شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || ورنور وینج، نویسنده پرکار علمی-تخیلی، استاد و یکی از اولین متفکران برجستهای که مفاهیم «تکینگی تکنولوژیک» و فضای مجازی را مفهوم سازی کرد، در سن ۷۹ سالگی درگذشت.
خبر درگذشت وی در ۲۰ مارس از طریق پست فیسبوک نویسنده و دوست دیوید برین، با ذکر عوارض ناشی از بیماری پارکینسون تأیید شد.
برین مینویسد: «ورنور میلیونها نفر را مجذوب داستانهایی دربارهی فرداهای محتمل کرد، که با تسلط چندگانهاش در زبان، نمایش، شخصیتها و مفاهیم علم، بیش از پیش واضحتر شد.»
وینج در مقاله معروف خود در سال ۱۹۸۳، مفهوم فیزیک «تکینگی» را برای توصیف لحظهای از پیشرفت تکنولوژیک بشری اقتباس کرد که «یک گذار فکری غیرقابل نفوذ به اندازه فضا-زمان گره خورده در مرکز یک سیاهچاله» را نشان میدهد.
فرضیه وینج: تکینگی احتمالاً ناشی از ایجاد سیستمهای هوش مصنوعی است که از قابلیتهای تکاملی بشر پیشی گرفته است. اینکه چگونه زندگی روی زمین از آنجا پیشرفت کرده است، همه حدس می زنند – چیزی که بسیاری از نویسندگان الهام گرفته از وینج از آن زمان تاکنون تلاش کردهاند.
جان اسکالزی، نویسنده علمی تخیلی: «نظریه تکینگی وینج در حال حاضر در داستانهای علمی تخیلی و صنعت فناوری آنقدر فراگیر شده است که احساس نمیکند که یک مولد دارد و اینکه فقط در محیط وجود داشته است.»
وینج در مقالهای در سال ۱۹۹۳: «طی سی سال ما ابزارهای تکنولوژیکی برای ایجاد هوش مافوق بشری را خواهیم داشت» و این لحظه را به «ظهور زندگی انسان بر روی زمین» تشبیه میکند.
منبع انگلیسی: popsci
منبع فارسی: شارا
انتهای پیام/
|
نظر بدهید