هوش مصنوعی در تقلید پیشی می‌گیرد، اما در نوآوری کم می‌آورد

این مطالعه نشان می‌دهد که هوش مصنوعی علی‌رغم توانایی‌های چشمگیر خود در تولید متن و تصاویر، در زمینه‌ای که هوش انسان را تعریف می‌کند، کمبود دارد: ظرفیت نوآوری.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || در دنیایی که هوش مصنوعی به طور فزاینده‌ای در حال نفوذ است، مطالعه‌ای جدید توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، دیدگاه متفاوتی از قابلیت‌ها و محدودیت‌های هوش مصنوعی ارائه می‌دهد.

این مطالعه نشان می‌دهد که هوش مصنوعی علی‌رغم توانایی‌های چشمگیر خود در تولید متن و تصاویر، در زمینه‌ای که هوش انسان را تعریف می‌کند، کمبود دارد: ظرفیت نوآوری.

محققان هوش مصنوعی را به عنوان شکل جدیدی از فناوری فرهنگی، شبیه به نوشتن یا اینترنت، در نظر می‌گیرند که دسترسی و انتقال دانش را به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.

مطالعه بر دو مؤلفه تمرکز دارد: تقلید و نوآوری.

در بخش تقلید، هوش مصنوعی در تشخیص استفاده‌های مرسوم از اشیا بهتر از انسان عمل می‌کند.

اما در بخش نوآوری، انسان‌ها با ابداع استفاده‌های جدید برای اشیا، هوش مصنوعی را پشت سر می‌گذارند.

این مطالعه نشان می‌دهد که هوش مصنوعی در تقلید از طیف کامل توانایی‌های شناختی انسان، به‌ویژه در زمینه نوآوری، محدودیت دارد.

هوش مصنوعی می‌تواند الگوها و ارتباطات شناخته شده را تکرار کند، اما در ایجاد مسیرهای جدید و تصور برنامه‌های ناشناخته برای دانش موجود، مشکل دارد.

هوش مصنوعی می‌تواند به انتقال اطلاعات شناخته شده کمک کند، اما مبتکر نیست.

این مدل‌ها می‌توانند خرد متعارف را خلاصه کنند، اما نمی‌توانند آن را مانند انسان بسط دهند، ایجاد کنند، تغییر دهند، کنار بگذارند، ارزیابی کنند و آن را بهبود بخشند.

✍ نویسنده: اریک دبلیو دولان
⏱ تاریخ: ۳۱ مارس ۲۰۲۴
منبع انگلیسی: psypost
منبع فارسی: شارا

 

انتهای پیام/

 

 


 

 

با کلیک روی لینک زیر به کانال تلگرام ما بپیوندید:

https://telegram.me/sharaPR