همراهی تا عرش در سایه تلاش و خدمت به نیازمندان و محرومین

فرح ناز رافع رییس سازمان داوطلبان

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)سازمان داوطلبان به عنوان بزرگترین و برترین نهاد بین المللی عام المنفعه از تاریخچه ای دیرین در ارائه خدمات بشردوستانه برخوردار است و از اوایل دهه سی شمسی بخشی ثابت از فرایند امدادرسانی و کمک به اقشار محروم و نیازمند بوده است . در طول جنگ به آسیب دیدگان یاری رسانده و در قبال بلایای طبیعی متعدد، از مردم محنت زده حمایت کرده است. نظر به این تاریخچه مفتخریم که توانسته ایم طی دهه های گذشته سهم خود را در بهبود چشمگیر روند حمایت از مستضعفان ایفا نماییم. به همین مناسبت است که دستاوردهای مطرح شده در گزارش یک ساله برنامه های سازمان را باید جزئی از کوشش پیوسته و پایدار انسان های نیکخواهی دانست که برای تسکین آلام بشری دست در دست هم نهاده اند.
سیر روند عملکرد این سازمان در دو سال گذشته در بردارنده پیشرفت های مهمی در زمینه ارائه خدمات بهداشتی، درمانی، معیشتی ، پیشگیری از آسیب های اجتماعی و حمایت روانی است که با تدوین طرح ها و دستور العمل های نوین و مشارکت بی شائبه اعضا و داوطلبان جمعیت هلال احمر در سراسر کشور محقق شده است.این سازمان هم چنین با توسعه و تجهیزبیش از4000 نقطه از کشور به خانه های داوطلب ،عمومی و تخصصی اقدامات خود را درراستای اعتماد سازی و انعطاف نظر مردمی برای همگام شدن با جمعیت هلال احمر در کمک رسانی به افراد و خانوارهای آسیب پذیر تشدید نموده است.
نهادینه کردن فرهنگ داوطلبی و انجام امور خیریه در جامعه موضوع مهم و مکرر بسیاری از فعالیت های مورد حمایت سازمان در سال جاری بود و به حق به دستاوردهای خود در زمینه محرومیت زدایی و امدادرسانی به طیف گسترده ای به خود می بالد.. تاسیس 33 پایگاه امدادو نجات و مراکز درمانی و انبار امدادی به همت خیرین در این مدت از این ره آوردهای پرافتخار است .
اعزام کاروان های سلامت و نیکوکاری به مناطق محروم و کم برخوردار برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به نیازمندان ساکن در این مناطق، توسعه شبکه جذب و بهره مندی از داوطلبان در سطح روستاها در راستای توسعه ی روستاها و اجرای طرح های مختلف حمایت از کودکان و زنان بی سرپرست و بدسرپرست ،ایجاد فرصت های جدید کاری و فعالیتی برای داوطلبان ازجمله اقدامات این سازمان برای داوطلبان است و در این میانه سهم زنان بیشتر و پررنگتر. راه اندازی تیم های ویژه توانا برای فعالیت 18000 زن متخصص امدادگر، طراحی و برنامه ریزی 28 برنامه ملی بشردوستانه در راستای خدمت رسانی به نیازمندان و بهره مندی بیش از 7,000,000 نفر از این خدمات و روش های بدیع و طراحی کارت های هوشمند ویژه اعضا و داوطلبان ، راه اندازی سایت سازمان و سامانه پیمایش، از دیگر اقدامات دو ساله اخیر این سازمان بود .
این سازمان از سویی دیگر با ایجاد شبکه فعالیت جذب منابع داوطلبی در سراسر کشور ، توانست به هدایت و جذب کمکهای مردمی (نقدی و غیر نقدی )بیش از 20,000,000,00 ریال در راستای خدمت رسانی به نیازمندان اقدام نماید . باید اذعان نمود تقویت شبکه سراسری جذب منابع داوطلبی از طریق تدوین کتب تخصصی راهنما و دستورالعمل های جامع ، کانونی برای تبادل اطلاعات بین اعضا ، داوطلبان متخصص و متعهد در جمعیت بوجود آورده است که به طور فزاینده ای مورد استقبال داوطلبان علاقه مند قرار گرفته است.
با این همه رخصتی برای توقف نیست . حوادث وفجایع طبیعی ، کمبودهای معیشتی همواره وجود دارد و اصل نوعدوستی را به سئوال می کشد. به موازات این پدیده شاهد ظهور مسائل و ناهنجاری های اجتماعی جدید هستیم که این چالش ها مستلزم توجه و اهتمام ویژه در همت عالی اعضا و داوطلبان این سازمان خواهد بودو دستور کار آینده همکاری های سازمان با دیگر نهادها و سازمان های دولتی و غیر دولتی را رقم خواهند زد.
و در این مسیر منتظر دست توانمند و یاریگر شما عزیزان نیکوکار و خیر جامعه بزرگ اسلامیمان هستیم تا بار گرانی را از روی دوش محنت کشیدگان،نیازمندان ودردمندان بی سرپرست این دیار عزیز برداریم .

به ما بپیوندید

 www.vorcs.ir rafe@rcs.ir