
شبکه اطلاع رسانی روابطعمومی ایران (شارا)–|| یک مطالعه جدید نشان می دهد بچه ها فکر می کنند ویدیوهای یوتیوب برای یادگیری، بهتر از برنامه های تلویزیونی یا ویدیوهایی است که در گوشی های هوشمند درست می شوند.
همچنین به نظر آنها آدم هایی که در ویدیوهای یوتیوب هستند واقعی تر از آدم های برنامه های تلویزیونی به نظر می رسند.
اینها یافته های مطالعه ای است که پیش از کووید-19 در موزه کودکان در آمریکا انجام شد.
به نقل از کانورسیشن، در این مطالعه از کودکان 3 تا 8 سال خواسته شد به ویدیوهایی که متعلق به یوتیوب، تلویزیون، و یا گوشی هوشمند بود نگاه کنند. سپس از آنها پرسیده شد آدم های کدام یک از این برنامه ها واقعی تر به نظر می رسند، و بچه ها برای آموزش، تماشای کدام ویدیو را ترجیح می دهند.
کودکان شرکت کننده در این تحقیق، در همه سنین، اول آدم هایی را که در ویدیوهای ساخته شده در گوشی هوشمند دیده بودند و بعد آدم های ویدیوهای یوتیوب را واقعی تر دانستند و آدم هایی که در ویدیوهای تلویزیونی بودند را غیر واقعی توصیف کردند.
این نشان می دهد بچه ها ویدیوهای یوتیوب را تشخیص می دهند و می دانند در یوتیوب علاوه بر کلیپ های ساختگی، کلیپ های واقعی نیز وجود دارد. در نتیجه، آنها با علم به این مساله، ویدیوهای یوتیوب را قضاوت می کنند. این تحقیق، همچنین نشان داد بچه ها به تماشای ویدیوهای یوتیوب به اندازه تماشای برنامه های تلویزیونی، و بیشتر از ویدیوهای ساخته شده در گوشی های هوشمند، علاقه دارند.
به علاوه، بچه ها در تمام سنین، محتوای ویدیوهای یوتیوب را آموزنده تر از برنامه های تلویزیون یا ویدیوهای ضبط شده در گوشی توصیف کردند. این یافته نشان می دهد قرار دادن محتوای آموزشی روی پلتفرم ها بیشتر به یادگیری کودکان کمک می کند، چرا که آنها به لحاظ ذهنی آمادگی دریافت آموزش از این ویدیوها را دارند.
نتایج این مطالعه چه اهمیتی دارد؟
همه می دانیم پاندمی کووید-19 مدت زمانی را که بچه ها پای رسانه های دیجیتال می گذرانند به میزان قابل توجهی افزایش داده است. یکی از محبوب ترین فعالیت های این روزها برای بچه ها تماشای ویدیوهای یوتیوب، هم با هدف سرگرمی و هم با هدف آموزش است. اهمیت مطالعه انجام شده از آن جهت است که شناخت خوبی را از درک بچه ها از آنچه در یوتیوب می بینند و ارزش آموزشی آن، به ما می دهد.
با بروز پاندمی، بیشتر مدارس از ماه مارچ فعالیت خود را به صورت آموزش آنلاین ادامه دادند و در ترم پاییز هم بسیاری از کلاس ها به صورت مجازی برگزار شد. بسیاری از مدارس نیز هرچند به صورت حضوری کلاس ها را شروع کردند، در ادامه و با افزایش آمار ابتلا مجبور شدند به آموزش از راه دور رو بیاورند. به این ترتیب، تله کنفرانس و ویدیوهای یوتیوب جای آموزش های کلاسی را گرفت و چشم انداز آموزش را دگرگون ساخت. در چنین شرایطی، شناخت پتانسیل پلتفرم های محبوبی مانند یوتیوب در آموزش، به معلمان و مربیان کمک می کند درباره نحوه مدیریت آموزش از راه دور تصمیم گیری های آگاهانه تری انجام دهند.
این یافته ها همچنین به مدارس کمک می کند اهمیت آموزش سواد رسانه به کودکان را جدی تر بگیرند. با توجه به افزایش چشمگیر استفاده از یوتیوب بین بچه ها، مهم است که کودکان بتوانند با تفکر انتقادی محتوا و پیام هایی را که در پلتفرم های پخش ویدیو دریافت می کنند ارزیابی کنند.
آنچه هنوز ناشناخته است
با اینکه نتایج این مطالعه نشان داد بچه ها فکر می کنند یوتیوب برای آموزش بهتر از برنامه های تلویزیونی و ویدیوهای گوشی های هوشمند است، هنوز نمی دانیم که آیا آنها واقعا از ویدیوهای یوتیوب بیشتر از سایر ویدئوها می آموزند یا خیر. هرچند بررسی این موضوع می تواند هدف تحقیق های بعدی باشد، اما شاید صرفا باور به ارزش آموزشی یوتیوب و استفاده هدفمند از آن، به جای تولید ویدیوهای متفرقه، باعث شود بچه ها در عمل بیشتر با آن درگیر شده و بیشتر از آن بیاموزند
منبع: http://iranjavan.net
|
نظر بدهید