شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || گزارشی جدید توسط IQAir نشان می دهد که ۹۹ شهر از ۱۰۰ شهر آلوده جهان در سال ۲۰۲۳ در آسیا قرار دارند. ۸۳ شهر از این ۱۰۰ شهر در هند هستند. این به معنای آن است که ۱.۳ میلیارد نفر در هند – ۹۶ درصد از جمعیت – با کیفیت هوایی زندگی می کنند که ۷ برابر بدتر از دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی (WHO) است.
سوختهای فسیلی همچنان یک عامل اصلی در بحران آب و هواست. بحران آب و هوا الگوهای آب و هوا را تغییر می دهد و منجر به تغییرات باد و بارندگی می شود که بر پراکندگی آلاینده ها تأثیر می گذارد. تغییرات آب و هوایی همچنین منجر به آتش سوزی های شدیدتر در بسیاری از مناطق و فصول گرده های طولانی تر و شدیدتر می شود که هر دو باعث تشدید مسائل بهداشتی مرتبط با آلودگی هوا می شوند.
آلودگی هوا یک مشکل جهانی است
اگرچه آسیا بدترین منطقه از نظر آلودگی هواست، اما این مشکل فقط به این قاره محدود نمیشود. در سال ۲۰۲۳، کانادا برای اولین بار از ایالات متحده در رتبه بندی آلودگی منطقه ای پیشی گرفت. شهرهای ایالات متحده مانند مینیاپولیس، دیترویت، کلمبوس، اوهایو و پورتلند نیز سطوح بالایی از آلودگی هوا را تجربه کردند.
امید به آینده وجود دارد
افزایش فشار و مشارکت مدنی برای نظارت بر کیفیت هوا وجود دارد. این امر به افزایش آگاهی در مورد این مشکل و تشویق دولتها به اقدام برای مقابله با آن کمک میکند.
راهحلهای زیادی برای آلودگی هوا وجود دارد:
کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی: این امر میتواند با سرمایهگذاری در منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی و همچنین با افزایش کارایی انرژی انجام شود.
ترویج حمل و نقل پایدار: این امر میتواند با تشویق مردم به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، دوچرخهسواری و پیادهروی انجام شود.
کاهش انتشارات صنعتی: این امر میتواند با استفاده از فناوریهای پاک تر و با وضع قوانین سختگیرانهتر برای انتشارات صنعتی انجام شود.
بهبود کیفیت هوای داخل خانه: این امر میتواند با استفاده از اجاقهای تمیزتر و با تهویه مناسب خانهها انجام شود.
آلودگی هوا یک مشکل جدی است، اما قابل حل است. با همکاری یکدیگر میتوانیم هوایی پاکتر و سالمتر برای همه ایجاد کنیم.
منبع انگلیسی: IQAir
منبع فارسی: شارا
انتهای پیام/
|
نظر بدهید