دکتر حجت الله عباسی
شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی یران (شارا)–|| گروه دهشت افکن طالبان حقوق روزنامهنگاراران را به شیوه های مختلف نقض کرده است. زندان، سرکوب، شکنجه، اخراج و اعمال فشار و ایجاد استرس تنها بخشی از این شیوه های میلیتاریستی است.
بر خلاف ادعای سخنگوی طالبان که در بدو ورود به کابل بر صیانت از حقوق روزنامه نگاران و آزادی بیان تاکید کرد اخبار سرکوب شدید و اعمال خشونت علیه روزنامه نگاران افغانی، خلاف این ادعا را ثابت می کند.
ترور ناجوانمردانه فهیم دشتی روزنامه نگار سرشناس افغانی از جمله فجایعی بود که با همدستی دهشت افکنان طالبان و قدرت خارجی اجرا شد.
در اولین روزهای حضور طالبان در کابل، مخاطبان مصاحبه ای میدانی از یک خبرنگار را در قاب شبکه ملی تلویزیون شاهد بودند که مرغ پخته را به خنده وا می داشت. خبرنگار در این مصاحبه سفارشی چنان فسفر صرف می کرد تا از زبان مصاحبه شونده القا کند مشکلات افغانستان ناشی از نظام مبتنی بر دمکراسی و دوری از امارت اسلامی است!
در مورد دیگری دو فرد مسلح گروه دهشت افکن طالبان با حضور در استودیوی تلویزیونی به هنگام پخش برنامه زنده و در پشت سر مجری، صحنه بسیار زننده و توهین آمیزی را به نمایش گذاشتند که در استبدادی ترین و فاشسیتی ترین نظام های جهان نیز سابقه نداشته است.
واداشتن اجباری یک گوینده زن تلویزیون شبکه طلوع برای مصاحبه با یکی از ملاهای قرون وسطایی طالبان صحنه دیگری از به مخاطره افتادن امنیت شغلی روزنامه نگاران است. این زن بفاصله کوتاهی از افغانستان خارج شد و ابعادی از این ماجرا را رسانه ای کرد.
به خطر انداختن امنیت شغلی کارکنان زن رادیو و تلویزیون و مطبوعات نیز در زمره تضییع حقوق روزنامه نگاران و اعمال خشونت علیه آنان است. الزام بر پوشیدن برقع و ضروری نبودن کار زنان در ادارات و الزام زنان به انجام امور خانه صحنه دیگری از این تراژدی است.
سخت گیری طالبان بر روزنامه نگاران روزبروز بیشتر می شود. در تازه ترین عکس هایی که منتشر شده است خبرنگاران و عکاسان شدیدا” شکنجه و پاره ای از آنها راهی بیمارستان شدهاند.
روزنامه اطلاعات روز اعلام کرده سردبیر و شماری از خبرنگاران این روزنامه بخاطر پوشش اعتراض های مردمی چند روز اخیر بازداشت شده اند. در همین راستا کانال تلگرامی پنجشیر تعدادی عکس از آثار شکنجه شدید بر بدن افراد بازداشت شده پس از آزادی آنها را منتشرکرده که واقعا وحشتناک است.
پاره ای از روزنامه های خارجی مانند لس آنجلس تایمز نیز از برخورد خشن طالبان و ایجاد محدودیت برای پوشش خبری اعتراضات مردمی داده اند. البته ابعاد نقض حقوق روزنامه نگاران خیلی فراتر از اینهاست.
افغانستان عصر جدید واپسگرایی را به پیشوایی ملایان طالبان آغازکرده است. عصری که سخت گیری و شدت عمل با اقوام، پاره فرهنگ ها، نخبگان و تحصیل کردگان، هنرمندان، روزنامه نگاران، زنان و دانشگاهیان از نمودهای آن است. از ویژگی های عمده این عصر، افزایش معلول های با علت ناشناخته است. این کشور در آینده نیز آبستن حوادث زیادی در نقض حقوق شهروندان است و احدی نیز مسئولیت آنها را قبول نخواهد کرد.!
منبع: @Dr_hojjatollah_abbasi
|
نظر بدهید