روابط عمومی الکترونیک دانش بین رشته ای می باشد که از ۱۰ سال گذشته در دنیا مطرح شده است و به استفاده از فناوری های ارتباطی و الکترونیک در ساختار روابط عمومی ها اطلاق می شود.
هم اکنون ضریب نفوذ اینترنت در کشور ۴۳ درصد و ضریب نفوذ تلفن همراه ۷۵ درصد اعلام شده است و این آمار حاکی از این واقعیت است که مردم زمینه لازم را برای دریافت سرویس ها و خدمات الکترونیکی دارند.
این درحالی است که برخی از سازمان ها این تحول را زودتر از دیگر نهادها درک کرده اند که از جمله آن ها می توان به شهرداری ها از جمله شهرداری تهران و اصفهان اشاره کرد.
با توسعه روز افزون فناوری در کشور، این نیاز در میان برخی از سازمان های دولتی احساس می شود تا آن ها نیز
به خدمات الکترونیکی روی آورند و دست کم از طریق خدمات اینترنتی و تلفن همراه ارتباط بیشتری را با مشتریان برقرار کنند.
با رشد فناوری های نوین در جهان اشکال دیگر از روابط عمومی دیده می شود که از آن جمله می توان به روابط عمومی دیجیتال، روابط عمومی آنلاین و روابط عمومی سایبری اشاره کرد.
روابط عمومی دیجیتال
در روابط عمومی دیجیتال، محتوا همچنان همان محتوای روابط عمومی سنتی است اما در نوع جدید روابط عمومی قابلیت جست و جو برای مخاطب ایجاد می شود.
روابط عمومی آنلاین
در روابط عمومی آنلاین خدمات به صورت شبانه روزی در اختیار مخاطب و مشتری قرار می گیرد.
این نوع روابط عمومی برای رسانه های مبتنی بر web اعتبار قائل می شود و در آن خبردهی و خبریابی مبتنی بر فضای وب است ، اخبار روابط عمومی علاوه بر رسانه های مکتوب و رسانه های صوتی و تصویری، برای رسانه های آنلاین و اینترنتی نیز ارسال می شود.
در این نوع از روابط عمومی امکان برگزاری همایش های خبری آنلاین، انتشار همزمان مصاحبه ها و گفت و گوهای زنده روی اینترنت ، ارسال پاسخ های رسمی برای نشریه های الکترونیکی، سایت ها، وبلاگ ها و خبرگزاری میسر است .
روابط عمومی سایبر
منظور از روابط عمومی سایبر، فرآیندی است که در آن روابط عمومی به صورت آنلاین درآمده که ویژگی تعاملی و مشارکت پذیری آن بسیار برجسته و بارز است.
مخاطب یا مشتری در روابط عمومی سایبر در جایگاه اول اهمیت ایستاده است و به جای توده های انبوه به تک تک افراد توجه کامل می شود. کارکنان روابط عمومی سایبر نه فقط در ساعات اداری، بلکه در تمام مدت شبانه روز و در تمام ایام هفته (بدون تعطیلی) و در تمام زمان ها و مکان ها به انجام فعالیت می پردازند.
بنابراین در روابط عمومی سایبر، مفهوم کار و ساعت کاری تغییر پیدا می کند وحضور در چنین نهاد یا سازمانی به منزله یک شغل تمام وقت محسوب می شود.
ارایه خدمات آنلاین بدون نیاز به حضور مشتری یا مخاطب، بخش دیگری از فعالیت های روابط عمومی سایبر است که آن را تا حد زیادی به فرآیند تجارت الکترونیک (E-Commerce) نزدیک می کند.
تلفن همراه؛ یک رسانه قوی در اختیار روابط عمومیها
تلفن همراه امروز یک رسانه قوی در اختیار روابط عمومیهاست و کافی است روابط عمومی بداند چگونه از این ابزار ارتباطی استفاده کند.
همراه؛ همراهِ همیشگی مخاطبان و روابطعمومیها می باشد و فرستنده و گیرنده هر زمان اراده کنند میتوانند این وسیله ارتباطی را در جهت اهداف خود مورد استفاده قرار دهند. تعداد مشترکان تلفن همراه به عدد ۴ میلیارد نزدیک شده است.
شاخصهای تلفن همراه جوامع را به سمت “روابط عمومی همراه ” میبرد و نرم افزارهای تولید شده تلفن همراه، کاربرد خدمات را سادهتر کرده است.
هزینه دریافت بسیاری از اطلاعات برای مشترکان صفر است لذا هر مشترک به عنوان گیرنده اطلاعات هر روز تمایل خود را به دریافت اطلاعات جدید نشان میدهد.
این ویژگیها و تحولات آتی «روابطعمومی تلفن همراه» هم یک تعریف از روابطعمومی و هم یک ابزار ارتباطی در خدمت روابطعمومی می باشد.تعریف از روابطعمومی از آن جهت است که تلفن همراه امکان ارتباط با تک تک مشتریان و مخاطبان را فراهم کرده است یعنی فرستنده میتواند نیاز تک تک مــخاطبان را شناسایی و برای آنان پیام مناسب ارســال کند.
روابطعمومیها میتوانند پیام های خود را از طریق تلفن همراه به شیوههای مختلف به مخاطبان برسانند؛ روابط عمومیهای امروزی صاحب رسانه شدهاند و در هـر زمان میتوانند اخبار خود را منتشر کنند.
خدمات ارتباطات موبایل- روابطعمومی خدمات چندرسانهای شامل: دریافت فایلهای صوتی، تصویری و نوشتاری
خدمات افکارسنجی شامل: افکارسنجی در خصوص مسائل سازمانی، سیاسی و اقتصادی
خدمات رسانهای شامل: ارسال اخبار و گزارشها به مخاطبان، خدمات تبلیغاتی شرکتهای تولیدی، سازمانهای دولتی و خصوصی و افراد مختلف سیاسی و ورزشی
انواع سرگرمیها شامل: مسابقات، بازیها و اطلاعرسانی با تکنیکهای سرگرم کننده
اطلاعرسانی شامل:همه نوع اعلامها مثل اعلامهای دولتی، اعلامهای چسبیده به جغرافیا از طریق سیستم GPS و GIS که امکان تعامل موبایلی جغرافیایی را فراهم میسازد.
حرکت روابط عمومیها به سمت فردگرا شدن
روابطعمـومــی «جمعگرا»ی گذشته میتواند به روابطعمومی فردگرا تبدیل شود. این اتفاق یک ایده جدید نیست، بلکه یک واقعیت است که امروز در بسیاری از روابط عمومی ها اجرا شده است؛
روابط عمومی باید جامعه هدف را بشناسد، پیام را طراحی و به سادگی برای مخاطب ارسال کند. در این شرایط، بازخوردها آنی و تفکیک شده است؛ ارزیابی هم ساده و قابل فهم است و میتوان در همان لحظه با تغییر، اصلاح و توقف پیام، مخاطب را از اهمیت بازخوردش آگاه کرد بنابراین فردی شدن روابط عمومی، نوعی انطباق با تغییرات فرهنگی جدید محسوب میشود.
تلفنهمراه به این صورت تقسیمبندی می شود؛
|
نظر بدهید