اشاره
شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا)–|| احتمالا برای شما هم تا الان پیش آمده که وقتی شغل کسی را میپرسید، بگوید «فریلنسر» است یا به صورت «فریلنس» کار میکند. «فریلنسر» اصطلاحی است که این روزها از زبان خیلیها میشنویم یا در رزومههای زیادی آن را میبینیم. اما فریلنسری چیست؟ فریلنسر کیست؟ دقیقا چه کاری انجام میدهد؟ آیا همه میتوانند فریلنسر باشند؟ کار فریلنس برای چه کسانی مناسب است؟ جواب این سوالات را همراه با مزایا و معایب Freelancing در این مقاله از پیوست بخوانید.
فریلنسر کیست؟
فریلنسر در اصطلاح به معنی کسی است که بابت انجام کار، دستمزد دریافت میکند. شاید با خودتان فکر کنید که همهی ما بابت انجام وظایف کاری خود دستمزد دریافت میکنیم اما تفاوت فریلنسرها با دیگران در این است که آنها حقوق ثابتی ندارند و به صورت مشخص برای هر وظیفه یا پروژهای که به عهده بگیرند، درآمد کسب میکنند.
میزان دستمزد فریلنسرها یک رقم توافقی میان کارفرما و آنها است و مدت زمان کاری آنها تنها از ابتدای پروژه تا زمان به اتمام رسیدن آن است. فریلنسرها تعهد کاری بلند مدت ندارند و به تناسب آن حقوق ثابتی هم دریافت نمیکنند. به طور کل میتوان گفت که فریلنسرها، کارمندان مستقلی هستند که تنها به یک سازمان یا فرد تعهد کاری ندارند و مهارت خود را در اختیار هر سازمان یا فردی که بخواهند قرار میدهند و در ازای آن درآمد کسب میکنند.
فریلنسرها، برخلاف کارمندان عادی، میتوانند همزمان برای دو یا چند سازمان کار کنند و پروژههای مختلفی را به صورت همزمان پیش ببرند.
بسیاری از افراد ممکن است که کار در خانه یا دورکاری را با کار فریلنسرها اشتباه بگیرند. هرچند که فریلنسرها هم میتوانند در خانه کار کنند و پروژههای خود را از خانه پیش ببرند اما فریلنسری لزوما به معنی در خانه ماندن نیست. بسیاری از فریلنسرها مدت زمان کاری خودت را در کمپانیها، شرکتها، مراکز نوآوری، شتابدهندهها و… میگذرانند اما در مورد افرادی که به صورت دورکار به شغل خود مشغول هستند این طور نیست. کارمندان دورکار لزوما فریلنس نیستند و در بیشتر مواقع کارمندان معمولی هستند که به دلایل مختلف، مثل پاندمی، دور کار شدهاند.
تاریخچه فریلنسری
اولین فریلنسرها در تاریخ، سربازانی در زمان قرون وسطا بودند که پادشاهشان را در جنگ از دست میدادند و بعد از آن برای پادشاهان مختلف و در ازای دریافت دستمزد میجنگیدند. این سربازان به هیچ پادشاهی وفادار نبودند، از شهری به شهر دیگر میرفتند و برای هر پادشاهی که میخواستند، میجنگیدند. این سبک زندگی در جهان امروز و با پیشرفت تکنولوژی گستردهتر شد و حالا سبک کاری فریلنس تبدیل به یکی از روشهای رایج کسب درآمد و کار در جهان شده است.
پنج تا از بهترین شغلها برای فریلنسرها
نکته مهم این است که بدانید «فریلنسری» یک سبک کاری است و به تنهایی شغل محسوب نمیشود. فریلنسرها در حوزههای مختلفی مشغول به کار هستند و تنها شیوه کاری آنها متفاوت است. بعضی شغلها شرایط بهتری در اختیار فریلنسرها قرار میدهند و به همین دلیل تعداد افراد فریلنسر در این حوزهها بیشتر است. اگر تمایل دارید که تحت عنوان فریلنسر کار کنید یا فریلنسر هستید و میخواهید حوزه کاری خود را تغییر دهید، ما مشاغل زیر را به شما توصیه میکنیم.
