کارشناس هوش مصنوعی: تمرکز بر سناریوهای روز رستاخیز، خطرات فوری را نادیده می‌گیرد

آیدان گومز، مدیر اجرایی یک شرکت هوش مصنوعی، هشدار داد که تمرکز بر سناریوهای روز رستاخیز هوش مصنوعی می‌تواند از توجه به خطرات فوری‌تر مانند تولید اطلاعات نادرست منحرف شود.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) ||  آیدان گومز، مدیر اجرایی یک شرکت هوش مصنوعی، هشدار داد که تمرکز بر سناریوهای روز رستاخیز هوش مصنوعی می‌تواند از توجه به خطرات فوری‌تر مانند تولید اطلاعات نادرست منحرف شود.

به گزارش شارا به نقل از گاردین، گومز که در اجلاس ایمنی هوش مصنوعی در لندن شرکت می‌کند گفت: خطرات بلندمدت مانند تهدیدات وجودی برای بشر ناشی از هوش مصنوعی باید “مطالعه و پیگیری شوند”، اما می‌توانند سیاستمداران را از برخورد فوری آسیب برساند.

او گفت: «من فکر می‌کنم از نظر ریسک وجودی و سیاست عمومی، گفتگوی سازنده‌ای نیست. من فکر می‌کنم تا آنجا که سیاست‌های عمومی و جایی که ما باید تمرکز بخش عمومی را داشته باشیم – یا تلاش برای کاهش خطر برای جمعیت غیرنظامی – باعث حواس پرتی می‌شود، به دور از خطراتی که بسیار ملموس‌تر و فوری‌تر هستند.»

گومز گفت که هوش مصنوعی – اصطلاحی برای سیستم‌های رایانه‌ای که می‌توانند وظایفی را که معمولاً با موجودات هوشمند مرتبط هستند انجام دهند – قبلاً در حال استفاده گسترده بود و این برنامه‌هایی هستند که اجلاس باید روی آن تمرکز کند. ربات‌های چت مانند چت‌ جی‌پی‌تی و تولیدکننده‌های تصویر مانند میدجرنی با توانایی خود در تولید متن و تصاویر قابل قبول از پیام‌های متنی ساده، مردم را متحیر کرده‌اند.

او گفت: «این فناوری در حال حاضر در یک میلیارد محصول کاربر، مانند گوگل و دیگران، وجود دارد. گومز گفت که این یک سری خطرات جدید برای بحث است که هیچ کدام وجودی نیستند و هیچ کدام سناریوهای روز قیامت نیستند. ما باید دقیقاً بر روی قطعاتی تمرکز کنیم که قرار است بر مردم تأثیر بگذارند یا به طور فعال بر مردم تأثیر می‌گذارند، برخلاف بحث‌های آکادمیک‌تر و نظری‌تر درباره آینده بلندمدت».

او گفت: “اطلاعات نادرست یکی از مواردی است که برای من مهم است.” «این مدل‌های [هوش مصنوعی] می‌توانند رسانه‌ای تولید کنند که بسیار متقاعدکننده، بسیار قانع‌کننده و تقریباً غیرقابل تشخیص از متن یا تصاویر یا رسانه‌های ساخته‌شده توسط انسان است و بنابراین این چیزی است که ما کاملاً فوری باید به آن بپردازیم. ما باید بفهمیم که چگونه می‌خواهیم به مردم این توانایی را بدهیم که بین این انواع مختلف رسانه‌ها تمایز قائل شوند.»

گومز گفت که برای مقابله با خطرات فوری هوش مصنوعی، سیاستگذاران باید بر روی اقداماتی مانند آموزش مردم در مورد نحوه شناسایی اطلاعات نادرست و توسعه ابزارهایی برای مقابله با انتشار آن تمرکز کنند.

او گفت: «اینها اقداماتی است که می‌توانیم امروز انجام دهیم. اینها اقداماتی است که می‌توانیم فوراً انجام دهیم.»

 

انتهای پیام/