
شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)–|| مدیر انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شرط شمولیت مالیاتی این است که شفافیت مالی باشد. اظهارنامهها باید در موعد مقرر ارائه شود و میتوان تبصرههایی را بر مبنای دریافتهای میلیاردی هنرمندان اتخاذ کرد.
به گزارش شارا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از فارس، همایون امیرزاده، مدیر انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، دقایقی قبل در گفتوگو با شبکه خبر درباره معافیت مالیاتی اهالی فرهنگ و هنر و در پاسخ به این سوال که چرا باید بازیگری که برای چند روز بازی در یک فیلم یا سریال بیش از یک میلیارد درآمد دارد از مالیات معاف شود؛ در حالی که درآمدها در حوزههای مختلف هنر مثل نشر اینگونه نیست، گفت: باید نگاه کلی و منصفانه داشته باشیم؛ چرا که دایره شمول، گسترده است، ما فقط ۲۰۰ هزار نفر در بخش هنر، ۳۵۰۰ موسسه قرآنی، بالغ بر ۷۰ هزار فعال قرآنی در اقصی نقاط کشور، ۴ هزار ناشر فعال و ۱۵۰۰ کتابفروشی داریم. اینها همه مجموعههای ما هستند، اما از میان اینها ۲۰۰ نفر ممکن است درآمدهای سنگین داشته باشند. اگرچه در حوزه موسیقی و برگزاری کنسرت همه درآمدها بین همه حلقههای فرهنگ و هنر تقسیم میشود، در بحث فیلم هم اینگونه است.
وی در پاسخ به اینکه بازیگرانی هستند که درآمد کلان دارد، اما اهالی فرهنگ و هنر به این عدم توازن اعتراض دارند پس بهتر نیست راهکاری بیابید تا به توازن برسیم، گفت: بله بهتر است. اول اینکه شرط شمولیت مالیاتی این است که شفافیت مالی باشد، اظهارنامهها باید در موعد مقرر ارائه شود و میتوان تبصرههایی را بر مبنای نکاتی نظیر این مسئله ایجاد کرد.
گفتنی است، شب گذشته رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با صدور یک دستور فوری با کاهش معافیت مالیاتی هنرمندان در لایحه بودجه ۹۹ مخالفت کرد.
دستور فوری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص پیش نویس یکی از تبصرههای لایحه بودجه ۹۹ بوده است که بر اساس یکی از بندهای آن «تمام فعالیتهای انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشمول ۵۰ درصد معافیت مالیاتی میباشند.» که با دستور نوبخت، این بند حذف شد، لذا فعالیتهای مزبور کماکان از معافیت صد درصدی برخوردار خواهند بود.
گفتنی است این تصمیم به منظور حمایت از هنرمندان، کمک به بهبود صنایع فرهنگی و تقویت مشاعل فرهنگی و هنری اتخاذ شده است که تاثیر مضاعف و مهمی بر سرانه مصرف کالاها و محصولات فرهنگی نیز خواهد داشت.
پس از طرح کاهش یا لغو معافیت مالیاتی هنرمندان، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامهای به ۳ مقام مسئول دولتی یعنی معاون اول رئیس جمهور، رئیس دفتر رئیس جمهور و وزیر اقتصاد خواستار بازنگری در باب این پیشنهاد شد.
اگرچه استدلال وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نویسندگانی که حقالتالیف ناچیزی بابت نوشتن کتاب دریافت میکنند یا آن دسته از ناشرانی که به دلیل مشکلات بازار کاغذ، افتان و خیزان اقتصاد نشر را زنده نگه داشتهاند میتواند قرین صحت باشد، اما کارشناسان معتقدند این استدلال قابل تعمیم به همه کسانی که ذینفع اقتصاد فرهنگ و هنرند، نیست. چنان که بسیاری از بازیگران و خوانندگان و اصطلاحاً سلبریتیها با وجود درآمدهای بالا و دستمزدهای قابل توجه به طور کلی مالیات پرداخت نمیکنند.
|
نظر بدهید