۱-کپی رایتر
کپی رایتر کسی است که مهارت بازاریابی و نویسندگی دارد و با تکیه بر این دو مهارت برای سازمانها، کسبوکارها و شرکتهای مختلف محتوای تبلیغاتی تولید میکند. کپی رایتر میداند که چطور محتوایی تولید کند که مخاطبان را تحت تاثیر قرار دهد و با محتواهای کوتاه و موثر آنها را ترغیب به خرید محصولی کند. از آن جایی که نقش کپی رایترها در یک شرکت، ارتباط مستقیمی با میزان فروش آنها دارد، اغلب شرکتها بودجه خوبی را به این بخش اختصاص میدهند و حاضرند در ازای دریافت محتوای خوب از یک کپی رایتر، مبلغ مناسبی به او بدهند. اگر مهارت نویسندگی و دانش بازاریابی دارید شاید کپی رایتینگ انتخاب مناسبی برای شما، به عنوان یک فریلنسر باشد.
۲-توسعه دهنده وب
یکی از پردرآمدترین شغلها برای کار به صورت فریلنس، برنامهنویسی و توسعهدهندگی وب است. برای ورود به این حوزه لازم است که دانش برنامهنویسی داشته باشید. اگر برنامهنویس یا توسعهدهنده هستید، میتوانید به جای کار تمام وقت، به صورت پروژهای کار کنید و در ازای انجام پروژههای مختلف، دستمزد دریافت کنید. با توجه به گسترش خدمات آنلاین و استفاده از تکنولوژی و اینترنت در زندگی روزمره، هرروز کسبوکارهای بیشتری به سمت ارائه محصول و خدمات خود بهصورت آنلاین میروند. به همین دلیل نیاز بازار کار به توسعهدهندگان و برنامهنویسان هرروز بیشتر میشود. اگر دانش برنامهنویسی ندارید و بهطور دقیق با این حوزه آشنا نیستید، میتوانید با شرکت در کلاسها و دورههای مختلف این مهارت را کسب کنید و به صورت فریلنسر در این حوزه مشغول شوید.
۳-مدیریت شبکههای اجتماعی
شرکتها و سازمانها اغلب مواقع تمایل دارند تا مدیریت شبکههای اجتماعیشبکههای اجتماعی خود را برونسپاری کنند. به این دلیل که شبکههای اجتماعی از اهمیت زیادی در معرفی آنها و محصولاتشان برخوردار است، مدیریت آن هم به یک نیروی تماموقت و دقیق نیاز دارد. اگر مهارت تولید محتوا دارید، دقیق و منظم هستید و از کار با شبکههای اجتماعی لذت میبرید، مدیریت شبکههای اجتماعی کسبوکارهای مختلف، گزینه مناسبی برای شما است. میتوانید به عنوان یک فریلنسر، با کسبوکارها در حوزه شبکههای اجتماعیشان، همکاری کنید.
۴-عکاسی/فیلمبرداری
گسترش استفاده از شبکههای اجتماعی، نیاز به محتوای تصویری را هم بالا برده است. کسبوکارهای زیادی برای معرفی محصولات و خدمات خود از محتوای تصویری در وبسایت یا شبکه اجتماعیشان استفاده میکنند. همین دلیل باعث شده تا عکاسان و فیلمبردارها بتوانند بازار کار بهتری داشته باشند. اگر دوست دارید یک فریلنسر باشید اما نمیدانید در چه حوزهای میتوانید کار کنید، شاید عکاسی و فیلمبرداری انتخاب مناسبی برای شما باشد.
۵-طراح گرافیک
طراحی گرافیک یکی از مشاغل پردرآمد است که بیشتر شرکتها و کسبوکارها به دلیل این که دائما نیازی به آن ندارد، از استخدام گرافیست بهصورت تمام وقت خودداری میکنند. اغلب شرکتها ترجیح میدهند تا به صورت قراردادی یا پروژهای با گرافیستها کار کنند. به همین دلیل اگر شما طراح گرافیک هستید یا به این حوزه علاقه دارید، میتواند گزینه مناسبی برای کار به صورت فریلنسری باشد. برای کسب مهارت در این حوزه میتوانید دورههای مرتبط با طراحی را بگذرانید و با انجام چند پروژه مهارت لازم را برای ورود به بازار کار طراحی را به دست آورید.
