شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– “راهنمای فعالان روابط عمومی” یک راهنما با محتوای کاربردی بروز برای فعالان روابط عمومی است که توسط “شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)” منتشر میشود، بنابر این هر کسی امکان استفاده از مطالب آن را بدون نیاز به پرداخت هزینه دارد.
مقدمه
یکی از نکاتی که در روابط عمومی بر آن تأکید میشود، وظیفهای است که به روابط عمومی واگذار شده و آن یک وظیفه مدیریتی است. اگر مدیریت یک سازمان نسبت به وظیفه مدیریتی روابط عمومی بیتفاوت باشد و مدیر روابط عمومی در گروه مدیران ارشد سازمان حضور نداشته باشد، روابط عمومی نمیتواند در قبال سازمان و در قبال وظیفهای که به آن محول شده است از حداکثر توان بالقوهی خود استفاده کند که در این شکل در حقیقت تنها نام روابط عمومی را یدک میکشد و فاقد کارایی و تأثیرگذاری لازم است.
هنگامی که به آن نه به عنوان روابط عمومی بلکه چیز دیگری نگریسته شود در بهترین شکل به بخشی که مسئولیت ارتباطات با کارکنان را بر عهده دارد، محدود میشود و در بدترین حالت به شکل ناپخته و سازمان نیافتهای از «مدیریت بحران»- که فاقد هر گوه زمینه علمی و فنی است- تبدیل میشود. در هر یک از اشکال یاد شده، سازمان از ارزش استراتژیک یک روابط عمومی سود نبرده است.
از سوی دیگر، هنگامی که از روابط به شکل مؤثرتری استفاده میشود، با دستیابی به قابلیتهای اصلی خود فراتر از یک وظیفه ساده ارتباطی نمود مییابد و در حقیقت به چشم و گوش سازمان مبدل میشود. روابط عمومی تنها در چهارچوب وظیفه مدیریتی خود قادر است که موازنهی ضروری بین نیازها و انتظارات مدیریت سازمان و نیازها و انتظارات آن دسته از گروههای اجتماعی را که برای سازمان بسیار مهم هستند، ایجاد کند. بدون موازنه مذکور، سازمان اغلب به شکل جدی در رسیدن به اهداف مشترک خود ناتوان مینماید.
روابط عمومی با توجه به نقش مدیریتی خود در پس وظایف تاکتیکی و تکنیکی برای افزایش دید و راهبرد مشارکتی حرکت میکند. روابط عمومی هنگامی که یک بخش فعال مدیریت است، در بیرون از سازمان، برای ایجاد ارتباط با گروههای اجتماعی مؤثر عمل میکند و مدیران جزء را قادر میسازد تا عکسالعملهای احتمالی گروههایی که در نتیجه منافع مشترک، با هم هماهنگ شده و متحد میشوند. پیشبینی عکسالعملهای گروههای مذکور این امکان را به سازمان میدهد تا از محاسبات نادرست پرهزینه اجتناب کند و در فرآیند مذکور در استفاده از منابع ارزشمند سازمان صرفهجویی به عمل آید.
روابط عمومی این امکان را برای سازمان فراهم میآورد تا ضمن برنامهریزی درست و دقیق، از عکسالعملهای منفی گروههای سیاسی مصون ماند که البته برای این کار سازمان باید قبل از اجرای برنامههای خود با گروههای اجتماعی مهم ارتباط برقرار کند. بدینسان روابط عمومی از بروز تحریم فعالیت گروههای فشار، فعالیتهای منفی رسانههای گروهی، اقامه دعوی و عکسالعملهای حقوقی و سایر مشکلات مسئلهساز، جلوگیری به عمل میآورد.
|
نظر بدهید