معرفی کتابخانه دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه

کتابخانه­ این دانشکده که زادگاه اصلی علوم ارتباطات اجتماعی در ایران است کار خود را از آذر ماه 1346 آغاز کرده است. سیستم این کتابخانه از ابتدا همیشه باز بوده است.

شاراکتابخانه­ این دانشکده که زادگاه اصلی علوم ارتباطات اجتماعی در ایران است کار خود را از آذر ماه 1346 آغاز کرده است.

سیستم این کتابخانه از ابتدا همیشه باز بوده است. حدود 27000 جلد کتاب فارسی و 8800 جلد کتاب لاتین در کتابخانه موجود است که متأسفانه هیچ آماری وجود ندارد که مشخص کند چند درصد از این کتاب­ها در زمینه­ علوم ارتباطات است؛ البته مسئول این کتابخانه نیز همانند مسئولان سایر کتابخانه­ها معتقد است که به دلیل تعداد کم کتاب­های منتشر شده در این حوزه احتمالاً کمبود خاصی وجود ندارد و امکان خریداری آنچه که در علوم ارتباطی وارد بازار نشر می­شود، وجود دارد.

کتابخانه­ دانشکده­ علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی سالانه دو یا سه بار اقدام به خرید کتاب­های تازه می­کند؛ پیشنهاد خرید نیز معمولاً از سوی دانشجویان داده می­شود و یا با انتشارات سروش یا آگاه مشورت می­شود.

در بخش نشریات نیز تعداد و عناوین نشریه­ها و روزنامه­ها نامشخص است و به تبع آن از عناوین نشریات موجود در آرشیو نیز آماری در دست نیست. اما به گفته­ مسئول این بخش تمامی روزنامه­های مهم از قبل از انقلاب به طور مرتب نگهداری شده­اند و در دسترس اعضا قرار می­گیرند.

در قسمت پایان­نامه­ها نیز 80 پایان­نامه­ کارشناسی ارشد ارتباطات و 15 پایان­نامه­ دوره­ کارشناسی نگهداری می­شود.

متأسفانه در این کتابختنه حتی سیستم جست­وجوی کامپیوتری نیز وجود ندارد و ظاهراً مدتی است ک ورود اطلاعات کتابخانه به کامپیوتر آغاز شده است.

ساعات کار کتابخانه از 30/11-8 صبح و 18-30/12 بعدازظهر است و حدود 10 پرسنل اداره­ امور را بر عهده دارند که هیچ یک در رشته­ کتابداری تحصیل نکرده­اند.

تنها دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی حق استفاده از این کتابخانه را دارند و از میان دانشجویان خارج از این دانشگاه کسانی که کارت الغدیر دارند می­توانند از خدمات آن بهره­مند شوند.