شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– برای نشان دادن سرعت موضوعات متحرک روشی وجود دارد که در اصطلاح به آن «Panning» اطلاق میشود. در این روش از سرعتهای پایین پلک دوربین مانند یکسیام یا کمتر استفاده میکنیم. طرز عمل به این طریق است:
1- محلی را که قرار است موضوع متحرک از آن نقطه عبور کند، مشخص میکنیم.
2- محلی را که شما در آن از موضوع عکس خواهید گرفت، معین سازید.
3- درصورتی که تنظیم فاصله عکاسی دوربین شما به صورت دستی است، آن را از قبل تنظیم کنید.
4- سرعت دوربین را روی یکسیام تنظیم و دیافراگم را بر مبنای نور موجود تنظیم کنید. اگر از دوربینهای اتوماتیک استفاده میکنید، میتوانید آن را در حالت S قرار دهید.
5- موضوع موردنظر را از دریچه ویزور دوربین خود تعقیب کنید.
دقتکافی به عمل آورید که سرعت تعقیب شما با سرعت موضوع متحرک یکی باشد. برای اینکار نقطهای از دریچه دوربین خود را با نقطهای از موضوع متحرک میزان کنید و تا انتهای حرکت این میزان را حفظ کنید.
6- هنگامی که موضوع به محل موردنظر که دوربینتان را از قبل برای آن تنظیم کردهاید، رسید، درحالی که همچنان به تعقیب موضوع از دریچه دوربین ادامه میدهید، دکمه عکسبرداری را فشار دهید. باتوجه به اینکه سرعت دوربین شما درحدی نیست که بتواند حرکت موضوع را منجمد سازد، زمینههای پشتعکس کشیده به نظر میآیند و به موضوع سرعت میبخشد.
البته برای موفقیت در این روش نیاز به تمرین زیاد وجود دارد. با تمرین بیشتر میتوانید از سرعتهای پایینتر دوربین مثل یکپانزدهم و یا یکهشتم استفاده کنید تا به سوژه موردنظر خود سرعت بیشتری دهید.
در بعضی از مواقع سرعت سوژه بسیار زیاد است، به طوری که سوژه کاملاً تار و غیرقابل رؤیت میشود. اگر بخواهیم عکسی تهیه کنیم که در آن واضح نشان دادن سوژه ضروری باشد، از تکنیک منجمدکردن «Freezing» استفاده میکنیم، روش مذکور درواقع عکس روش «Panning» است. در این طریقه حساسترین لحظه حرکت را انتخاب و آن را به شیوه زیر ثبت میکنیم:
الف: سرعت شاتر دوربین را به حدی زیاد میکنیم (یکهزارم ثانیه به بالا) که بتواند حرکت موضوع را متوقف کند. تعیین سرعت لازم برای متوقف کردن سوژه تحتتأثیر 3 عامل است. سرعت موضوع، فاصله آن تا دوربین و جهت حرکت آن نسبت به محور دوربین عکاسی.
به خاطر داشته باشید هرچه سرعت سوژه زیادتر، فاصله آن تا دوربین کمتر و زاویه حرکت آن با محور دوربین به زاویه قائمه نزدیکتر باشد، برای واضح افتادن عکس باید سرعت بالاتری را درنظر گرفت. معمولاً سوژههای کند مثل حرکت معمولی انسانها تا حدود 25کیلومتر در ساعت با سرعت یک دویست و پنجاهم ثانیه و حرکات موضوعات تندرو مثل موتورسیکلتهای معمولی تا حدود 50 کیلومتر در ساعت با سرعت یکپانصدم و برای ثبت حرکات سریع ورزشی یا مسابقات اتومبیلرانی باید از سرعتهای بالاتر از یکهزارم ثانیه استفاده کنید در مواقعی که نور موجود اجازه بالا بردن سرعت دوربین را به شما نمیدهد، ISO دوربین خود را افزایش دهید تا بتوانید این نقیصه را برطرف کنید.
اگر دوربین شما دارای حالت عکاسی پشتسرهم «Drive» است، از آن استفاده کنید. استفاده از موتور درایو در این گونه مواقع علاوه بر بالا بردن سرعت عمل شما را قادر میسازد تا توجه خود را معطوف به حرکت سوژه کرده و آن را در بهترین حالت ممکن ثبت کنید.
با استفاده از روش فیریزینگ لحظه شکست بطری به وضوح ثبت شده است
تهیه و تنظیم: سیدمحمود دادمرزی
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
نظر بدهید