نکات عمده در میهمانی ها-6

در میهمانی باید سر وقت حاضر شد و در وضعیت های اضطراری می توان حداکثر تا 15 دقیقه تأخیر داشت. در صورتی که میهمان بخواهد یکی از اقوام خود را همراه بیاورد باید از میزبان اجازه بگیرد.

آموزش- شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران(شارا):

میهمانی ها معمولاً به مناسبت های زیر ترتیب داده می شوند:

         عروسی

         سالگرد

         تولد

         شخصیت های داخلی یا خارجی

         ترفیع

         بازنشستگی

         تازه وارد

         فارغ التحصیل

         مراسم خداحافظی

         تعویض وزیر، مدیرکل و … در ادارات دولتی و تعویض فرماندهان واحدهای عمده در ارتش.

    و ….

·        میزبان باید روز و ساعت میهمانی را طوری در نظر بگیرد که همه میهمانان بتوانند به راحتی در میهمانی شرکت کنند. ضمناً دعوت میهمان ها باید توسط شخص میزبان انجام شود.

·        در میهمانی باید سر وقت حاضر شد و در وضعیتهای اضطراری می توان حداکثر تا 15 دقیقه تأخیر داشت.

·        در صورتی که میهمان بخواهد یکی از اقوام و دوستان خود را همراه بیاورد باید قبلاً از میزبان اجازه بگیرد.

 

·        در رأس ساعت تعیین شده برای میهمانی های رسمی، خانم و آقای میزبان نزدیک در سالن می ایستند تا به میهمانان خوش آمد گویند.

·        زمانی که به خاطر شخص به خصوصی میهمانی برگزار شده، شخص مورد نظر همراه میزبانان کنار در ورودی ایستاده و به میهمانان خوش آمد می گوید.

·        میهمانان باید قبل از ورود به سالن، وسایل اضافی مانند چتر، پالتو، مانتو، کلاه و … را در رختکن یا محل در نظر گرفته شده بگذارند.

·        در میهمانی ها نباید کسی تنها در گوشه ای بایستد یا بنشیند بلکه بهتر است با سایر میهمانان صحبت کند.

·        در صورتی که شما با نامه، کارت یا یادداشت به میهمانی دعوت شدید و در زیر و سمت چپ کارت عبارت لطفاً جواب دهید (R.S.V.P.)  نوشته شده باشد باید تا 24 ساعت از رفتن و یا نرفتن خود میزبان را مطلع نمایید.

 

لطفا ً جواب دهید- R.S.V.P.= Reepondez s`il vous plait= Please Reply

 

v چه کسانی به میهمانی دعوت می شوند:

         افرادی که یکدیگر را تحمل کنند.

         اشخاصی که قبلاً با یکدیگر درگیری نداشته باشند.

         هرگز از زن و شوهری که جدا شده اند نباید دعوت به عمل آید.

         افرادی که از لحاظ عقیده مخالف یکدیگر هستند دعوت نمی شوند.

 

·        سالن میهمانی نباید نور زیاد داشته باشد که چشم را خیره کند، بهتر است از نورهای غیر مستقیم استفاده کرد، ضمناً می توان از شمعهایی استفاده نمود که کافی و جالب باشند.

·        حرارت اتاق میهمانی به خاطر جمعیت افزوده می شود بهتر است حرارت اتاق را پس از مدتی کم کرد.

·        در رختکن معمولاً یک آینه وجود دارد که میهمانان به خصوص خانم ها در آخرین فرصت بتوانند وضع لباس خود را مرتب نمایند.

 

·        در میهمانی ها میزبان باید نکات زیر را رعایت نماید:

1-   از غذاهای تهیه شده تعریف نکند.

2-   اصرار در خوردن غذا یا نوشابه ننماید.

3-   گیلاس های نوشابه را خیلی پر نکند.

4-   اشاره ای به قیمت بعضی از اقلام غذا ننماید.

·        قبل از غذا معمولاً انواع نوشیدنی، آب میوه و تنقلات نمکی به عنوان      «اشتها آور» سرو می شوند.

·        فرهنگ ایرانی و اسلامی از نظر پذیرایی از میهمانان با فرهنگ غربی کاملاً متفاوت است. ایرانی ها به علت میهمان نوازی پس از ورود میهمان بدون سؤال کردن با شربت، چای و انواع تنقلات و خوردنی های موجود از او پذیرایی می کنند ولی در فرهنگ غربی، میزبان از میهمان سؤال کرده و با نظر میهمان از او پذیرایی می شود.

