ملاقات نخست وزیر مالزی با ترامپ یک حرکت بزرگ روابط عمومی است

نوشته شده توسط: Ben Westcott ، CNN – این یک حرکت بزرگ روابط عمومی خواهد بود، زیرا او در حال حاضر در داخل کشور تحت فشار است. مخالفان گفته اند که چندین سال است که آمریکا تمایلی برای ملاقات با وی ندارد ... بنابراین ملاقات با ترامپ یک حرکت بزرگ روابط عمومی می باشد.

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) کارشناسان می گویند، نشست بین رهبران مالزی و آمریکا، آخرین شلیک در مبارزه پیش رو برای حفظ برتری در آسیای جنوب شرقی بین واشنگتن و پکن می باشد.


به گزارش گروه ترجمه شارا به نقل از سی ان ان،  نجیب عبدالرزاق، نخست وزیر مالزی، در تاریخ 12 سپتامبر در کاخ سفید، واشنگتن، با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، دیدار خواهد کرد.


جیمز چین، مدیر موسسه Asia Institute در دانشگاه تاسمانی، می گوید، به لحاظ داخلی، این دیدار یک پیروزی سیاسی بزرگ برای نجیب، که شخصیتی جنجالی بوده و از رسوایی فساد ضربه خورده است، می باشد.


او می گوید: “این یک حرکت بزرگ روابط عمومی خواهد بود، زیرا او در حال حاضر در داخل کشور تحت فشار است. مخالفان گفته اند که چندین سال است که آمریکا تمایلی برای ملاقات با وی ندارد … بنابراین ملاقات با ترامپ یک حرکت بزرگ روابط عمومی می باشد”.


اما این دیدار همچنین می تواند فرصتی برای دو کشور به منظور بهبود روابط باشد، آن هم در زمانی که چین به طور فزاینده ای در حال گسترش نفوذ خود در سراسر جنوب شرقی آسیا می باشد.


جیمز چین می گوید: “در پنج سال گذشته، کشور چین با ریاست جمهوری”شی جی پینگ”، بسیار مدعی تر شده است. (مالزی) از ایالات متحده می خواهد برخواسته و به چینی ها یادآوری کند که این تعادل بسیار خوبی است.”

متحمل رسوایی
روابط میان ایالات متحده و مالزی هرگز صاف و یکنواخت نبوده است. ماهاتیر محمد، رهبر سابق مالزی، اغلب از سیاست خارجی ایالات متحده نسبت به کشورهای مسلمان در خاورمیانه انتقاد می کرد، اما جانشینانش تلاش کردند این روابط را بهبود بخشند.


کارشناسان اظهار داشتند که در سال های اخیر یک سردی قابل توجه پس از بررسی سرقت میلیاردها دلار پول عمومی از شرکت دولتی 1Malaysia Development Berhad (1MDB)، طرح سرمایه گذاری دولتی، از 2009 تا 2015، در وزارت دادگستری ایالات متحده به وجود آمده است.


نجیب که بنیانگذار و رئیس 1MDB است، متهم به سوء استفاده از این وجوه بود، اما توسط دادستان کل مالزی در سال 2016 تبرئه شد.


با وجود این، نخست وزیر به شدت از این رسوایی صدمه دیده است، از جمله تظاهرات عظیم در کوالالامپور، پایتخت مالزی، در ماه نوامبر سال 2016 که خواستار استعفای وی شده بودند.


کارشناسان می گویند، با انتخاباتی که در سال آینده اتفاق می افتد، یک دیدار با ترامپ می تواند نجیب را تقویت کند، یعنی چیزی که او بسیار به آن نیاز دارد.


ماتیو دیویس، رئیس اداره روابط بین الملل دانشگاه های ملی استرالیا، به CNN می گوید: “اتهامات بی نظمی مالی … باید یک بازیکن قوی تر تحت ریاست کاخ سفید کلینتون یا اوباما می داشتند، اما من فکر نمی کنم ترامپ واقعا آن قدر به این موضوع اهمیت بدهد”.


“من فکر می کنم مردم از این مسئله به عنوان راهی برای اطمینان از این که ایالات متحده هنوز نقشی در منطقه بازی می کند، استفاده خواهند کرد، این بخشی از مسابقه (رقابت) جاری بین دو طرف است.”


نخست وزیر مالزی، نجیب، در تاریخ 13 می و پیش از the Belt and Road Forum، با رئیس جمهور چین، جی جینپینگ، دیدار کرد.

آمریکا علیه چین
مالزی مهم ترین دارایی منطقه برای هر دو کشور آمریکا و چین است، زیرا در نزدیکی کانال ارزشمند حمل و نقل، یعنی تنگه مالاکا (Straits of Malacca)، قرار دارد.
دیویس می گوید: “این موقعیت ژئواستراتژیک، فوق العاده مهم است.”


“دولت دیگر (نزدیک به تنگه)، سنگاپور است، اما این بدون شک برای جیب ایالات متحده بسیار بزرگ است، بنابراین رابطه با مالزی از دیدگاه چینی، یکی از بهترین راه های آن برای رعایت منافع مورد توجه آن ها در آن بخش از جهان است”.


از آن جا که رابطه ایالات متحده و مالزی، پس از موضوع 1MDB، ناامید کننده بود، سرمایه گذاری چین در مالزی به سرعت در حال افزایش است، از جمله اعطای نقش امضا به کوالالامپور در برنامه منطقه ای One Belt One Road.


بر اساس گزارش آژانس خبری دولتی چین، چین در حال حاضر بزرگ ترین سرمایه گذار خارجی در مالزی محسوب می شود و سه شرکت چینی در برنامه ای برای ساخت یک بندر دریایی عمیق جدید در مالاکا، که بخشی از طرح 7.2 میلیارد دلاری می باشد، مشارکت می نمایند.


از دیدگاه ایالات متحده، مالزی همچنین یک متحد مهم برای تلاش های ایالات متحده در متوقف کردن رشد اسلام رادیکالی است.


جیمز چین می گوید: “آن ها باید به آن چه که به عنوان کشورهای مسلمان معتدل مد نظرشان است دست یابند … آن ها فکر می کنند که مالزی حداقل می تواند نشان دهد که ترامپ علیه همه مسلمان ها نیست”.


دیویس می گوید: مالزی بر خلاف همسایه خود، سنگاپور، که روابط عمیق تری با ایالات متحده دارد، هیچ ترجیح قوی بین این دو ابر قدرت ندارد.


او می گوید: “این واقعا تعادل برقرار کردن است یا گرفتن جانب هر دو طرف، که یک انتخاب استراتژیک بسیار هوشمندانه است”. “اگر این ارتباط با آمریکا فرو ریخته شود، این یک فاجعه کامل (برای مالزی) است، این چیزی نیست که هر کسی بخواهد”.
 

منبع مرجع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)