
شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– روابط عمومیها وظایف متعددی دارند که یکی از مهمترین آنها اطلاعرسانی است، و برای این که روابط عمومی بداند تا چه حد اطلاعیهها و پیامهایی که روابط عمومی منتشر کرده به دست مردم رسیده و اثرگذاری داشته باید از راههای مختلف آن را مورد بررسی قرار دهد.
رصد و پایش رسانه ها یکی از این راهها سنجش بازخورد مخاطبان است اما راه دیگر این که تحلیل کنیم رسانهها چگونه اطلاعات پیامهای روابط عمومی را منعکس کردند. به همین خاطر ما در طول روند فکری روابط عمومی هم باید نظرسنجی از مخاطبان داشته باشیم و هم از طریق روش تحلیل محتوا که یکی از روشهای مهم علم ارتباطات است را اجرا کنیم.
در واقع تعامل روابط عمومی با جامعه و مخاطبان اهمیت بالایی دارد که این پایش و رصد میتواند روشنگر راه و اهداف آینده آن باشد.
البته در شرایط فعلی که روابط عمومیها با بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین با شیوه الکترونیکی اقدام به اطلاعرسانی میکنند، کارشان راحتتر است چرا که خیلی سریع تر از طریق موتورهای جستجوی فضای مجازی را رصد می کنند و می ببیند که رسانهها چه اخبار و پیامهایی را در مورد سازمان مورد نظیر منعکس کرده اند.
در گذشته این اقدام از طریق بولتن های برید جراید انجام میشد که یا روابط عمومی سازمانها آن را انجام میداد یا توسط شرکتهای خصوصی انجام میشد و همراه تحلیل به دست مدیران ارشد سازمان رسانده میشد، آنها متوجه میشدند که بازخوردهایی که از فعالیتهای سازمان در رسانهها وجود دارد چگونه است.
محتوا و شیوههای دسترسی به دادهها متفاوت است اما امروز خوشبختانه هم دسترسی به اطلاعات رسانهها و هم نرمافزارهایی که میتواند تجزیه و تحلیل پیامها را داشته باشد در اختیار روابط عمومی است به عنوان نمونه نرمافزار SPSS در این روش بسیار کارایی دارد.
|
نظر بدهید