شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)–||نویسنده|بهمن علی بخشی کارشناس ارشد روابط عمومی|| هوش مصنوعی و کلان داده ها به روابط عمومی در درک بهتر خصوصیات (طرز فکرهای) اصلی خوانندگان کمک خواهند کرد. آسوشیتد پرس در حال استفاده از هوش مصنوعی با ماشین هایی است که گزارش های درآمدی کامل می نویسند – هر سه ماه، بیش از 3500 عدد برای شرکت های ایالات متحده.
در سال اخیر میزان استفاده از پیام رسان ها در جهان 4 برابر رشد جمعیت جهانی بوده است. به علاوه در همین یک سال 400 میلیون کاربر به تعداد کاربران پیام رسان های اجتماعی در دنیا اضافه شده است. به طوری که برخی از این پیام رسان ها دو هزار و 196 میلیون و برخی 1500 میلیون کاربر دارند؛ بنابراین یک جمعیت بزرگ و گسترده وسیعی در این رسانه ها برای رسیدن به مقاصد و خواست کسانی که این ها را ایجاده نموده اند، فراهم شده است.
به وسیله هوش مصنوعی می توان نسبت به تحلیل و تولید پیام و طراحی محتوا، متناسب با ویژه گی های جوامع و حتی متناسب با فرد فرد مخاطبان اقدام نمود.
Chatbotهای (ربات های سخنگوی یا چت بات: برنامه رایانهای است که برای شبیهسازی یک مکالمه هوشمند با یک یا چند کاربر انسانی از طریق صدا یا متن طراحی شده، مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال، فیس بوک در حال حاضر ارائه دهنده 11000 چت بات از طریق نرم افزار مسنجر (Messenger) می باشد، که به کاربران آن اجازه می دهد تا همه کارها را انجام دهند، از سفارش و پرداخت برای یک پیتزا گرفته تا پیدا کردن فیلم درست برای تماشا.
هوش مصنوعی به این انواع امکانات اجازه می دهد تا به طور موثر کار کنند، چرا که هوش مصنوعی به ربات ها (چت بات ها) کمک می کند تا توانایی درک یک سوال را بدون در نظر گرفتن این که آن سوال چگونه پرسیده شده، داشته باشند و نتایج حاصل از منابع متعدد را به سرعت رعد و برق برای کاربر فراهم نمایند. روابط عمومی نباید از هوش مصنوعی هراس داشته باشند، چرا که هوش مصنوعی سبب بهبود خروجی (نتایج) آن ها خواهد شد.
متخصصان روابط عمومی به طور مداوم در حال شکار راه هایی برای تصمیم گیری های سریع تر و آگاهانه که سبب دستیابی به نتایج و اهداف شوند، هستند. تغییراتی که هوش مصنوعی به ارمغان می آورد با دادن عمیق ترین و جامع ترین نگاه به چگونگی حل مشکلات، به شاغلین در حوزه روابط عمومی قدرت تصمیم گیری می دهد. نوآوری و پیشرفت های حیرت انگیز در صنایع الکترونیک، ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسعه و استفاده روزافزون از شبکه جهان گستر اینترنت، زندگی انسان ها را به کلی دگرگون و متحول ساخته است. الکترونیکی شدن بسیاری از ابزارها، وسایل و خدمات مورد نیاز بشر و استفاده روزافزون از صنایع الکترونیک و اینترنت برای ارایه محصولات و خدمات و اطلاع رسانی و… به صورت مجازی، نمونه هایی از این تحولات است.
زمانی که صحبت از توانایی ماشینها برای خلاق بودن به میان میآید، هر گونه تردیدی به نظر قابلتوجیه است. در مطالعه «مجموعههای هوش مصرفکننده» CIS که از سوی موسسه PwC انجام شده است، 24 درصد پاسخدهندگان اذعان کردهاند که هوش مصنوعی تا سال 2025 میتواند بهترین آهنگهای مجله بیلبورد (نوعی جدول و استاندارد موسیقی برای سنجش میزان محبوبیت تکآهنگها در آمریکا) را تعیین کند، اما تنها 12 درصد گفتهاند که هوش مصنوعی میتواند پرفروشترینهای نیویورکتایمز را منتشر کند و 7درصد نیز بیان کردهاند که هوش مصنوعی میتواند برنده جایزه پولیترز (جایزهای در روزنامهنگاری، ادبیات و موسیقی) شود.
