شارا– علم روابط عمومی و بازاریابی امروز جهان درگیر یک مفهوم است و آن محتواست! امروز روابط عمومیها و بازاریابان نه با سخنوری و نه با تبلیغ به دنبال جذب مخاطب هستند بلکه جهان متصل امروز تنها با محتوا درگیر میشود.
بنابراین، برای داشتن یک روابط عمومی و بازاریابی حرفهای، نیاز هست تا پیامها به موفقترین صورت هدایت شده و قابل درک باشند که در بیشتر اوقات برای تجزیه و تحلیل این موفقیت و سنجش تاثیرگذاری نقطه اوج یک کسبوکار، علومی چون جامعهشناسی و فناوری به کمک کارشناسان برای بررسی نوع رفتار برخط افراد میآیند تا برآیند قابل استفادهای را رقم زنند.
در این زمینه، «جونی بنتُود” یادداشتی را با عنوان «تاثیر نکته اوج» به نگارش درآورده است که سه کلید طلایی موثر در ارائهی پیام تایرگذار را معرفیمیکند؛ کلیدهایی که محتوا، زمان و نوع تاثیرگذاری را به دنبال دارند.
محتوا: مطمئن شوید که بحث و گفتگو در مورد موضوعی خاص، مفید و قابل انتفاع برای دیگران باشد.
زمان: زمانی که دیگران به موضوع علاقه مند شدند و بحث را پذیرا شدند، حتما بحث و گفتگو را ادامه دهید ( چراکه دیگران هشیار شدهاند)
نوع تاثیرگذاری: در این راه، سعی کنید بیشترین نزدیکی را به رفتار شخصیتها و مخاطبانتان داشته باشید.
هم چنین، جونی در ادامه به سایت «ادلمن» اشاره دارد که از روشهای خاصی برای تجزیه و تحلیل رفتار افراد استفاده میکند تا بتواند نوع تاثیرگذاریها و انتفاع آنها را تشخیص دهد.
البته ادلمن، پنج نوع تاثیرگذاری را برای خود تعریف کرده است.
تقویتکننده: این نوع از افراد دارای مخاطبان وسیع و دنبال کنندگان بسیاری هستند و سعی میکنند با داشتن عمق نگاه و حرفهایگرایی، نظرات خوانندگان خود را نیز درنظر بگیرند و بکار بگیرند. هر چند که این نوع از رفتار دارای انگیزههای تجاری و حرفهای بسیار قوی است ولی سعی میکند تا اولین اولویت خود را حفظ تعداد انبوه دنبالکنندگان را حفظ کند. چنانکه، برای بستههای رسانهای که امکان اشتراک مطلب، بازتوییت و درج نظر را افزایش می دهند، توجه بیشتری را نشان میدهند. از این روی، تقویتکنندهها رابطهی خوبی با محتوای ایده پردازان برای کسب ایده دارند.
ایدهپرداز: این دسته از افراد دارای ذهنهای خلاق و مستعدی برای ایجاد مفاهیمی هستند که شاید دیگران براحتی در مورد آنها صحبت میکنند؛ آنها به تعداد زیادی از مخاطب نیاز ندارند، در واقع نظرات روشنفکرانهی آنها به خودی خود ،حالت سیال پیدا کرده و در گفتگوهای دیگران منتشر میشود. هم چنین این دسته از افراد ارتباط خوبی میتوانند با تقویتکنندهها و نگهبانان داشته باشند.
نگهبانان: نگهبانان آن دسته از افرادی هستند که دارای مخاطبان بسیار کمتری نسبت به دو گروه قبلی هستند؛ آنها علاقه دارند تا بعد از ترک دو گروه تقویتکننده و ایدهپرداز در پای بحث نشسته و در مورد یک موضوع خاص به جمعآوری اطلاعات بپردازند. این گروه بیشتر با ایدهپردازان دمخور بوده و با آنها در موضوع و بحث خاصی شرکت میکنند.
تفسیرگر: مفسران به صورت جداگانه دارای نفوذ کمی هستند، چنان که رفتار آنها بیشتر از دادن یک نظر است؛ سعی میکنند تا جوانب مختلف موضوع بحث را بشکافند و آن را تعدیل کنند. ( به خصوص زمانی که نظرات منفی در پستها مطرح میشود، این دسته برای اصلاح اشتباهات وارد عمل میشوند.)
مشاهدهگر: این دسته ردپایی جز در موتورهای جستجو از خود به جا نمیگذارند و بر اساس نتایج این موتورها قابل لمس بوده و دیده میشوند.
بر اساس پنج گروهی که ادلمن برای تجزیه وتحلیل افراد در محیط آنلاین تقسیمبندی کرده است شاید روابطعمومیها و بازاریابان حرفهای به صورت آسانتری بتوانند نقش خود را در دستیابی به موفقیت ایفا کنند، موفقیتی که بیشک در محدودهی مالی و زمانی مشخصی قابل دسترسی خواهد بود و با تعامل بدست خواهد آمد.
منبع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران(شارا)
برگرفته از: http://socialmedia.ir/online-communication/online-public-relations/influence-pr.html
|
نظر بدهید