روابط عمومی و بازاریابی یک ضرورت برای حفظ توان رقابتی است

بانکداری در گذشته ساده بود. مردم کارهای بانکی خود را در یکی از بانک های نزدیک منزل شان انجام می دادند و به روابط عمومی نیاز چندانی نبود. ولی امروز رقابت بسیار شدید است و بانک ها نمی توانند روی وفاداری شخصی مشتریان و کارکنان بانک حساب باز کنند.

برگزاری اولین نشست روابط عمومی بانک های خصوصی با رویکردی متفاوت به صنعت و صنف بانکداری را باید به فال نیک گرفت. در این نشست، مدیران روابط عمومی بانک های خصوصی به نکات ارزنده ای اشاره کردند که ملاحظاتی در پی دارد از جمله:

1. بانکداری در گذشته ساده بود. مردم کارهای بانکی خود را در یکی از بانک های نزدیک منزل شان انجام می دادند و به روابط عمومی نیاز چندانی نبود. ولی امروز رقابت بسیار شدید است و بانک ها نمی توانند روی وفاداری شخصی مشتریان و کارکنان بانک حساب باز کنند.

مورد دیگر این که با وجود دستگاه های خودپرداز و بانکداری آنلاین، بسیاری از مشتریان دیگر نیازی به تعامل انسانی روزانه برای انجام معاملات بانکی خود ندارند. در نتیجه بسیاری از بانک ها فرصت برای ارایه تماس های شخصی را از دست داده اند. این، همراه با تسلط برخی از بازارهای بزرگ موسسات بانکی و نیاز مداوم برای معرفی محصولات و خدمات جدید، بدان معنی است که بانک ها باید امکانات بیشتری برای ارایه دادن به مشتریان موجود انجام دهند و افرادی بیشتری را نیز بدون توجه به اندازه و ظرفیت خود برای جلب نظر داشته باشند.

برای رسیدن به این هدف، بانک ها در حال سرمایه گذاری در روابط عمومی و بازاریابی برای ایجاد حداکثر تاثیر در بازار هستند. روابط عمومی و بازاریابی یک ضرورت برای حفظ توان رقابتی است. سوال دیگر این نیست که آیا «ما باید سرمایه گذاری در روابط عمومی و بازاریابی داشته باشیم؟» در عوض، سوال این است: «چگونه می توانیم بهترین بازاریابی و صرف بودجه در روابط عمومی برای دستیابی به اهداف مان و ایجاد حداکثر تاثیر در بازار را داشته باشیم؟»

نتیجه می گیریم مستندنشینان بانکی از اهمیت جایگاه و نقش روابط عمومی در صنعت بانکداری آگاهند و به خوبی می دانند که تنها با کمک روابط عمومی ها می توانند پیام های کلیدی خود را به مخاطبان مورد نظر، مشتریان فعلی، مشتریان بالقوه آینده، سهامداران و شرکای راهبردی خود برسانند.

2. دکتر «رضا امینی» در کتاب ارزشمند «روابط عمومی» به نکته بسیار جالبی در باب «برنامه های روابط عمومی» در نظام بانکی اشاره می کند: بانک ها در کشورهای پیشرفته برای جلب مشتری و جمع آوری سپرده های مردم رقابت شدیدی با یکدیگر دارند و با استفاده از برنامه های روابط عمومی سعی دارند صاحبان صنعت و بازرگانی و سرمایه گذاران و صاحبان اندوخته ها را به سوی خود جلب نمایند. بانک ها با تنظیم برنامه های روابط عمومی سه هدف زیر را تعقیب می کنند؛

– با بهبود خدمات خود، حجم داد و ستد خود را افزایش دهند.

– در ذهن مشتریان کنونی و آینده خود وضع مساعد و آبرومندی برای بانک ایجاد کنند.

– موقعیت خود را در شهری که مرکز فعالیت های بانک است تحکیم نمایند.

هدف اصلی هر بانک این است که با توسعه فعالیت های بانکی و تنوع محصولات و خدمات خود، درآمد و سود بیشتری تحصیل کند. معمولا برای نیل به این منظور هر بانکی کوشش می کند که به مردم بقبولاند که این بانک بهتر و کارآمدتر از بانک های دیگر است و بیشتر به نفع مردم است که با این بانک داد و ستد کنند.