·        در میهمانی های رسمی معمولاً از خدمتکار مرد برای پذیرایی استفاده         می شود.

·        برای تزیین میز ناهارخوری از گلهایی با شاخه کوتاه و گلدان های کوچک استفاده می شود.

·        اگر در بین میهمان ها، پزشک وجود داشت از او برای درمان بیماریهایتان کمک و نسخه نخواهید.

·        در صورتی که میزبان وضع مالی مناسب نداشته باشد، میهمان ها نباید از لباسهای گرانقیمت و زینت آلات گرانبها استفاده کنند.

·        سر میز غذا از خمیازه کشیدن، خاراندن یا شانه کردن سر باید خودداری کنید.

·        اگر جای شما ناراحت است را با بدن و پا به عقب نکشید بلکه بلند شده و آن را جابجا کنید.

 

 

 انواع میهمانی ها

 

·        میهمانی ها با توجه به شخصیتهای دعوت شده و مناسبت ها به شرح زیر می باشند:

1.      رسمی

2.     نیمه رسمی

3.     غیر رسمی

4.     به صورت بوفه (سلف سرویس)

5.     کوکتیل

6.     باربکیو

7.     رستوران

8.     میهمانی در کافه قنادی

 

·        اصولی که باید در میهمانی ها رعایت شود یکسان است ولی چیدن سرویس ها با یکدیگر متفاوتند.

 

v     سرویس ها در میهمانی رسمی:

·        دستمال در داخل بشقاب

·        چنگال ها در سمت چپ بشقاب

·        کاردها و قاشق در سمت راست بشقاب

·        نام میهمان بر روی کارت نوشته می شود و در بالای بشقاب قرار میگیرد.

·        گیلاس ها برای آب و سایر نوشیدنی ها در جلو و سمت راست قرار می گیرد

·        به طور کلی تعداد چنگال ها، و کاردها در میهمانی های رسمی

 

v   سمت چپ بشقاب از چپ به راست:

·        چنگال ماهی

·        چنگال گوشت

·        چنگال سالاد

 

v   سمت راست بشقاب از راست به چپ:

·        قاشق سوپخوری

·        چاقوی ماهی

·        چاقوی گوشت

·        چاقوی سالاد

 

·        هنگامی که غذا به صورت کرس  (Coarse) سرو می شود پس از هر غذا، قاشق، چنگال و کارد آن را می برند، اگر چه استقاده نشده باشد.

·        در میهمانی های رسمی هیچ یک از اقلام روی میز به کس دیگری داده نمی شود (جابجا نمی شود) زیرا کلیه وسایل لازم پیش بینی و در دسترس همه گذاشته شده است.

 

v     سرویس ها در میهمانی نیمه رسمی:

·        دستمال در سمت چپ چنگال ها قرار دارد.

·        تعداد چنگال ها، کاردها و قاشق کمتر از میهمانی رسمی است و معمولاً 2 دست کارد و چنگال گذاشته می شود که نشان دهنده 2 نوع غذا می باشد.

·        تعداد گیلاس های کمتری برای آب و نوشیدنی در نظر گرفته می شود.

 

·        در میهمانی های نیمه رسمی ممکن است لازم باشد که دیس غذا به نفر بعدی داده شود.

·        تا وقتی که استفاده از چنگال امکان پذیر است باید از به کار بردن قاشق خودداری کرد.

·        در میهمانی ها هنگام صحبت کردن در حین غذا، نباید چنگال یا غذا را در هوا تکان داد.

·        قبل از چشیدن و خوردن غذا، مخصوصاً در میهمانی ها از نمک و فلفل زدن به آن خودداری شود، در موقع ریختن نمک یا فلفل روی غذا نباید نمکدان را خیلی بالا گرفت.

·        قبل از فرو بردن لقمه، نباید قاشق یا چنگال را پر از غذا به حالت انتظار نگهداشت.

·        غذا باید از جلوی بشقاب خورده شود نه از قسمت وسط یا عقب آن.

·        خیلی تند یا آهسته غذا نخورید، سعی کنید با سایرین هم آهنگ باشید.

