شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران(شارا): این پست بخشی از کانال رید رایت استارت است که برای کمک به کارآفرینان باهوش در راه اندازی و توسعه کسب و کارهای جدید کمک می کند. این کانال از حمایت مالی ترای نت برخوردار است. آیا درباره کسب و کار جدید “سبز” شنیده اید که تلاش می کرد با فرستادن 5 نسخه مشابه از یک بسته مطبوعاتی، که هر یک حاوی یک بسته ذرت بو داده با بسته بندی غیرقابل بازیافت و انبوهی از کاغذ بود، به خبرنگاران القاء کند که تا چه میزان به حفظ محیط زیست اهمیت می دهد. نیازی به گفتن نیست که این کسب و کار به هیچ پوشش خبری نرسید.
شاید شما فکر کنید که در حوزه رسانه اجتماعی، روابط عمومی نقشی در برنامه های بازاریابی شما ایفا نکند. اگر چنین است بازنگری کنید. در واقع، در این حوزه، خطاهای روابط عمومی می تواند کسب و کار شما را، صرف نظر از این که چه محصول و خدماتی ارائه می دهید، بسیار سریع تر از پا درآورد. برای حصول اطمینان از این که چنین اتفاقی برای شرکت شما رخ ندهد، از متخصص بازاریابی، گینی دیتریچ درخواست کرده ایم تا به 6 خطای روابط عمومی که شرکت های نوپا باید از آن اجتناب کنند اشاره نماید.
دیتریچ، موسس و مدیرعامل آرمنت دیتریچ، یک موسسه ارتباطات بازاریابی یکپارچه، و نویسنده وبلاگ روابط عمومی و بازاریابی اسپین ساکس است و می داند که میان یک استراتژی درخشان روابط عمومی و استراتژی که به یک فاجعه تبدیل می شود، فاصله اندکی وجود دارد.
برای حصول اطمینان از موفقیت آمیز بودن آن، خود آن را انجام ندهید و از این خطاهای رایج پرهیز کنید:
1. اولویت ندادن به روابط عمومی. بسیاری از شرکت های نوپا در مرحله آخر به روابط عمومی فکر می کنند، یعنی در حدود دو ماه پیش از افتتاح. در بیشتر موارد، روابط عمومی باید حداقل یک سال و حداکثر شش ماه پیش از افتتاح یک کسب و کار شروع به فعالیت نماید. اگر تا زمان افتتاح صبر کنید، تا سه یا چهار ماه پس افتتاح، هنوز کسی از کسب و کار شما خبر نخواهد داشت و در دنیای امروز، آن زمان ممکن است بسیار دیر باشد.
2. کمک گرفتن از یک شرکت روابط عمومی بدون توجه به بازگشت سرمایه. معمولا موسسان روابط عمومی را مساوی با تبلیغات می دانند و بی آن که به چگونگی اندازه گیری نتایج بیاندیشند به استخدام شرکت های روابط عمومی می پردازند. تبلیغات بدون هزینه تنها یکی از ابزاری است که روابط عمومی از آن بهره می برد اما تمام آن نیست. شرکت روابط عمومی را تنها برای دست یافتن به پوشش خبری در وبلاگ، مجلات تجاری یا دیگر رسانه ها استخدام نکنید. از روابط عمومی برای رسیدن به فروش کمک بگیرید و از آن ها بپرسید که تلاش های آن ها چگونه به فروش کمک خواهد کرد.
3. قرار دادن تمام مسئولیت ها بر عهده گروه روابط عمومی. روابط عمومی فعالیتی مشترک است. باید برای برقراری روابط تلاش کنید. فکر نکنید تنها به این دلیل که شرکت روابط عمومی پیوندهایی با تاثیرگذاران مورد نظر شما دارد، می تواند جادو کند و ظرف چند روز شما را در مقابل افراد مناسب قرار دهد.
4. کمک نگرفتن. برای تنظیم استراتژی نیاز به مشورت با متخصصان روابط عمومی خود دارید. (بدین ترتیب اشتباهاتی نظیر داعیه دار شدن درباره دوستی با محیط زیست به وجود نمی آید.) زمانی که انتقاد یا نظرات منفی درباره کسب و کار شما به گوش برسد، در دنیای 24 ساعته و 7 روز هفته امروز باید همواره پاسخی آماده داشته باشید. دست کم یک برنامه غیررسمی مقابله با بحران داشته باشید که 5 عامل پیش بینی، موقعیت، جلوگیری، برنامه ریزی و نگهداری را در خود داشته باشد.
5. غیرقابل انعطاف بودن. کسب و کار شما کودک شماست. همه چیز آن در نظر شما افتخارآمیز است. اما یک متخصص روابط عمومی می داند چگونه درباره کسب و کار شما بنویسد تا جلب نظر نماید و میزان آگاهی نسبت به کسب و کار شما افزایش پیدا کند. اگر نتوانید خبر مورد نظر خود را در ذهنتان تنظیم کنید، نمی توانید آنچه را مشتریان انتظار شنیدنش را دارند به آن ها بگویید.
6. خودداری از شنیدن انتقادها، نصایح و بازخوردها. رسانه اجتماعی نحوه دریافت بازخورد را برای کسب و کارها تغییر داده است. اما شما باید علاقمند به شنیدن و گنجاندن آنچه می بینید و می شنوید باشید. یک متخصص برون سازمانی روابط عمومی می تواند شما را در گوش دادن، نظارت و جذب کردن یاری کند.
منبع مرجع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران(شارا)
|
نظر بدهید