برخی بحث می کنند که هر وبلاگی به نوعی یک نیچ بلاگ است، اما این واژه تنها به نوع خاصی از وبلاگ که با هدف تجاری طراحی شده است، صدق می کند.
اگرچه بلاگینگ و بازاریابی نیچ مفاهیم جدیدی نیستند، اما مفهوم نیچ بلاگینگ در سال های اخیر مطرح شده است.
شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)، نویسنده: عادل میرشاهی(سردبیر شارا)- نیچ بلاگینگ به عمل ایجاد یک وبلاگ با قصد استفاده آن فروش کالا یا خدمات در یکی از بازارهای نیچ گفته می شود.
برخی بحث می کنند که هر وبلاگی به نوعی یک نیچ بلاگ است، اما این واژه تنها به نوع خاصی از وبلاگ که با هدف تجاری طراحی شده است، صدق می کند.
اگرچه بلاگینگ و بازاریابی نیچ مفاهیم جدیدی نیستند، اما مفهوم نیچ بلاگینگ در سال های اخیر مطرح شده است.
معمولا نیچ بلاگ ها حاوی تبلیغات و برخی انوع (پرداخت به ازای هر کلیک) هستند. در برخی موارد هدف یک نیچ بلاگ بر انگیختن یک بازدید کننده برای مشاهده یک وبسایت دیگر است. که در آنجا بتواند به او کالا یا خدمات خود را عرضه کند.
برخی افراد نیچ بلاگ ها را با نام اسپلاگز (وبلاگ هرزه نامه ای) هم نامیده اند اما این نام نمی تواند بیانگر مفهوم نیچ بلاگ باشد. و تفاوت عمده در نیچ بلاگ با اسپلاگز در این است که نویسنده نیچ بلاگ محتوای مفید و مرتبط تولید می کند و به وسیله این محتوا مخاطب خود را از طریق موتورهای جستجو به سوی وبلاگ خود جذب می کند.
محبوبیت نیچ بلاگ در میان بازاریابان جدید می تواند به دلایلی چند از قبیل: هزینه کم، سازگاری و تولید ترافیک باشد.
• هزینه
مهمترین دلیل ویژه محبوبیت نیچ بلاگینگ، هزینه آن است. نیچ بلاگرها می توانند به سرعت و به سادگی و رایگان آن را ایجاد کنند. در این راه بازاریابان می توانند ارزیابی از طریق نیچ ایجاد شده داشته باشند، که آیا می توان در این حوزه هزینه و وقت صرف کرد، یا خیر.
• سازگاری
از آنجا که مردم اغلب جویای تغییر هستند، این مساله برای بازاریابان موفق بسیار مهم است که همراه با روندها و مدها خود را به روز نگاه دارند. با استفاده از سرویس رایگان، نیچ بلاگرها می توانند به سرعت خود را با تغییرات بازار هماهنگ کرده و یا وبلاگ نیچ دیگری ایجاد کنند.
سازگاری همچنین به توانایی به روز رسانی اشاره دارد. یک ویژگی خاص وبلاگ این است که می توان در آن هر روز مقالات جدیدی را قرار داد و بر این مبنا همچنین هر یادداشت وابسته به یک صفحه است که به بلاگر اجازه می دهد مقالاتی مستقل از یکدیگر ایجاد کند.
• تولید ترافیک
فایده دیگر نیچ بلاگ این است که یک وبلاگ که مرتبا به روز می شود می تواند به سایت اصلی لینک داشته باشد و بدین ترتیب می توان بخشی از ترافیکی را که به وبلاگ مراجعه می کند را به سوی سایت منتقل کرد.
همچنین استفاده از خبرخوان که به طور طبیعی در اکثر سیستم های وبلاگ وجود دارد، باعث شناسایی بهتر آنها در موتورهای جستجو شده و ترافیک بیشتری را به سوی سایت سرازیر می کند. آنها همچنین قابلیت دریافت لینک را از وبلاگ های دیگر بسیار بیشتر از سایت ها دارند و لذا، این تبادل لینک می تواند به تقویت نیچ بلاگ ها نسبت به وبسایت ها بیانجامد. برخی از سیستم های نیچ بلاگ به آنها اجازه می دهند که با دعوت خوانندگان به کلیک بر روی تبلیغات سایت، هزینه هایی را به ازای هر کلیک دریافت کنند.
• کاربرد نیچ بلاگ در روابط عمومی
روابط عمومی ها در شرکت های مختلف بهره های متفاوتی را از نیچ بلاگ می برند.
1. روابط عمومی های سازمان های تجاری
2. روابط عمومی های دولتی و ترویجی
در روابط عمومی های سازمان های تجاری، نیچ بلاگ به عنوان ابزاری مناسب برای آزمون بازار به کار گرفته می شود. فکر کنید که شما می خواهید محصول جدیدی را در بازار ارائه کنید. اگر در ابتدا بخواهید یک فروشگاه تاسیس کنید، این کار برای شما هزینه بر خواهد بود و احتمال دارد با شکست روبرو شوید.
اما چنانچه از نیچ بلاگ ها استفاده کنید، می توانید محصول خود را در این بلاگ به طور رایگان عرضه کرده و پس از مدتی، دریابید که آیا برای این محصول بازاری وجود دارد یا خیر. در واقع نیچ بلاگ می تواند به عنوان ابزاری برای بازارسنجی به کار رود.
در روابط عمومی های دولتی و ترویجی، نیچ بلاگ می تواند برای افزایش بازدید سایت اصلی به کار رود. چراکه وبلاگ به دلیل ویژگی های خاصی که دارد، بسیار بهتر از سایت در جستجوگرها فهرست می شود و لذا بازدید کننده وبلاگ بسیار بیشتر از سایت است و بسیاری از افراد دوست دارند اخبار خود را از وبلاگ ها دریافت کنند. چراکه سبک نگارش نزدیک به گفتگو در وبلاگ باعث برقراری ارتباط بهتر با مخاطب می شود و به همین دلیل شما می توانید با راه اندازی یک نیچ بلاگ افرادی را به سمت وبلاگ خود جذب کرده و سپس او را به سوی سایت سوق دهید.
یکی از سیستم های محبوب و حرفه ای فارسی نیچ بلاگ که امکانات نسبتا مناسبی را برای نیچ بلاگینگ ارائه می دهد، میهن بلاگ است.
منبع مرجع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)
|
نظر بدهید