شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || نخستین دوره فوق لیسانس روزنامهنگاری در جهان، در دانشکده روزنامهنگاری دانشگاه کلمبیا در نیویورک دایر شد. (1912 م)
اولین دوره فوق لیسانس روزنامهنگاری در جهان، در سال 1912 میلادی، در دانشکده روزنامهنگاری دانشگاه کلمبیا در نیویورک دایر شد. این دوره با هدف تربیت روزنامهنگاری حرفه ای و با دانش و مهارت کافی در زمینه روزنامهنگاری تاسیس شد.
این دوره تحصیلی شامل دروس مختلفی از جمله اصول روزنامهنگاری، گزارش نویسی، ویرایش، عکاسی خبری، روزنامهنگاری تحقیقی و روزنامهنگاری دیجیتال بود.
دانشکده روزنامهنگاری دانشگاه کلمبیا یکی از معتبرترین دانشکده های روزنامهنگاری در جهان است و دوره فوق لیسانس روزنامهنگاری آن نیز یکی از پرطرفدارترین دوره های تحصیلی در این رشته است.
تاسیس این دوره تحصیلی، نقطه عطفی در تاریخ روزنامهنگاری بود و باعث شد تا روزنامهنگاری به عنوان یک رشته دانشگاهی شناخته شود و روزنامه نگاران بتوانند با تحصیل در این رشته، دانش و مهارت های لازم برای حرفه روزنامهنگاری را کسب کنند.
در سال های بعد، بسیاری از دانشگاه های دیگر در جهان نیز اقدام به تاسیس دوره های فوق لیسانس روزنامهنگاری کردند و این رشته به یکی از رشته های تحصیلی محبوب در دانشگاه ها تبدیل شد.
اهمیت دوره های فوق لیسانس روزنامهنگاری
دوره های فوق لیسانس روزنامهنگاری، به روزنامه نگاران کمک می کند تا دانش و مهارت های خود را در زمینه های مختلف روزنامهنگاری، از جمله گزارشگری، نویسندگی، ویرایش، و عکاسی، بهبود بخشند. این دوره ها همچنین به روزنامه نگاران کمک می کند تا با اصول اخلاقی روزنامهنگاری آشنا شوند و به یک روزنامه نگار حرفه ای و متعهد تبدیل شوند.
برخی از مزایای دوره های فوق لیسانس روزنامهنگاری عبارتند از:
بهبود دانش و مهارت های روزنامهنگاری
آشنایی با اصول اخلاقی روزنامهنگاری
افزایش فرصت های شغلی
بهبود رزومه و موقعیت شغلی
دوره های فوق لیسانس روزنامهنگاری، فرصتی ارزشمند برای روزنامه نگاران جوان است تا دانش و مهارت های خود را بهبود بخشند و به یک روزنامه نگار حرفه ای و متعهد تبدیل شوند.
تاریخچه روزنامهنگاری در جهان
روزنامهنگاری از دیرباز یکی از مهم ترین و تأثیرگذارترین حرفه ها در جهان بوده است. روزنامه نگاران وظیفه دارند اخبار و اطلاعات را به مردم منتقل کنند و به آنها کمک کنند تا در مورد جهان اطراف خود آگاه شوند.
اولین روزنامه
اولین روزنامه در جهان در سال 1609 میلادی در آلمان منتشر شد. این روزنامه به زبان لاتین بود و اخبار و اطلاعات مربوط به امپراتوری مقدس روم را منتشر می کرد.
روزنامه Avisa Relation oder Zeitung در زمانی که امپراتوری مقدس روم کنترل آلمان امروزی را بر عهده داشت در آن سال آغاز به کار کرد.
«روزنامه ارتباط یا رلیشن در ماه ژوئن 1605 در شهر استراسبورگ آلمان آن زمان و فرانسه امروز پا به عرصه وجود نهاد رلیشن نخستین روزنامه جهان نبوده است ولی اولین نشریه عمومی است که اختصاص به اخبار دربار پادشاه دولت محلی و مدح این و آن نداشت و همه گونه مطلب درباره هر کس را که احساس می کرد کاری کرده و یا این که می توانسته کاری کند ولی نکرده بود منتشر می ساخت و نشریه ای بود فروشی و با بهای معین تاریخچه انتشار روزنامه در جهان خیلی قدیمی تر از رلیشن است.» (public-relations89)
برخی دیگر معتفدند اولین روزنامه معتبر جهان در آلمان با نام فرانکفورت ژورنال در سال 1615 به نشر رسید که گام موثر در جهت توسعه روزنامه ناری محسوب می شود و پس از آن در سال 1632 مطبوعات نقش بسیار زیادی در انقلاب کبیر فرانسه داشتند و پس از انقلاب فرانسه، روزنامه “پاری سوار” با انتشار روزانه 2 میلیون نسخه در روز توانست رقابت بسیار زیادی را در مطبوعات سراسر اروپا به وجود آورد و مطبوعات تلاش کردند تا با استفاده از تکنولوژیهای آن زمان کار روزنامهنگاری را توسعه دهند و از رقابت با رقیبان خود عقب نمانند.
