نگاه تبلیغاتی دولت‌ها به مسایل خبری

چرا برخی به اخبار رسانه‌های داخلی اعتماد ندارند؟ این سوال همواره از سوی صاحب‌نظران عرصه سیاسی پرسیده می‌شود. جواب جامعه‌شناسان و متخصصین علوم اجتماعی به این سوال دقیق به نظر می‌رسد. جامعه‌شناسان معتقدند شکافی بین دولت و ملت ایران پدید آمده است که باید ریشه‌های آن را در عدم اجرای وعده‌های مقامات سیاسی کشور یافت. دیوار اعتماد بین دولت و ملت با سختی فراوان ساخته می‌شود. از این جهت باید به فکر چاره برای افزایش اعتماد بین دولت و ملت بود. ساختن این دیوار بسیار دشوار است.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی ایران (شارا)|| چرا برخی به اخبار رسانه‌های داخلی اعتماد ندارند؟ این سوال همواره از سوی صاحب‌نظران عرصه سیاسی پرسیده می‌شود. جواب جامعه‌شناسان و متخصصین علوم اجتماعی به این سوال دقیق به نظر می‌رسد. جامعه‌شناسان معتقدند شکافی بین دولت و ملت ایران پدید آمده است که باید ریشه‌های آن را در عدم اجرای وعده‌های مقامات سیاسی کشور یافت. دیوار اعتماد بین دولت و ملت با سختی فراوان ساخته می‌شود. از این جهت باید به فکر چاره برای افزایش اعتماد بین دولت و ملت بود. ساختن این دیوار بسیار دشوار است.

 

دولت اولا با چالش‌های انباشته روبه‌روست و درثانی نیازمند حمایت بخش‌های مختلف مردم است تا از پیچ‌های بحرانی فعلی عبور کند. از این رو به نظر می‌رسد در شرایط فعلی باید به گونه‌ای رفتار شود تا مردم به اخبار منتشر شده از سوی دولت اعتماد داشته باشند. ایجاد این اعتماد موجب می‌شود در آینده و احتمالا در کوران مشکلات، مردم به دولت اعتماد کرده تا وضعیت بحرانی نشود. «آرمان ملی» در ارتباط با اعتماد بین ملت و دولت و لزوم ایجاد شفافیت در عملکرد دولت با سیدحمید حسینی، فعال سیاسی و اقتصادی اصلاح‌طلب به گفت‌وگو پرداخته است که در ادامه‌ می‌خوانید. در شرایط فعلی که از پیچیدگی خاصی برخوردار است، مردم اعتماد گذشته را به دولت آن هم در آستانه 14 ماهگی‌اش ندارند.

 

علت این پدیده چیست؟


دولت فاقد تیم اطلاع‌رسانی حرفه‌ای دقیق است و نمی‌تواند در بزنگاه‌های حساس اطلاع‌رسانی درستی در مورد وقایعی که به وجود می‌آید، انجام دهد. این ضعف موجب شده دولت عملا با چالش‌هایی روبه‌رو شود. این در حالی است که اطلاع‌رسانی به موقع موجب می‌شود ملت به دولت اعتماد کامل پیدا کنند. در وقایع اخیر اگر دولت قبل از رسانه‌های بیگانه در ارتباط با مرگ خانم مهسا امینی خبررسانی می‌کرد و به جدپای قضیه می‌ایستاد تا گزارش‌ها با سرعت به مردم منتقل شود، به‌طور یقین شرایط بهتری را شاهد بودیم.

 

یا اینکه در حادثه اخیر قبل از اینکه خبر رسمی و دقیقی از سوی رسانه‌های داخلی منتشر شود، برخی رسانه‌های خارجی اخبار مربوط به حوادث زندان اوین را پوشش دادند. این مورد به ضرر دولت است. رئیس سازمان زندان‌ها باید به سرعت در مورد حادثه اوین اطلاع‌رسانی می‌کرد. زندان اوین زندان بزرگی است و تعداد زیادی زندانی در اوین درحال‌گذراندن دوران محکومیت خود هستند. از این رو خانواده‌های آنها حق دارند که نگران شوند. حال اگر یکی از مسئولین در ارتباط با وضعیت زندان اوین اطلاع‌رسانی می‌کرد خانواده‌های آنها به در زندان مراجعه نمی‌کردند.


اطلاع‌رسانی به موقع صورت نمی‌گیرد یا اینکه برخی به اطلاع‌رسانی‌ها اعتماد ندارد؟


روند انتشار خبر را بررسی کنید؟ در ابتدا خبرگزاری‌های مختلف اطلاعات گوناگونی را در ارتباط با حادثه پیش آمده برای زندان اوین منتشر کردند اما اطلاعات منتشر شده توسط سایر خبرگزاری‌ها نقض شد و اطلاعات متفاوتی منتشر شد. این شیوه اطلاع‌رسانی از آن جهت نامناسب بود که مردم گستره آتش و برخی تحرکات نیروهای امداد و نجات به محل زندان اوین را مشاهده می‌کردند. اگر روابط عمومی سازمان‌ها به موقع پاسخگو باشند، مردم دیگر به رسانه‌های آن سوی مرزها اعتماد نمی‌کنند.

 

رسانه‌های دولتی باید آنقدر در میان مردم جایگاه داشته باشند که خبر آنها ختمی بر تمام شایعات باشد نه اینکه خبرگزاری‌ها از یک خبر روایت‌های گوناگون ارائه دهند. اطلاعات ناقص دادن از این قضیه بهتر از فقدان اطلاعات نیست. رهبری همیشه تاکید کرده‌اند که در اطلاع‌رسانی در مورد وقایع باید اطلاعات درست منتقل شود . دولت‌ها نگاه تبلیغاتی به مسائل خبری دارند نه نگاه اطلاع‌رسانی.

 

منبع: روزنامه آرمان ملی
1401/07/25