شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا)–|| دولت از حمایت از کسب وکارهای مجازی می گوید. تسهیلات بانکی و معافیت های مالیاتی در بسته حمایتی آینده در نظر گرفته شده است. اما این حمایت ها درحالی قرار است اعمال شود که استارتاپ ها به دلیل اختلال در دسترسی به اینترنت و فیلترینگ تعطیل می شوند.
«معافیت های مالیاتی برای کسب و کارهای فضای مجازی و تسهیلات بانکی» مهم ترین نکات در بسته حمایت از کسب وکارها در فضای مجازی است. بسته ای که صبح امروز عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات از رونمایی آن در آینده ای نزدیک خبر داده است. پیش از او، وزیر اقتصاد و دارایی هم از جبران زیان کسب وکارها به دلیل قطعی اینترنت و فیلترینگ شبکههای اجتماعی گفته بود. تکرار این وعده ها درحالی است که بسیاری از استارتاپ ها به دلیل تداوم اختلال در دسترسی به شبکه جهانی اینترنت و فیلترینگ شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، دست از کار کشیده اند.
حمیدرضا امیری وحید، هم بنیانگذار ترندشو، آژانس دیجیتال مارکتینگ است. کسب وکاری که با فیلترینگ اینستاگرام تعطیل شده است. او در گفت وگو با سایت خبری اتاق تهران در این باره گفت:«ترندشو دومین کسب وکار من است که تعطیل می شود و من و گروه ترندشو در این تعطیلی هیچ تقصیری نداشتیم».
امیری وحید گفت: «از سال 96 تا 99 هفته نامه ای تک برگ به اسم کافی نیوز را منتشر می کردیم. این هفته نامه تک صفحه ای به طور سیاه و سفید و روی کاغذ کاهی چاپ می شد. تیراژ کافی نیوز در ماه به 80 هزار برگ رسید و غیر از تهران، در 5 استان دیگر هم نشریه را توزیع می کردیم. غیر از کافه ها، نزدیک به 3 هزار مشترک حتی مشترکان خانگی برای کافی نیوز داشتیم که نشریه را با پست برای آن ها ارسال می کردیم. بسیاری از استارتاپ ها در آن زمان کافی نیوز را بهترین رسانه آفلاین برای تبلیغ می دانستند. می توانم بگویم 90 درصد از استارتاپ ها با کافی نیوز کار می کردند. در آن زمان که استفاده از QR CODE به نصب برنامه هایی خاص نیاز داشت و مثل امروز آسان نبود، با استفاده از کد پاسخ سریع در هر هفته موزیک منتشر می کردیم که در پایان کار کافی نیوز به 12 هزار اسکن رسیدیم».
به گفته این فعال اکوسیستم استارتاپی «کرونا کافی نیوز را متوقف کرد. از آغاز سال 99 که سیاست های قرنطینه جدی شد، در انتشار و توزیع کافی نیوز به مشکل خوردیم. روزی که کافه ها باز می شدند، چاپخانه بسته بود. روزی که چاپخانه ها باز می شدند، کافه بسته بود و تکلیف واکسیناسیون مشخص نبود. کار ما به جایی رسید که چند شرکت از مشتریان کافی نیوز، برای شش ماه با شرکت ما قرارداد بستند تا تنها مانع تعطیلی کافی نیوز شوند. اما در نهایت کافی نیوز متوقف شد و مجبور شدیم کسب وکارمان را تعطیل کنیم. در آن زمان 20 نفر در کافی نیوز کار می کردند و این نشریه در 1700 کافه در 6 استان کشور ارسال می شد».
امیری وحید گفت: «یک سال پس از تعطیلی کافی نیوز، دوباره گروهی را دورهم جمع کردیم و با تجهیز استودیو، جذب و آموزش نیروی کار را کلید زدیم. ترندشو در همین زمان کارش را شروع کرد. در 9 ماه گذشته از نیروی جوان استفاده کردیم که همگی در دهه 80 به دنیا آمدند. اینجا آموزش دیده اند و با ما کارشان را شروع کردند. ترندشو با اتکا به همین نیروی کار جوان توانست به یکی از پرعملکردترین آژانس های دیجیتال مارکتینگ در ایران با رضایت بالای مشتریان تبدیل شود. تا مردادماه سال جاری تعداد اعضای گروه ترندشو به 15 نفر رسید، قراردادهای یک ساله بسته شد و برای تغییر مقیاس و جابه جایی فضای فیزیکی کار برنامه ریزی کردیم. هم چنین از مهم ترین برنامه های ترندشو برگزاری کمپین های تبلیغاتی جام جهانی در نیمه دوم سال جاری و سال آینده برای برندها در کشور بود. با این وجود با اختلال در دسترسی به اینترنت و فیلترینگ اینستاگرام، ترندشو زمین خورد. فیلترینگ اینستاگرام درحالی است که امروز social media یا شبکه های اجتماعی مهمترین ابزار بازاریابی است. اگر امروز دسترسی به اینستاگرام از بین برود، بسیاری از کسب وکارها هیچ جایی برای تبلیغ ندارند».
به گفته هم بنیانگذار ترندشو «حتی اگر همین امروز به شرایط مردادماه سال جاری برگردیم، بسیاری از شرکت ها ارزش قراردادهایشان برای بازاریابی و تبلیغ در شبکه های اجتماعی را 70 درصد کاهش می دهند. حرف شرکت ها این است که نمی توان برای تبلیغ در پلتفرمی سرمایه گذاری کرد که به طور ناگهانی فیلتر می شود».
امیری وحید درباره وعده های وزرای ارتباطات و اقتصاد در جبران زیان کسب وکارهای مجازی گفت: «ما می توانیم به وزرا و تصمیم گیرندگان در این زمینه نشان بدهیم اثر تصمیم آن ها بر کسب وکار ما چیست و چه زیانی به زندگی ما وارد شده است. وزیر اقتصاد و دارایی اگر از جبران زیان کسب وکارهای آنلاین می گوید، می تواند سراغ این کسب وکارها بیاید و از آن ها درباره این زیان بپرسد. متاسفانه نه فقط ما، بلکه دیگر شرکت های بزرگ در زمینه بازاریابی دیجیتال هیچ وقت مورد مشورت مسئولان قرار نگرفته اند. از سال 96 تا امروز، هیچ وقت نظری از فعالان اکوسیستم استارتاپی درباره این تصمیم ها نپرسیده اند».
به گفته امیری وحید «هر کمکی برای جبران خسارت کسب وکارهای مجازی با تداوم فیلترینگ شبکه های اجتماعی مصداق مُسکن است. نوشدارو بعد از مرگ سهراب به چه کار این کسب وکارها می آید؟ اگر وزارت اقتصاد همین امروز 100 تا 500 میلیون تومان به هر کسب وکار کمک کند، این کمک فقط حکم صدقه را دارد، آن هم زمانی که چرخ این کسب وکارها نمی چرخد».
هم بنیانگذار ترندشو گفت: «کافی نیوز و ترندشو بدون دریافت ریالی پول از نهادها و سازمان ها رشد کرد. درآمد ما محصول کار کردن بود. دوستی می گفت از شما در هر کشور دیگری به عنوان کارآفرین تقدیر می شد، اما ما می گوییم نیازی به هیچ تقدیر و تشکری نیست. فقط بگذارند ما کار کنیم».
منبع: https://news.tccim.ir
|
نظر بدهید