اولین روزنامه در آمریکا
قدیمیترین روزنامه آمریکا با تیراژ ثابت و برنامه چاپ روزانه در ۳۰ مه سال ۱۷۸۳ شروع به کار کرد، و فیلادلفیا ایونینگ پست (به انگلیسی: Pennsylvania Evening Post) نام داشت.
هماکنون (تا سال ۲۰۰۸)، ۶۲۵۳ هفتهنامه و ۱۴۲۲ روزنامه در آمریکا در چاپ است. (ویکیپدیا)
اولین دوره فوق لیسانس روزنامهنگاری
دانشگاه کلمبیا در نیویورک 25 سپتامبر 1912 به ضمیمه دانشکده روزنامهنگاری خود دوره فوق لیسانس این حرفه را دایر کرد که نخستین دوره فوق لیسانس روزنامهنگاری در جهان است.
تا آن زمان، استادان مربوط و اصحاب نظر، ژورنالیسم را یک رشته آکادمیک مستقل نمی دانستند بلکه همانند پزشکی معتقد به تجربی بودن آن بودند و می گفتند همان طور که با رفتن به دانشگاه، یک فرد نمی تواند شاعر و نقاش شود، با شرکت در کلاس روزنامهنگاری هم کسی روزنامه نگار نمی شود مگر استعداد، ذوق و معلومات اولیه را داشته باشد.
بنابراین با تاسیس دوره فوق لیسانس و دکترای روزنامهنگاری موافق نبودند. جوزف پولیتزر ناشر چند روزنامه در نیویورک عقیده دیگری داشت. او که روزنامهنگاری را حرفه ای بزرگ، شریف و روشنگر و مدافع مردم و وطن تعریف کرده است خواسته بود که این رشته، فوق لیسانس و دکترا هم بدهد.
با همین فکر، وی در 1902 مبلغی از پول خود را به دانشگاه کلمبیا داد تا چنین دوره هایی دایر کند که دانشگاه پول او را رد کرد. پولیتزر که چنین دید در وصیتنامه اش دو میلیون دلار به این دانشگاه اختصاص داد و بقیه اش را به دادن جوائز روزنامهنگاری و ادبی. دانشگاه کلمبیا پس از فوت پولیتزر راهی نداشت جز قبول پول و دایر کردن دوره های مورد نظر پولیتزر و گرنه دولت پول را برداشت می کرد و به این ترتیب دوره فوق لیسانس روزنامهنگاری از 25 سپتامبر 1912 در کلمبیا دایر شد. (iranianshistoryonthisday)
نخستین روزنامه خاورمیانه و ایران
نخستین روزنامه خاورمیانه در سال ۱۸۲۸ همزمان با سلطنت محمدعلی پاشا در مصر منتشر شد و نامش «الوقایع المصریه» بود. سه سال پس از آن روزنامهای ترکی به نام «تقویم وقایع» منتشر گردید و هشت سال بعد در ایران روزنامه «کاغذ اخبار» (ترجمه کلمه Newspaper) به اهتمام میرزا صالح شیرازی یکی از نخستین دانشجویان اعزامی به اروپا انتشار یافت.
اهمیت روزنامهنگاری
روزنامهنگاری نقش مهمی در جامعه ایفا می کند. روزنامه نگاران وظیفه دارند اخبار و اطلاعات را به مردم منتقل کنند و به آنها کمک کنند تا در مورد جهان اطراف خود آگاه شوند. روزنامه نگاران همچنین می توانند به عنوان منتقدان قدرت عمل کنند و از سوء استفاده از قدرت جلوگیری کنند.
آینده روزنامهنگاری
با ظهور فناوری های جدید، روزنامهنگاری در حال تغییر است. روزنامه نگاران اکنون باید از رسانه های دیجیتال برای انتشار اخبار و اطلاعات استفاده کنند. آنها همچنین باید مهارت های جدیدی مانند تجزیه و تحلیل داده ها و داستان سرایی را بیاموزند.
سخن آخر
روزنامهنگاری یک حرفه مهم و تأثیرگذار است. روزنامه نگاران وظیفه دارند اخبار و اطلاعات را به مردم منتقل کنند و به آنها کمک کنند تا در مورد جهان اطراف خود آگاه شوند.
انتهای پیام/
<div id=”div_eRasanehTrustseal_24429″></div>
<script src=”https://trustseal.e-rasaneh.ir/trustseal.js”></script>
<script>eRasaneh_Trustseal(24429, false);</script>
نظر بدهید