه‌رو است، اما اگر مدیریت و ساختار تحریریه اصلاح شود، می‌توان آینده این سازمان خبری را نجات داد.

 


نکات کلیدی

  • اسکات پلی پس از ۳۷ سال فعالیت از شبکه سی‌بی‌اس نیوز اخراج شد.
  • او نخستین گفت‌وگوی مفصل خود را با روزنامه نیویورک تایمز انجام داد.
  • پلی از تغییرات مدیریتی و اخراج همکارانش در شبکه انتقاد کرد.
  • او مدعی شد در یک گزارش درباره اعتراضات مینیاپولیس تلاش‌هایی برای تغییر روایت صورت گرفته است.
  • شبکه سی‌بی‌اس نیوز این ادعا را رد کرده و آن را بخشی از روند معمول تحریریه دانسته است.
  • یکی از قسمت‌های برنامه «۶۰ دقیقه» به دلیل اختلافات داخلی نزدیک بود پخش نشود.
  • پلی معتقد است با وجود بحران فعلی هنوز امکان اصلاح وضعیت شبکه وجود دارد.