شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا)–|| آیفون ۱۳ را نسبت به سه ماه پیش بین ۲۰ تا ۳۰ درصد گرانتر میفروشند. قیمت گوشیهای میانرده و اقتصادی در این مدت یک تا ۲.۵ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است
افزایش قیمت موبایل یکی از ترکشهای وقایع اخیر بازار ارز بهحساب میآید. اگر بخواهیم سه ماه گذشته را که قیمت دلار نزدیک ۳۵ درصد بالا رفته ملاک قرار بدهیم، توصیف بازار موبایل در چهار بخش خلاصه میشود؛ افزایش خیرهکننده قیمت گوشیهای آیفون و به تبع آن کمیاب شدنشان در اغلب فروشگاههای اینترنتی، رشد قیمت ۱۰ تا ۳۰ درصدی گوشیهای پرچمدار سامسونگ، افزایش یک تا ۲.۵ میلیون تومانی گوشیهای میانرده و اقتصادی و نهایتا افت قیمت گوشیهای نسخه FE سامسونگ و پرچمداران شیائومی که موضوع آخر را فروشندههای موبایل به نبود تقاضا برای این گوشیهای نسبتا گرانقیمت ارتباط میدهند.
شماره یک| افزایش قیمت گوشیهای آیفون
افزایش قیمت موبایل بیشتر از همه باعث دردسر طرفداران آیفون شده است. در کنار آب رفتن موجودی آیفونها از فروشگاههای اینترنتی، معدود فروشندههای فعلی، گوشیهای آیفون را نسبت به سه ماه قبل بین ۲۰ تا ۳۰ درصد گرانتر میفروشند. مثلا آیفون ۱۳ پرو مکس یک ترابایت که در نبود مدلهای سری ۱۴ کماکان گرانترین گوشی در ایران است، روز پنجشنبه هشتم دی بین ۸۷ تا ۹۱ میلیون تومان فروخته میشد. سه ماه قبل یعنی در هفته ابتدایی مهر آیفون ۱۳ پرو مکس با فضای ذخیرهسازی یک ترابایت را نهایتا ۷۰ میلیون تومان میفروختند.
یا مثلا نسخه ۲۵۶ گیگابایت آیفون ۱۳ پرو مکس که فروش بیشتری از نسخه یک ترابایت دارد، الان حدود ۶۵ میلیون تومان فروخته میشود و آنهایی که اوایل مهر سراغش رفتند، چیزی نزدیک ۵۳ میلیون تومان پرداخت کردند. قیمت آیفون ۱۳ معمولی با فضای ۲۵۶ گیگابایت هم در همین مدت از حدود ۴۰ تا ۴۱ میلیون تومان به مرز ۵۰ میلیون تومان رسیده است.
شماره دو| رشد قیمت پرچمداران سامسونگ
افزایش قیمت موبایل، مدلهای پرچمدار سامسونگ را بینصیب نگذاشته است. گلکسی S۲۲ Ultra پرچمدار فعلی سامسونگ است و در خیلی از آیتمها مثل دوربین با آیفون ۱۳ پرو مکس مقایسه میشود. بیشتر خریداران گلکسی S۲۲ Ultra ترجیح میدهند نسخه ۲۵۶ گیگابایت را که قیمت کمتری دارد، بخرند.
الان فروشندههای موبایل گلکسی S۲۲ Ultra با همین فضای ذخیرهسازی را نزدیک ۴۵ میلیون تومان میفروشند درحالی که خرید آن اوایل مهر ماه پنج میلیون تومان کمتر تمام میشد. قیمت نسخههای ۵۱۲ گیگابایت گلکسی S۲۲ Ultra هم که الان به مرز ۵۵ میلیون تومان رسیده، سه ماه قبل کمتر از ۵۰ میلیون تومان بود. قیمت نسخه پایه گلکسی S۲۲ هم که به فضای ذخیرهسازی ۱۲۸ گیگابایت مجهز شده، در همین بازه زمانی از حدود ۲۷ میلیون به ۳۵ میلیون رسیده است.
شماره سه| زلزله در بازار گوشیهای میانرده
افزایش قیمت موبایل برای محبوبترین گوشیهای میانرده بازار ظرف سه ماه قبلی بین ۱۵ تا ۲۵ درصد محاسبه میشود. گلکسی A۷۳ سامسونگ که حداقل در اردوگاه کرهای ها گرانترین میانرده است، الان با فضای ذخیرهسازی ۲۵۶ گیگابایت حدود ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته میشود و همین مدل را در اولین روزهای مهر تقریبا ۱۲ میلیون تومان میفروختند.
قیمت گلکسی A۵۳ سامسونگ در همین مدت از محدوده ۱۰ میلیون تومان به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. یکی از رقبای گلکسی A۵۳ در بین گوشیهای شیائومی، پوکو X۴ پرو است و قیمت این یکی در این مدت با رشد تقریبا دو میلیون تومانی به مرز ۱۰ میلیون تومان نزدیک شده است. یا مثلا ردمی نوت ۱۱ که از میانردههای اقتصادی بازار است، الان با قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار حضور دارد، ولی سه ماه قبل میشد آن را یک میلیون ارزانتر خرید.
شماره چهار| کاهش قیمت گوشیهای FE سامسونگ و پرچمداران شیائومی
گرانترین گوشی شیائومی، می ۱۱ اولترا است و در روزهایی که شاهد رشد قیمت اغلب مدلهای پرفروش بازارهستیم، قیمت آن کاهش پیدا کرده است. گرانترین نسخه می ۱۱ اولترا که ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی دارد، الان تقریبا ۳۳ تا ۳۴ میلیون تومان فروخته میشود که این اعداد از افت دو، سه میلیون تومانی قیمت می ۱۱ اولترا نسبت به اوایل مهر حکایت دارد. گلکسی S۲۱ FE که یک نسخه ارزانقیمت از گوشیهای سری پرچمدار سامسونگ است، درحال حاضر بین ۱۸ تا ۱۹ میلیون تومان فروخته میشود و این یکی را سه ماه قبل کمی بیش از ۲۰ میلیون تومان میفروختند. البته فروشندههای موبایل نبود تقاضا برای این گوشیها را در کاهش قیمتشان بیتاثیر نمیدانند.
منبع: فرارو
|
نظر بدهید