اما هنوز هوش مصنوعی در صنایع خلاق به شدت حضور دارد به این دلیل که این هوش تاثیر بسزایی بر خدمات مالی، خدمات درمانی، تولید و بیشتر صنایع دیگر میگذارد. صنعت سرگرمی و رسانه، چه در قالب دیجیتالسازی یا شبکهبندی اجتماعی از دیرباز سطوح ضروری خلاقیت، محتوا، فوت و فن تکنولوژی و اشتیاق مصرفکننده را برای نوآوری داشته است. هوش مصنوعی برای تغییر نقش خلاقیت (هم در تجربه مشتری و هم تولید) در حال آغاز بهکار است. شما میتوانید بهطور واضح در هر بازار این اثر را در دو طرف ببینید: در استارتآپها که نوآوری و مدلهای رسانهای نوآور، آزمون شدهاند و در غولهای صنعت که با یک نیاز فوری برای تغییر فرآیندها، تکنولوژی و ساختارهای قرن بیستم مواجه هستند.
متحد کار کردن
هوش مصنوعی با بازنگری در روشهای تعامل افراد و ماشینها (مانند کارگران، ایجادکنندگان محتوا و مصرفکنندگان) پتانسیل کمک به تغییر شرکتها را داراست. برای هوش مصنوعی ممکن است تا در فعالیتهای اصلی روابط عمومی دخیل شود و خلاقیت و اصالت را پرورش دهد. در حقیقت وقتی صحبت از هوش خلاق به میان میآید ممکن است رابطه جایگزینی ادعا شده بین انسانها و ماشینها، مجموعهای از اعمال مشترک باشد. همانطور که رهبران تکنولوژی به شما خواهند گفت، هوش مصنوعی یک پیشرفت تکنولوژی همتراز با ظهور برق در زندگی بشر و دقیقا به همان بزرگی است.
درگیر شدن با تکنولوژیهای جدید بهدلیل دو نیروی ساختاری مهم که محرک هوش مصنوعی هستند، برای رهبران کسبوکار به امری اجتنابناپذیر تبدیل خواهد شد. اولین نیرو عرضه محصولات، خدمات و پلتفرمهای جدید است. اگر شما چگونگی استفاده و کسب منفعت از آن را درک نکنید، به ناچار از کسبوکار خارج خواهید شد. آنگاه رقبایتان شما را نابود خواهند کرد».
به چنگ آوردن فرصتها
هیچ مسیر مجزایی برای یکپارچه کردن «هوش مصنوعی» در کسبوکار «سرگرمی و رسانه» بهترین مسیر ممکن نیست. کلید این امر درک ابعادی است که هوش مصنوعی در آن میتواند مفید باشد، تشویق کند، بهینه سازد، تسهیل کند و برخی اوقات جانشین نیروی کار انسانی شود و از عملکرد شرکتها بیاموزد. سپس، فرصتها را اولویتبندی و ارزیابی کنید که آیا توانمندیهای فعلی به شما اجازه خواهد داد تا بهطور موثر هوش مصنوعی را دنبال کنید. انجام چنین کاری منابع را آزاد خواهد کرد یا لزوم نیازمندیهای جدیدی به شما و همکارانتان نشان خواهد داد.
رهایی از وظایف تکراری
بهدلیل دسترسی به راهحلهای ثابتشده و در دسترس هوش مصنوعی، بسیاری از شرکتها در ربع پایین سمت چپ کار خود را شروع میکنند و فرآیندها را (اغلب در منابع انسانی و مالیه) خودکارسازی میکنند. بسیاری از شرکتهای رسانهای در فعال کردن فرآیندهای بکآفیس و تکنولوژی موثر عقب افتادهاند. بنابراین پتانسیل برای استفاده از هوش مصنوعی بسیار زیاد است.
تصمیمات بهتر و خلاقانهتر
یک تخمین کلی مفید میگوید که اگر شما یک روش برای مدیریت یک فرآیند کاری داشته باشید (ادیت و انتشار یک مجله، توزیع فیلم، برنامهریزی یک کمپین تبلیغاتی) الگوریتمها میتوانند برای کمک به اجرای موثرتر این روشها توسعه یابند. هوش مصنوعی میتواند در کنار افراد برای انجام وظایفی که پیچیده و در عین حال قابل تکرار است ایفای نقش کند؛ بنابراین دیدگاههای قدرتمندی را گردآوری و زمان را آزاد کند؛ زمانی که افراد حرفهای میتوانند برای اخذ تصمیمات هوشمندانهتر استفاده کنند.
