شارا– آنچه روابط عمومی ها باید در هفته دولت دنبال کنند دوم لغایت هشتم شهریور مصادف است با گرامیداشت هفته دولت، براساس شرایط وبرنامه های پیش رو هفته دولت امسال از چند جهت می تواندکم رنگ شود که اگر روابط عمومی های ادارات اهتمام ویژه ای برای تکریم جایگاه خود، سازمان و سیستم شان نداشته باشند. بر همین اساس در این پست بر آن شدم تا به لحاظ اهمیت موضوع به تحلیل این مهم بپردازم.
موضوع اول بعد از تعطیلی عید فطر روزهای ماه مبارک رمضان، موضوع دوم برگزاری جنبش سران متعهد ومشغول شدن سران ورهبران سیاسی واجرایی کشور بدنبال درگیر شدن مسوولان، زلزله غمبار واسفناک استان آذربایجان شرقی، مشکلات و مسائل پیش روی افکار عمومی و مردم وبرخی از شرایط و موارد موجود می تواند تا حدود زیادی برنامه های امسال هفته دولت را کمرنگ کند وتاثیر زیادی در روند برگزاری آنها وتکریم خود کارمندان داشته باشد.
بهرحال وظیفه اصلی تقویت این حرکت بر عهده مسوولان واحدهای روابط عمومی هاست، واحدهای که باید همه ایام سال آماده باشند و تقویم تاریخی روزها و ماه ها را حفظ کنند.
دنیای امروز دنیای ارتباطات است. در هر ثانیه میلیون ها واحد اطلاعاتی در سطح جهان رد و بدل می شود. از زمانی که تحولات زندگی بشر سرعت گرفت، نیاز به اطلاعات و ارتباطات هر روز افزایش یافت و امروزه داشتن اطلاعات دقیق و به روز از نان شب هم برای مردم مهمتر است و هر که بیشتر بداند، موفق تر است.
در چنین دنیایی کسانی موفق هستند که مهارت برقراری ارتباط را داشته باشند و روابط عمومی ها در سازمان ها نقش برقرار کننده ارتباط بین درون و برون سازمان را بر عهده دارند.
توجه به نقش روابط عمومی ها در ارتقای فعالیت های سازمانی زمینه ای را فراهم می آورد تا راندمان کاری فعالان این حوزه افزایش یابد و اعتلای سازمانی بیش از پیش خودنمایی کند.
فرا رسیدن هفته دولت فرصتی مغتنم برای روابط عمومی دستگاه های اجرایی است تا با اتکا بر مهارت های تخصصی زمینه نشان دادن عملکرد دستگاه های دولتی در جامعه را فراهم آورند و افکار عمومی را در جریان آنچه که در مجموعه های دولتی در طول یک سال اتفاق افتاده گذارند.
اگر روابط عمومی ها به اهمیت نقش سازمانی خود بیش از پیش واقف شوند و تلاش کنند تا بتوانند جایگاه شایسته ای در دستگاه ها برای خود پیدا کنند به حتم این جایگاه می تواند زمینه توسعه بیش از پیش برای آن سازمان را رقم زند به عبارتی دیگر خودباوری و تکیه بر اصولی چون صداقت بیان، زمینه ای را فراهم می آورد که روابط عمومی ها به عنوان کلیدی ترین بخش های هر دستگاه به نقش آفرینی پبردازند.
اگر وظایف و کارکردهای روابط عمومی ها را در سه بخش اطلاع رسانی، اقناع و ترغیب و توسعه مشارکت تقسیم بندی کنیم، به نظر نگارنده مطلب آخرین وظیفه روابط عمومی که همانا توسعه مشارکت است، از اهمیتی بس فراتر از سایر وظایف و کارکردها برخوردار است چرا که ایجاد تبادل، تعادل و تعامل و همراه شدن دیگران با دستگاه امری حیاتی برای بقای یک سازمان موفق به شمار می رود.
