دانش روابط عمومی را به روز کنیم

بهترین فرصت برای نقد و بررسی روابط عمومی و نقش ها و کارکردهای آن همین روزهایی است که همه نگاه ها معطوف به روابط عمومی است و از این فرصت باید نهایت بهره را جست.

شارا، مهرشاد کاکاسلطانی از آن روزی که مرحوم نطقی، روابط عمومی را در کشور بنیان نهاد دهه ها می گذرد و از روزهایی در عصر حاضر که روابط عمومی از لاک خود بیرون خزید و کارکردهای پیدا و پنهان فراوانی پی ریخت نیز بیش از یک دهه؛ نسل ما گرچه توفیق کارآموزی از بزرگان این حرفه در گذشته ها را نداشته و درک درستی از تکنیک ها ، شیوه های انجام امور و فضای حاکم بر محیط های کاری گذشته ندارد ، اما امروز، به یقین، به این باور رسیده ایم که روابط عمومی در سازمان خود، دست توانایی دارد و بسیار می تواند سازمان را برای دستیابی به اهداف یاری برساند .
 از روزهایی که روابط عمومی به شیوه سنتی کار می کرد بسیار گذشته و ما در عصری هستیم و در سازمان هایی کار می کنیم که به اطلاعات و اخبار نیاز دارند و انتظار دارند به صورت علمی به آن دسترسی داشته باشند و این باور نهادینه شده است که در دنیای رقابت ، باید روابط عمومی را جدی گرفت و از این دانش برای ارتقای سازمان بهره ها جست .
 اکنون وقت آن رسیده در کلیه امور و متون روابط عمومی و نظام علمی و دانشگاهی ، بازنگری جدی داشته باشیم و مطابق با نیازهای کشور و اصول و قواعد روز، این دانش را به جلو سوق دهیم . آن روزی که مفاهیم و مبانی نظری روابط عمومی شکل می گرفت و به دانش پژوهان ارائه می شد نه از اینترنت و شبکه های اجتماعی خبری بود و نه از فنون ارتباط و نقش بارز آن در تعالی سازمان و البته سود آوری به ویژه در بنگاه های مالی . اما امروزه روابط عمومی دست برتر سازمان است و با علمی که دارد و تخصصی که آن را پرورانده و با ماهیت ذاتی اش – به روز بودن – در مسیرحرکت براساس خط مشی سازمان، در تقویت و توسعه برند، در شکل گیری یک نظام رفتاری و ارتباطی مناسب، در سازمان دهی فرایندهای اطلاع رسانی و پاسخگویی و بسیاری از امور نقش بارزی دارد و تاثیر گذار است . مدت هاست روابط عمومی سنتی از بسیاری از سازمان های ما رخت بر بسته و دست کم به مانند سابق نیست، اما ناگوار آنکه اگر نجنبیم و دانش خود را به روز نکنیم از وضعیت کنونی نیز خواهد گذشت ؛ اینک ما خواهیم ماند و کارکردهایی که برای برآوردنش آموزش لازم را ندیده ایم و لاجرم علوم دیگر بار سنگین آن را به دوش خواهند کشید .
 براساس یافته های جدید، هر انسان در طول روز بین 000/5 تا 000/22 پیام دریافت می کند و پیام باید ظرف 3 ثانیه مخاطب را جذب کند . به این مفهوم باید تلاش کرد در جهان سرشار از اطلاعات و دانش ، در کمترین زمان ممکن با کمترین عبارات و بهترین ابزار مخاطب را جذب و پیام را به او منتقل کرد ( فارغ از اینکه محتوای پیام تبلیغاتی است و یا اطلاع رسانی ). جهان به سرعت در حال تغییر است و رشد و گسترش انواع شبکه های مجازی و حقیقی ، توسعه فزاینده رسانه ها ، پیچیدگی روابط و مناسبات در سازمان ها و سرعت گسترش اخبار و شایعات ، سازمان ها را در معرض مخاطرات فراوانی قرار داده و نداشتن استراتژی مناسب رسانه ای و ارتباطی ، حیات سازمان را تهدید خواهد کرد ؛ در کنار این حضور ثابت و تاثیر گذار روابط عمومی در تحقق استراتژی های کلان سازمان و برنامه ریزی ها و نیز اهمیت آن در قبال رقبا ، به مفهوم آن است که باید دانش روابط عمومی را توسعه ببخشیم و آن را کارآمد کنیم . باید فارغ از هیاهو و تبلیغات بیهوده و ، آسیب های این حرفه را دریابیم ، آموزش ها را کاربردی کنیم ، دانشجویان و کارگزاران این حرفه را برای پذیرش هر تغییری مهیا سازیم و آن ها را به دانش درک و تحلیل مسائل و موضوعات پیرامونی تجهیز کنیم .
 بهترین فرصت برای نقد و بررسی روابط عمومی و نقش ها و کارکردهای آن همین روزهایی است که همه نگاه ها معطوف به روابط عمومی است و از این فرصت باید نهایت بهره را جست تا بتوانیم نقاط قوت و قابل بهبود خود را باز شناسیم و برای ایفای نقشی بارزتر و عملکردی بهتر، برنامه ریزی مطلوبی داشته باشیم . باید به همه دست اندرکاران این حرفه که به دلیل فشار فراوان محیط کار و توقعات بعضا غیر علمی محیط های کاری ، فشار فراوانی تحمل می کنند و سلامت خود را در خطر می بینند و دچار آسیب های بسیاری هستند، خسته نباشید گفت و دست آنها را به گرمی فشرد . فراموش نکنیم برند یک کشور و میزان شناخت و آگاهی جامعه جهانی از یک ملت ، مستقیما با کارکردهای روابط عمومی در حوزه های مختلف در ارتباط است و لازم است قدر و منزلت این حرفه و کارگزاران آن را بدانیم و برای بهتر شدن آن همگی کوشش کنیم .