سادهسازی ایجاد محتوا
یک راه مفید برای تفکر در مورد نوعی نوآوری که با مخاطب مواجه است نگاه به آن از دریچه «مشاغل مخاطبان» است. کلایتون کریستنسن از دانشگاه هاروارد این مساله را به این شیوه بیان میکند: «مخاطبان به سادگی محصولات یا خدمات را نمی پذیرند؛ بلکه آنها را «بهکار میگیرند» تا یک وظیفه را به انجام برسانند.» مشتریان (چه مصرفکنندگان نهایی باشند چه شرکتها) از هوش مصنوعی برای انجام طیف رو به رشدی از مشاغل استفاده میکنند. در بسیاری از مثالها جانشینی هوش خلاقانه بهطور کامل صورت میپذیرد. اپلیکیشن Facebook’s Moments ابزاری دارد که فیلمهای کوتاهی از ویدئوها و عکسهایی تهیه میکند که کاربران در تایملاین خود ارسال کردهاند.
بهبود تجربه مشتری
هوش مصنوعی با توانایی خود برای شخصیسازی و سفارشیسازی، میتواند یک متمایزکننده قدرتمند برای کسبوکارهایی باشد که با مصرفکنندگان مواجه هستند. هوش مصنوعی دقت و سرعت ورود به بازار را بهبود میبخشد و پتانسیل تعاملات، تعهد و معاملات را افزایش داده و تسهیل میکند. در ربع بالایی سمت راست نمودار نشان داده شده مثالهایی وجود دارند که بیان میکنند چگونه شرکتها تخصص انسان و کامپیوتر را برای ایجاد خدمات جدید ترکیب میکنند و افراد را قادر میسازند تا با استفاده از روشهای جدید، محتوا و برندها را کشف کنند. مثالهای آشنایی مانند: پلیلیست اسپاتیفای، نیوزفید فیسبوک و موتور پیشنهادی نتفلیکس تنها شروعی برای این داستان هستند.
عنصر انسان
در پذیرش هوش مصنوعی، تمرکز بر استعداد اهمیت بسزایی دارد؛ چرا که شکاف بین فرصتهای مربوط به هوش مصنوعی و شمار منابع ماهر در دسترس برای اجرای آنها بزرگ است. این به آن معناست که شرکتها باید یک تغییر فرهنگی ایجاد کنند. تنها به این سادگی نیست که مدیران ارشد اجرایی و رهبران ارشد شرکتها به زبان تکنولوژی آگاه شوند. بلکه ممکن است آنها نیاز به تفکر در مورد تنظیم دوباره مسیری داشته باشند که شرکت آنها را به کارمندانشان مرتبط میسازد.
همانطور که شلی پالمر یک مشاور پیشرو در تکنولوژی رسانه میگوید، هوش مصنوعی یک کارمند جدید است که میتواند به ایجاد بهرهوری کمک کند. روابط عمومی ها باید بخواهند که از این کارمند جدید و افرادی که با آن کار میکنند دعوت به عمل آورند تا فرآیندها و فعالیتهای موجود را به سرعت دگرگون کنند. سازمان ها یا در اصل، روابط عمومی باید خودش و محیط کاری خود را برای افرادی که با هوش مصنوعی کار میکنند جذاب سازد.
اما آنچه جالب توجه است این است که ظهور هوش مصنوعی به این معناست که شرکتها باید عنصر انسانی خود را بیشتر کنند. همانطور که خودکارسازی و یادگیری ماشینی افراد را از فعالیتهای تکراری و فرآیند محور آزاد میکند، همزمان فشار جدیدی بر افراد برای ایجاد ارزش وارد میکند. کارمندان خواهند توانست زمان بیشتری بر ایجاد روابط، درک مفهوم رقابتی، نوآوری و ایجاد تعهد بیشتر در خلال شرکتها و خارج از آن صرف کنند.
هوش مصنوعی نیامده است که کسبوکار شما را نابود کند. برای حفظ کسبوکار شما از اختلال نیز وارد کارزار نشده است، بلکه در دورهای تاثیرگذار در توسعه صنعت سرگرمی و رسانه و افرادی که در خلال آن کار میکنند وارد این عرصه شده است. اگر هوش مصنوعی در مسیر درستی قرار بگیرد، میتواند یک کاتالیزور برای تجدید نیروی بخشهای بسیاری از شرکتها باشد که برای رشدشان بیشترین اهمیت را دارند. هوش مصنوعی به انسانها فضای بیشتری برای خلق ارزش بیشتر (ایجاد خلاقیت و تفکر در مورد جریان کارشان بهجای فرآیندهایی که بر آن سلطه دارند) میدهد.
منبع مرجع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)
|
نظر بدهید