به دنبال اطلاع رسانی حقیقی، اقناع، ترغیب و مشارکت به وجود می آید .افراد درون و برون سازمان با هم همراه می شوند و چنین سازمانی، موفق،پیشرو، پویا و سرافزاز خواهد بود و مطابق با اهداف تعیین شده در مسیر خدمت حرکت خواهدکرد.
البته اساتید علم ارتباطات دو وظیفه فرعی نیز برای روابط عمومی بر شمرده اند که عبارتند از: تشریفات و تبلیغات که این دو ابزار کار روابط عمومی هستند نه وظیفه و هدف و ماهیت آن.
اگر سازمان نتواند مطالبات مردم را پاسخ گوید، نارضایتی از عملکرد آن دستگاه و در نهایت، نارضایتی از عملکرد دولت افزایش می یابد که این امر، اهمیت نقش روابط عمومی ها را بیش از پیش آشکار می کند.
فعالیت های فراوانی از سوی دولت و دستگاه های اجرایی در طول سال صورت می گیرد که اگر روابط عمومی ها در خصوص آنها اطلاع رسانی کنند فضایی را فراهم می کنند که تمام اقشار جامعه خود را سهیم در نتیجه این اقدامات می دانند یا به عبارتی دیگر خود را شریک نانوشته آن مجموعه متصور می شوند.
در این میان تعامل روابط عمومی با رسانه ها نیز اهمیتی فراوان دارد چرا که رسانه ها به عنوان چشم و گوش جامعه موجب می شوند تا روابط عمومی ها در جریان سیال اطلاع رسانی جامعه قرار گیرند و به واسطه این ارتباط سازنده است که رسانه های کشور نیز نگاهی واقع بینانه در خصوص عملکرد دستگاه های دولتی خواهند داشت.
به همین دلیل تعامل مناسب روابط عمومی ها با اصحاب رسانه بسیاری از مشکلات و موانع پیش روی اطلاع رسانی را از بین می برد.
اگر معتقدیم روابط عمومی چشم بیدار هر دستگاه است، باید این بخش به وظایف خود به درستی عمل کند تا بسیاری از مشکلات حل شود.
اگر معتقدیم مدیران دستگاه ها باید در شان و منزلت روابط عمومی ها جایگاه تعریف کنند باید اهمیت جایگاه روابط عمومی برای خود دست اندرکاران این بخش نیز روشن و شفاف باشد. به موازات ارتقای جایگاه روابط عمومی ها لازم است نیروهای متخصص برای فعالیت در این بخش جذب شوند و تخصص ها و مهارت های لازم را فراگیرند.
لازم است افراد مستعد و علاقمند به فعالیت های روابط عمومی برای فعالیت در این بخش سازمانی جذب شوند و توانایی های آنها بروز یابد. به حتم هر انسانی برای انجام فعالیتی استعداد دارد و برخی از افراد نیز علاقمند به کار در بخش روابط عمومی هستند.
حال این روزها که در سال پایانی عمر دولت قرار داریم وهرروزر جوسازیها ، فرافکنی های وتخریب ها وبسیاری از اصول اداری و فدای بازی سیاسی عده ای خاص شده و فشارها بر دولت فزونی یافته و دولت در سیبل و مرکز اتهامات قرارگرفته این رسالت روابط عمومی ها را هم سنگین تر نموده و در این هفته بایستی با بررسی، واکاوی و تحلیل شرایط موجود هم در راستای برنامه ریزی در این مسیر گام بردارند وهم حس تعامل و تقویت باورهای عمومی را افزایش داده و هم در مقابل جوسازیها و بازار شایعات و حاشیه ها قد علم نموده و البته در جهت تبیین برنامه خاص برای رویارویی با جنگ نرم دشمنان هم آمادگی کامل از خود نشان دهند وبه نظر نگارنده این هفته با شرایط پیش رو بهترین فرصت برای بازبینی این حرکات مهم توسط حوزه واحد روابط عمومی با دستور مسوولان مربوطه است.
|
نظر بدهید