 

پایان میهمانی

·        ترک میهمانی باید به موقع و ضمن تشکر از میزبان صورت گیرد و خداحافظی باید مختصر باشد و در چنین موقعیتی خانم در جلو حرکت می کند.

·        میزبان ها معمولاً میهمانان را تا در خروجی سالن بدرقه می کنند.

·        در پایان میهمانی در صورتی که برای شخص به خصوصی میهمانی برگزار شده باید منتظر بود تا شخص مورد نظر میهمانی را ترک کند و سپس سایر میهمانان خداحافظی کنند.

·        اشخاصی که به میهمانی دعوت می شوند و به هر دلیلی نمی توانند متقابلاً میزبانها را دعوت کنند می توانند آنها را به رستوران، سینما، تأتر و یا کنسرت دعوت کرده و یا یک یادداشت تشکر، گل یا یک هدیه برای آنها ارسال نمایند.

·        خداحافظی در هنگام شب باید مختصر بوده و قبل از خارج شدن از منزل انجام شود، خداحافظی و گفتگوهای غیر ضروری نباید بعد از خارج شدن از منزل ادامه پیدا کند زیرا مزاحمت برای همسایگان فراهم می نماید.

·        در پایان میهمانی ضمن تشکر از آقا و خانم میزبان باید بعد از دو یا سه روز دیگر تلفنی و یا با فرستادن کارت تشکر، مجدداً از میزبان تشکر کرد.

 

منابع

         کتاب مجموعه قوانین و مقررات تأمین اجتماعی (ویژه کارفرمایان) دفتر قوانین و مقررات- معاونت حقوقی امور مجلس سازمان تأمین اجتماعی/محمد رضا جوان جعفری، علی احسان شفائی، عمران نعیمی- تهران: چاپ دوم- پائیز 1383

         کتاب ایرانی و کنسولی راهنمای انجام امور کنسولی ایرانیان خارج از کشور/حسین عبدی تهران: وزارت امور خارجه، مرکز چاپ و انتشارات، سال 1384

         کتاب مجموعه پرسش و پاسخ در زمینه روابط کار /تهیه کننده محمد جواد الهیان- (ویراست 2)- تهران: موسسه کار و تأمین اجتماعی، 1383-338 ص (موسسه کار و تأمین اجتماعی، 100)

         جزوه  قوانین و مقررات اشتغال اتباع خارجی تهیه کننده: معاونت اشتغال اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار و امور اجتماعی- تهران: وزارت کار و امور اجتماعی

         جزوه راهنمای مراجعین اداره کل اشتغال اتباع خارجی- از انتشارات معاونت سیاستگذاری و برنامه ریزی کشور- تهران- اداره کل اشتغال اتباع خارجی

         مجله سفر شماره 211

         مجله صنعت حمل و نقل شماره 251

         مجله نشریه کارگزار روابط عمومی

         کتاب احکام فقهی در سفر آقای محمد حسین فلاح زاده- نشر معروف قم- چاپ چهارم 1383

         سایت های اینترنتی  

                        http://www.mardomanco/success/positive.aspx

http://www.fa.gor.ir

http://www.protoclplass.com

http://www.deargrace.com

         کتاب آئین سخنرانی/ ویل کارنگی

         کتاب هفتاد و پنج درس زندگی از سیره عملی حضرت فاطمه(س)/حمید رضا کفاش-نشر عابد-چاپ نهم- 1384

         آئین تشریفات/محمد رئیس- تهران وزارت امور خارجه- مرکز چاپ و انتشارات 1382

         مجموعه قوانین مصوب سال 1310

         آئین نامه و فرم های مخصوص اداره کل اتباع خارجی ناجا

         آئین نامه و فرم های مخصوص اداره کل اشتغال اتباع خارجی (وزارت کار)

         آئین نامه و فرم های مخصوص اداره گذرنامه

         آئین نامه و فرم های مخصوص وزارت امور خارجه

         اصول و آداب تشریفات/ احمد یحیایی ایله ای و برات اله صمدی راد- انتشارات کارگزار روابط عمومی سال 1381

         آداب معاشرت/ منصور احمدی-تهران- توتیا 1382

         مقدمه ای بر آداب و آئین تشریفات/ مرکز آموزش های دیپلماتیک وزارت امور خارجه 1376