شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا)–|| ابوذر حلوایی پور در یادداشتی که به مناسبت روز ارتباطات و روابطعمومی نوشته؛ معتقد است که اثرگذاری روابطعمومی از یکسو نشاندهنده رشد مشارکت اجتماعی مردم و افزایش نظارتهای اجتماعی است و از سوی دیگر بیانگر این موضوع است که ارتباطات شفاف، آنلاین و پاسخگو بیش از پیش مورد نیاز نهادهای بزرگ است.
با چنین نگاهی متوجه نقش مهم روابط عمومیها در شکلگیری ارتباط درست و موثر با مردم، نهادها، سازمانها و شرکت ها و حتی کارکنان داخل یک سازمان میشویم.
علاوه بر این مقوله روابطعمومی در نهادهای اقتصادی بزرگ از جنبه دیگری هم قابل توجه است. چرا که این نهادها معمولا با بهرهمندی از موهبات طبیعی به تولید و خلق ارزش برای جامعه میپردازند که گاه ممکن است در فرآیند تولید، قادر به ارائه حقوق همه ذینفعان نباشند. در چنین شرایطی، طی شصت سال گذشته در دنیا رویکرد مسئولیتهای اجتماعی مورد توجه قرارگرفته است تا به واسطه آن شرکتها و موسسات اقتصادی بتوانند بخشی از ارزشآفرینی خود را به صورت مستقیم به بدنه اجتماع اختصاص دهند.
مطالعات نشان داده است، شرکتهایی در ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود موفقتر عمل کردهاند که روابطعمومی پویا و قویتری داشتهاند و به عبارتی ارتباط بهتر و موثرتری با مخاطبان خود و مردم برقرار کردهاند.
با همه این تفاسیر در دنیای کنونی نقش روابط عمومیها هر روز ابعاد تازهتری پیدا می کند و چون گذشته صرفا به ارائه اخبار موفقیتهای سازمان متبوع خود ختم نمیشود، ارتباط همهجانبه روابط عمومیها با مخاطبان، مصرف کنندگان، مردم محلی، سایر نهادها اعم از اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی، رسانهها و البته کارکنان داخل سازمان نیاز امروز یک سازمان موفق است.
در این خصوص سازمانها و نهادهای اقتصادی به دلیل اهمیت بالایی که به تولید، بهره وری و سودآوری خود میدهند، الزام بیشتری برای قدرت بخشیدن به روابط عمومیهای خود دارند چرا که در دنیای کنونی بیش از قبل مشخص شده است که همه ارکان ارتباطی یک سازمان به شکلی پیوسته بر سود اقتصادی آن میتوانند اثر گذار باشند؛ موضوعی که برای روابطعمومی به عنوان عضوی اصلی از سازمان ها و شرکت ها مستثنا نیست و روابطعمومی می تواند در نیل به اهداف سازمان و شرکت به عنوان رکنی اصلی تاثیرگذار بوده و موفقیت خود را نیز به همراه داشته باشد.
اکنون سازمانهای بزرگ دنیا، مبنای فعالیتهای روابطعمومی خود را به جای انجام فعالیتهای کلیشهای و گاه صرفا گزارشگر، بر توسعه دانش، انجام پروژههای اجتماعی تحقیقمحور و ارتباط پررنگتر با دانشگاه گذاشتهاند تا علاوه بر تحقق اهداف ساده و ثابت روابطعمومی، بر جوامع مورد نظر خود اثرات ماندگارتر و تحولگونه داشته باشند، موضوعی که امسال در فرمایشات مقام معظم رهبری در تعیین شعار سال و مقوله مهم دانش بنیان بودن فعالیت ها، به وضوح دیده می شود.
روابط عمومیها اکنون به عنوان آینه تمام نمای سازمانهای خود میکوشند نگاه گستردهتری به زندگی اقشار جامعه داشته باشند تا از این راه بتوانند به ایجاد یک پیوند منطقی بین زندگی روزمره، اهداف اقتصادی و تعالی روح انسان، کمک کنند.
رسیدن به چنین هدفی علاوه بر تمرکز بر ایجاد ابعاد دانش بنیان هر نهادی، نیازمند رشد و توسعه فردی تمامی افراد یک سازمان پیشرو و یادگیرنده است.
ابوذر حلواییپور- مدیر روابطعمومی و امور بینالملل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر
نظر بدهید