مزایا و معایب فریلنسری
هر سبک کاری مزایا و معایب خودش را دارد. نمیتوان به طور قطع گفت که یک سبک کاری بد یا یک سبک کاری خوب است. در واقع این شما هستید که با در نظر گرفتن مزایا و معایب، آن را برای زندگی خود انتخاب میکنید. ما سعی کردیم تا در این قسمت لیست کاملی از مزایا و معایب فریلنسری را به شما ارائه کنیم.
مزایای کار به عنوان یک فریلنسر
این چهار مورد، مهمترین مزایای کار به صورت فریلنس هستند:
آزادی در انتخاب مشتری: وقتی به عنوان یک فریلنسر کار میکنید، در انتخاب مشتری خود آزاد هستید. مجبور نیستید که با افرادی که دوست ندارید همکار باشید یا برای افرادی کار کنید که با یکدیگر اشتراک ذهنی ندارید.
کنترل حجم کار: فریلنسرها در تعداد پروژهها و کارهایی که انجام میدهند، آزاد هستند. میتوانند حجم کاری خود را کنترل کنند و به میزانی که میخواهند کار جدید به عهده بگیرند.
انعطافپذیری: شاید مهمترین مزیت کار به عنوان یک فریلنسر میزان انعطاف پذیری آن باشد. شما به عنوان یک فریلنسر در انتخاب ساعت کاری یا تعطیلات خود آزاد هستید. میتوانید روزهای آخر هفته را کار کنید یا در عوض برای خود یک تعطیلات طولانی در نظر بگیرید.
افزایش خلاقیت: زمانی که شما به عنوان یک فریلنسر کار میکنید، چون درگیر روتین کاری نمیشوید و پروژههای مختلفی را به عهده میگیرد، خلاقیتتان افزایش پیدا میکند. افرادی که درگیر یک روتین کاری ثابت هستند شاید بعد از مدتی استعدادها و خلاقیتشان نسبت به قبل کمتر شود اما فریلنسرها دچار این چالش نخواهد شد.
معایب کار به عنوان فریلنسر
فریلنسری در کنار تمام مزایای خود، معایبی هم دارد. از جمله:
نداشتن حقوق ثابت: امنیت شغلی و حقوق ثابت یکی از آن مواردی است که آرامش خاطر افراد را تامین میکند. زمانی که به عنوان فریلنسر مشغول به کار میشوید، دیگر حقوق و مزایای مالی ثابتی نخواهید داشت و امنیت شغلی خود را تا حدی از دست میدهید.
پیدا کردن مشتری: در کار فریلنسری شما هم به عنوان کارمند و هم به عنوان بازاریاب فعالیت میکنید. باید در نظر داشته باشید که پیدا کردن مشتری و جذب مخاطب برای مهارتتان، به عهده شماست. یکی از چالشهایی که بعضی فریلنسرها با آن روبهرو میشوند پیدا کردن مشتری و مخاطب و جذب پروژه جدید است.
منزوی شدن: سبک کاری فریلنسرها آنها را از تیم و گروههای کاری جدا میکند. این مساله ممکن است که در درازمدت باعث انزوای این افراد یا از دست دادن روحیه کار تیمی در آنها شود.
اگر از کار کردن به عنوان یک کارمند تمام وقت خسته شدهاید، شاید زمان آن رسیده که به عنوان یک فریلنسر مشغول به کار شوید. مزایا و معایب و شغلهای پردرآمد فریلنسرها را در نظر بگیرید و مسیر شغلی خود را تغییر دهید.
آیا فکر میکنید کار کردن به عنوان یک فریلنسر برای شما مناسب است؟ دوست دارید این سبک کاری را در چه حوزهای تجربه کنید؟
منبع: peivast
|
نظر بدهید