مهدی باقریان، رئیس موسسه کارگزار روابط عمومی- در عصر حاضر اگرچه فلسفه و ماهیت وجودی روابط عمومی ها همچنان از اصول لایتغیری پیروی می کند که از بدو پیدایش این نهاد پابرجاست و در هر زمان و مکانی پایبندی به آن اصول بیانگر سیر حرفه ای مجموعه فعالیت های یک روابط عمومی است اما دگرگونی ها و رشد فزاینده ابزارها و روش های منبعث از غول فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی باعث می شود برای تحقق اصول ماهوی روابط عمومی و اهداف متعالی این نهاد، روش ها و تکنیک های مورد عمل مطابق با تغییرات و شرایط نوینی باشد که همواره بر بخش های مختلف جامعه تاثیرگذار هستند.
در جهان امروز که تکثر رسانه ها و دامنه نفوذ وسایل ارتباط جمعی به نحو شگفت آوری تحولات عمیقی را حادث شده است تا آن جا که حتی تعاریف اولیه ارتباط جمعی را نیازمند تبیین و تفسیرهای جدیدی ساخته است مباحثی همچون روزنامه نگاری شهروندی، روابط عمومی سایبرنتیک و روابط عمومی دو، وجود مخاطبان هوشمند و دخیل در جریان اطلاع رسانی مطرح است که حرکت روابط عمومی ها را در فضای جدید با چالش هایی روبرو ساخته است.
امروز دیگر حتی صحبت از روابط عمومی دوسویه نیست بلکه روابط عمومی چند سویه به عنوان مولفه ای نو در بازار مخاطبان بی شماری که خود تولید کننده محتوا شده اند مطمح نظر قرار گرفته است. در عصر حاضر تولید یک محتوا و ارسال آن به عنوان یک پیام و انتظار اثرگذار بودن آن با ابهاماتی و اشکالاتی مواجه است. اطمینان و آسودگی خاطر از به هدف نشستن پیام های تولیدی ما کمرنگ شده است و اینک بحث از روابط عمومی یکپارچه در میان است تا با حفظ اصول متعالی مبتنی بر فلسفه وجودی روابط عمومی در دگردیسی مجدد بهبود شیوه های اطلاع رسانی و اثربخشی نظام مدیریت ارتباطی پرداخت. پذیرش نظام مدیریت یکپارچه روابط عمومی یک تصمیم راهبردی برای هر سازمان است و طراحی و اجرای آن در برآورده ساختن خواسته های مخاطبان و افزایش رفتار آن ها ضرورتی تام دارد.
همچنین قابلیت ارایه مفاهیم یکپارچه مدیریت و تعیین خط مشی های حرفه ای برای ارتقای کیفیت برنامه ها و فعالیت های ارتباطی روابط عمومی ها نیز از الزامات عصر حاضر قلمداد می شود.
روابط عمومی ها به عنوان بخشی از جریان تولید محتوا در حال حاضر نیازمند اجرای برنامه های یکپارچه با استفاده از تمامی ظرفیت ها، ابزارها و تکنیک های در اختیار هستند تا نیل به هدف مشترک را یک صدا، یک پیام و حتی یک رنگ، سمت و سوی واحدی بخشند و برای آن که بر ذهن افکار عمومی جامعه ای که دستخوش انواع پیام هاست اثرگذار باشند، گریزی از حرکت بسوی روابط عمومی یکپارچه نخواهند داشت. موضوعی که شرح و بسط آن مجال گسترده تری می طلبد تا با پرداختن مشروح تر به این نیاز مهم روابط عمومی به بحث و تبادل نظر گذاشته شود. با غور بیشتر در مفاهیم روابط عمومی یکپارچه، سیاستگزاری ها، برنامه ریزی های ارتباطات یکپارچه، ارتباط آن با فناوری های جدید، طراحی کمپین و ارزیابی می توان با بهره گیری از تجارب و آرای صاحب نظران به رهیافت های کاربردی تری از روابط عمومی یکپارچه نایل آمد.
|
نظر بدهید