نگرانی‌های جیمز کامرون درباره هوش مصنوعی: واقعیتی ترسناک‌تر از تخیل

نوشتن داستان‌های علمی تخیلی به دلیل تغییرات سریع در فناوری و جامعه سخت‌تر می‌شود.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || جیمز کامرون، کارگردان مشهور فیلم‌های علمی تخیلی، در یک اجلاس هوش مصنوعی و روباتیک نظرات خود را درباره آینده هوش مصنوعی و به ویژه هوش عمومی مصنوعی (AGI) بیان کرد.

او به این نکته اشاره کرد که در حالی که به هوش مصنوعی معمولی امیدوار است، نسبت به هوش عمومی مصنوعی نگران است و تأکید کرد که این فناوری باید تحت کنترل دولتی و نظارت قرار گیرد.

کامرون به خاطر تولید فیلم «نابودگر» شناخته شده است، که در آن یک شبکه هوش مصنوعی به خودآگاهی می‌رسد و بشریت را در خطر قرار می‌دهد. او اظهار داشت که واقعیت امروز می‌تواند حتی ترسناک‌تر از آنچه در این فیلم تصور شده، باشد.

به اعتقاد او، هوش عمومی مصنوعی نه از پروژه‌های دولتی بلکه از غول‌های فناوری خصوصی پدید خواهد آمد و این موضوع خطرناک است، چرا که این شرکت‌ها ممکن است به اهداف و منافع خود پاسخ دهند.

این کارگردان هشدار داد که سرمایه‌داری نظارتی، جایی که شرکت‌ها داده‌های مصرف‌کننده را جمع‌آوری و به فروش می‌رسانند، می‌تواند به یک توتالیتاریسم دیجیتال منجر شود.

او افزود که این شرکت‌ها ممکن است به داورانی برای خیر بشریت تبدیل شوند، در حالی که در واقعیت، منافع اقتصادی خود را دنبال می‌کنند.

کامرون به این موضوع اشاره کرد که اگر هوش عمومی مصنوعی به طور مستقل از اخلاق انسانی عمل کند، نتیجه‌ای منفی خواهد داشت.

او گفت: «اگر انسان‌ها به اندازه کافی خوب نباشند، هوش عمومی مصنوعی هم خوب نخواهد بود.»

او نگران است که با پیشرفت هوش مصنوعی، افراد به تدریج از خود بیگانه شوند و به ماشین‌ها بیش از انسان‌ها اعتماد کنند.

این کارگردان به دلیل سرمایه‌گذاری‌هایش در فناوری نیز شناخته شده است و بر این باور است که هوش مصنوعی می‌تواند تاثیرات عمیقی بر جامعه و صنعت فیلمسازی داشته باشد.

او در گذشته گفته بود که نوشتن داستان‌های علمی تخیلی به دلیل تغییرات سریع در فناوری و جامعه سخت‌تر می‌شود.

کامرون از غول‌های فناوری خواست که مسئولانه عمل کنند و بر این نکته تأکید کرد که نیاز است انسان‌ها در فرآیند تصمیم‌گیری در مورد هوش مصنوعی باقی بمانند تا از مشکلات و چالش‌های احتمالی جلوگیری شود.

نویسنده: لورن ادموندز
تاریخ انتشار: 26 اکتبر 2024
منبع انگلیسی: Forbes
منبع فارسی: شارا

انتهای پیام/

<div id=”div_eRasanehTrustseal_24429″></div>
<script src=”https://trustseal.e-rasaneh.ir/trustseal.js”></script>
<script>eRasaneh_Trustseal(24429, false);</script>

با کلیک روی لینک زیر به کانال تلگرام ما بپیوندید:

https://telegram.me/sharaPR