شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– در این مبحث به تعدادی از توصیههای مفید و مؤثر برای عکاسی عمومی میپردازیم. رعایت این نکات برای شما خالی از فایده نخواهد بود.
1- در دوربینهای آنالوگ سعی کنید همواره جا انداختن فیلم و بیرون آوردن آن را در سایه انجام دهید، پس از اتمام فیلم و هنگامی که میخواهید آن را در داخل کاست جمع کنید، هرگز عجله نکنید، زیرا در اثر حرکت تند الکتریسیته ساکن تولید میشود و جرقههای خیلی کوچک حاصل باعث نور دیدگی خفیف فیلم خواهد شد.
2- هرگز فیلمهای عکاسی را قبل از اینکه در دوربین قرار دهید یا بعد از اتمام عکسبرداری در روی صندلی یا جلوی داشبورت اتومبیل قرار ندهید. زیرا هوای اتومبیل در مواقع توقف خیلی گرم است و فیلم را خراب میکند.
3- هنگام خرید فیلم به تاریخ مصرف آن دقت کنید، اگر به تعداد زیاد فیلم تهیه میکنید، آنها را در قسمت پایین یخچال نگهداری کنید این کار باعث خواهد شد که فیلمها اصلاً کهنه نشوند. فقط به خاطر داشته باشید یک ساعت قبل از مصرف آنها را از یخچال خارج و بعد مصرف کنید.
4- حتیالامکان سعی کنید دوربین را از گردنتان آویزان کنید تا از سقوط احتمالی جلوگیری شود. درصورتی که به این کار عادت ندارید، لااقل بند آن را به دور مچ دستتان بپیچید تا اگر احیاناً دوربین از دستتان رها شد، به زمین نیفتد.
5- دگمههای تنظیم دوربین را هرگز با فشار تغییر ندهید. آنها به راحتی قابل تنظیم و تغییر هستند، به شرطی که راه آن را بدانید، به وسیله مطالعه دفترچه راهنما یا سئوال از فروشنده دوربین راهحل آن را پیدا کنید.
6- هنگام عکاسی دوربین را محکم و مطمئن در دست بگیرید و شاتر (دگمه عکسبرداری) آن را آرام فشار دهید، سعی کنید بازوان خود را به طرف پایین و نزدیک بدن بگیرید و دوربین را به صورتتان تکیه دهید و چشم خود را کاملاً به دریچه ویزور (منظرهیاب) دوربین نزدیک کنید تا بتوانید اطراف منظرهیاب را به خوبی ببینید. در بعضی از مواقع تکیه به درخت یا دیوار به شما کمک میکند.
7- برای پاک کردن لنز دوربین حتماً از وسایل مخصوص مانند فرچه نرم و کاغذ یا دستمال لنز پاککن استفاده کنید.
8- عادت کنید بعد از گرفتن هر عکس در دوربینهای آنالوگ بلافاصله اهرم فیلم رد کن را به جلو حرکت دهید.
با این کار دوربین در هر لحظه آماده عکاسی خواهد بود.
9- هنگام عکاسی با فلاش سعی کنید حداقل و حداکثر فاصله دوربین تا موضوع را رعایت کنید. حدمجاز این فاصله در دفترچه راهنمای دوربین یا فلاش ذکر شده است. درصورتی که فاصله کمتر از حدمجاز باشد عکس بیش از حد روشن میشود و اگر فاصله بیشتر از حدمجاز باشد، عکس تیره خواهد شد.
10- درصورتی که میخواهید از صفحه تلویزیون یا مونیتور کامپیوتر عکسبرداری کنید، به خاطر داشته باشید چراغ اتاق را خاموش و سرعت دوربین را روی 15 قرار دهید و هرگز از فلاش استفاده نکنید.
11- در مواردی که از جایی عکاسی میکنید و در آنجا شیشه، پنجره و یا سایر اشیاء شیشهای وجود دارد، برای جلوگیری از انعکاسهای مزاحم نور شیشه، از فیلتر پولاریزه استفاده کنید.
12- همواره برای محافظت از عدسی لنز دوربین، فیلتر uv یا sky light را روی لنز دوربین نصب کنید.
13- هنگام عکاسی با فلاش در محیطهای سربسته سعی کنید تمام نورهای اتاق روشن باشد، این کار از انعکاس نور قرمز در چشم افراد جلوگیری میکند. چنین انعکاسی نتیجه تاریک بودن محیط و بازبودن مردمک چشم است.
14- هنگام عکاسی در آفتاب نیز برای از بین بردن سایههای ابروها و بینی میتوانید از فلاش استفاده کنید، فقط به خاطر داشته باشید از سرعت مجاز فلاش و دیافراگم مناسب برای نور آفتاب (11 – 16) استفاده کنید.
15- عناصر فرعی در جلو یا عقب سوژه اگر کمی محو باشد به شرطی که سوژه اصلی کاملاً واضح باشد، به زیبایی عکس کمک زیادی میکند.
تهیه و تنظیم: سیدمحمود دادمرزی
نقل مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.
|
نظر بدهید