شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– آسمان زیبا، کوههای سر به فلک کشیده، گیاهان، آبها، فضاهای مختلف طبیعی، هرکدام موضوعات جالبی برای عکاسی هستند. یک عکاس هنرمند و ماهر تغییرات محیط و اشکال مختلف آن را در مقابل نوسانات نوری به راحتی درک و احساس میکند. پس چشم عکاس باید طوری پرورش یابد تا همواره زوایای مختلف اشیا را در بهترین وضعیت نوری ببیند و کشف کند.
در هنگام عکاسی از مناظر طبیعی به نکات زیر توجه داشته باشید:
1- جهت تابش نور در هنگام عکاسی از مناظر حایز اهمیت است: تابش نور از پهلو بافت عکسها را نمایان میسازد و تابش نور از مقابل نیز به روشن شدن جزییات موضوع کمک میکند و تابش نور از پشت نیز تأکید بر عمق عکس دارد.
2- ساعتهای مختلف روز در ایجاد زیبایی یا تخفیف آن نقش اساسی دارند. برای مثال عکاسی از مناظر در اواسط روز عکسهایی بیروح و عادی را به ارمغان میآورد و بهتر است در شرایط نوری قبل یا بعد از غروب و طلوب آفتاب عکاسی صورت بگیرد.
3- در هنگام عکاسی از منظره برای برخورداری از وضوح کامل سعی کنید تنگترین دیافراگم را انتخاب کنید و فاصله لنز را روی علامت بینهایت تنظیم نمایید تا عمق میدان عکس افزایش یافته و درنتیجه پیشزمینه و پسزمینه موضوع از وضوح کامل برخوردار شود.
4- برای برخورداری از تجارب بیشتر میتوانید از یک منظره در شرایط نوری و زمانی صبح و عصر عکاسی کنید و با مقایسه آنها در عکسبرداری مجدد به زمینههای تازهای دست یابید.
5- غروب و طلوع آفتاب در همه فصول زیباست و از نظر کسر تجربه بسیار باارزش است، زیرا میزان نور به سرعت درحال تغییر است، به خاطر داشته باشید در این گونه موارد از جایی که ایستادهاید تکان نخورید، زیرا درمقابل شما صحنههای حیرتآوری از آفرینشهای هنرمندانه طبیعی درحال تکوین است و شما میتوانید از لحظه به لحظه آن عکسهای جالبی بگیرید: استفاده از فیلترهای زرد و قرمز برای تشدید حالت غروب و جلوه دادن بیشتر این زیباییها بسیار مؤثر است.
6- مناظری که در شرایط نوری غیرعادی عکسبرداری میشود، جلوه و جلای بیشتری را نشان میدهد.
7- سعی کنید پس از انتخاب موضوع کمی در اطراف آن قدم بزنید تا زوایه مطلوب و مناسب با موضوع را بیابید. عکاسی بیش از هر چیزی به صرف وقت نیاز دارد و آرامش و حوصله عکاس سبب میشود که جزئیات تازهای از موضوع را کشف کند و اثری جالب و منحصر به فرد ارایه دهد.
8- بهترین عکسها حاصل همکاری نگاه دقیق و باتجربه و اجرای ماهرانه و استفاده از ابزارهای فنی درست و به موقع است، برای افزایش کیفیت از انواع وسایل مثل سهپایه، فیلتر، لنز، آفتابگیر و… استفاده کنید.
9- انتخاب فیلم بسیار مهم است و سعی کنید از فیلم های با حساسیت کم استفاده کنید این امر به شفافیت بیشتر عکسهایی که میگیرید منجر خواهد شد، اگر از دوربین دیجیتال استفاده میکنید سعی کنید از ISO100 و کمتر استفاده نمایند.
10- عادت کنید از اموری که برای عکاسی انجام میدهید حتماً یادداشت بردارید، زیرا حافظه هرگز شرایط جوی و مشخصات مربوط به سرعت و دیافراگم با استفاده از فیلترهای خاص را به طور دقیق ضبط نمیکند و بعدها با دیدن عکسها و مراجعه به یادداشتها به تدریج شما تبدیل به یک متخصص کارآزموده خواهید شد. البته در دوربینهای دیجیتال مشخصات فنی عکسها در فایل عکس ذخیره میشود.
استفاده از لنزهای واید (زاویه باز)در عکاسی از طبیعت جزء ضروریات محسوب می شود.
________________________________________
تهیه و تنظیم: سیدمحمود دادمرزی
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
|
نظر بدهید