شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– 27 اردیبهشت را روز روابط عمومی و ارتباطات نامیده اند و این امر خود گویای اهمیت این علم است . در اهمیت روابط عمومی همین بس که آن را هنر هشتم نامیده اند .
تعریف درست روابط عمومی از نظر من آمیزه ای است از علم و هنر . فعالان عرصه روابط عمومی باید هنرمندانی باشند صبور، مردمدار، مجهز به سلاح قلم و بینا به تمامی حیطه های ارتباطات جمعی. اینان آینه تمام نمای سازمان خود هستند آینه ای که البته خود مبری از هر زنگاری است.
اهمیت جایگاه روابط عمومی در عصر ارتباطات و در دورانی که اطلاعرسانی در همه عرصهها پیشتاز است، دوچندان شده است به گونه ای که موفقیت سازمانها، ادارات و شرکتها و دوامشان در عرصهها و فعالیت های تخصصی به عملکرد روابط عمومیهای آنها وابسته است. امروزه نقش روابط عمومی ها در کمک به تصمیم گیری های مدیریتی و استراتژیک یک سازمان نقشی قابل توجه است. باید دانست که روابط عمومی درست با تبلیغات صرف در خصوص یک سازمان و بله قربان گویی مدیر تفاوت بسیار دارد.
آنهایی که گمان می کنند با تعریف بی جا و غیر قابل باور از یک سازمان نقش خود را به عنوان روابط عمومی درست ایفا کرده اند، ره به ترکستان برده اند . روابط عمومی بی همدلی و مردمداری و بی آنکه نقاط ضعف یک سازمان را با بیانی سازنده به مسئولان ارشد آن تذکر دهد، از نقش اساسی و موثر خود فرسنگ ها فاصله خواهد داشت و به بیانی دیگر نمی توان نام روابط عمومی را بر آن نهاد .
حیات هر سازمان به مخاطبان آن وابسته است و تنها با بینش عمیق ارتباطات و هنر مردمداری می توان این گوهر گرانبها یعنی مخاطب را حفظ کرد و وفادار به سازمان نگه داشت.
در پایان آنچه اهمیت دارد این است که محور اساسی کار روابط عمومی کسب منافع برای کل سازمان است نه برای شخصی که در رأس هرم سازمانی قرار گرفته است. بنابراین باید به روابط عمومی و کارکردهای آن، بهتر و منطقی تر نگاه کرد. در این صورت است که روابط عمومی میتواند در سازمان موفق عمل کند.
منبع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)
|
نظر بدهید