به گزارش شارا، علی جنتی روز یکشنبه این هفته از سوی حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در کابینه یازدهم معرفی شد.
قرازهایی از برنامههای ارائه شده علی جنتی به مجلس شورای اسلامی به شرح زیر است:
تصویرنادرست از ایرانیان و مسلمانان در فضای رسانه ای جهان
از آنجا که رسانههای جمعی بزرگ جهان معمولاً به خبرهای سیاسی و به خصوص خبرهایی که عنصر درگیری در آن برجسته باشد، توجه بیشتری مبذول میدارند، تصویر ساخته شده از ایران در نزد جهانیان بیشتر سیاسی و مترادف با خشونت بوده و در مجموع تصویری منفی است. در چند سال گذشته رسانههای بزرگ به اخبار درگیری و خشونتها در جهان اسلام گرایش بیشتری نشان داده و صدای بخش کوچکی از جهان اسلام مانند طالبان و سلفیها که به ساخته شدن چنین تصویری کمک میکنند، در جهان اسلام بلندتر است.
عدم آمادگی برای ورود به عرصه پیچیده فن آوریها و شبکه های نوین ارتباطی
با گسترش ارتباطات در دنیای فرهنگ و هنر، مرزهای جغرافیایی هر روز کمرنگتر میشود. آثار فرهنگی و هنری به راحتی از طریق بازارهای دیجیتال در دسترس مصرفکنندگان قرار میگیرد. نسل تازه تولیدات فرهنگی و هنری فاصله زمانی بین تولید و توزیع را بسیار کاهش داده و فاصله مکانی بین تولید و توزیع از بین رفته و همزمان در سراسر جهان قابل دسترسی است.
منابع ارتباطی
رسانه های ارتباطی به شکل های سنتی و شکل های مدرن در کشور توسعه یافته است و منبع مهمی در همگرایی جامعه برای توسعه کشور به شمار می رود. تولید محتوا در فضای مجازی علیرغم محدویت ها و کاستی هایی که در زیر ساخت ها وجود دارد بسیار قابل توجه است. بویژه جوانان و دانشگاهیان و محققان ریاضی، اهالی فرهنگ و رسانه به وسایل و ابزارهای مختلف حجم عظیم محتوای فرهنگی و هنری در فضای مجازی را ایجاد می کنند.
تقویت نهادهای صنفی و تشکلهای مدنی فرهنگ و هنر
سیاستهای راهبردی :
– توسعه کمی و کیفی تشکلها و نهادهای فرهنگی و هنری مردمنهاد
– افزایش نقش و جایگاه بخش غیردولتی فرهنگ در نظام تصمیمسازی و تصمیمگیری فرهنگی و هنری
برنامهها
1. تسهیل و روانسازی حقوقی، قانونی و ساختاری برای دریافت مجوز و فعالیت متقاضیان ایجاد مؤسسات و مراکز فرهنگی و هنری غیردولتی.
2. اصلاح قوانین و مقررات و بهروزرسانی آنها در زمینه توسعه کمی و کیفی نهادها و مؤسسات غیردولتی با هدف واگذاری بسیاری از امور نظارتی به آنها.
3. ساماندهی و بازنگری در قوانین و رویههای حمایتی بخش فرهنگ و هنر با هدف کاهش وابستگی بخش خصوصی به حمایتهای دولتی و افزایش حمایتهای قانونی، حقوقی و ساختاری
4. فراهمسازی زمینههای حقوقی و قانونی برای ایجاد نظامهای صنفی و تولیدی بخش فرهنگ.
5. توانمندسازی بخشهای خصوصی و تشکلهای غیردولتی فرهنگی و هنری به عنوان محرک اصلی رشد فرهنگی و کاهش تصدی دولت.
6. ارتقاء نقش و جایگاه بخش خصوصی و تشکلهای غیردولتی فرهنگی و هنری در گسترش مبادلات و تعاملات فرهنگی و هنری با سایر کشورهای جهان.
7. جلب مشارکت و ارائه نقش فعال به مراکز و تشکلهای فعال فرهنگی و هنری در نظام تصمیمگیری و برنامهریزی بخش فرهنگ و هنر.
8. توجه ویژه و اهتمام به توسعه کمی و کیفی نهادهای دینی و فرهنگی
|
نظر بدهید