شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– کارکنان یک شعبه باید به جزئیات روزآمد مشتری دسترسی داشته باشند تا بتوانند روابطی بهتر و سودبخشتر برقرار کنند. اطّلاعات کلیدی باید شامل کلّ سوابق ارتباطی، فرصت فروش (بر پایۀ تحلیل و الگوسازی)، مسائل عقبافتاده، رتبهبندی اعتباری و پیشتصویبها باشد.
ضرورتاً شرط لازمی نیست که کلّیۀ این ابتکارات بلافاصله تکمیل شوند، یا حتّی تمامی آنها انجام شوند، امّا این مراحل فرمول مشخّصی برای حصول موفّقیت است. هر ابتکاری برای صرفهجویی در مخارج و افزودن ارزش به بانک و مشتریان، هر دو، طرّاحی شده است. ابتکاراتی هم هست که در نهایت کاملاً باید انجام شوند تا شعبه را در درازمدّت در حالتی قابل رقابت و خودکفا نگه دارد.
برای بانکی با “عنوان تجاری” منطقهای یا روستایی، این ابتکارات باید در 12-18 ماه اوّل بازدهی بر سرمایه داشته باشد. برای بانک های بزرگتر چندملّیتی، مادام که بانکداری سیستم عاملی باشد که دانش را در سازمان انتقال دهد و سیستم عامل تکنولوژی داشته باشد که در کلّ چارچوب عنوان تجاری تلفیق گردد، منافع مقیاس چارچوب زمانی مزبور را تا حدّ 4-6 ماه کاهش میدهد.
ما به شعبه معتقدیم. دقیقاً موضوع این است که به شعبهای کاملاً متفاوت با آنچه امروزه متداول است باور داریم. خبر خوب این است که با حصول این مقصود شما نه تنها ارزشمندترین مشتریان خود را حفظ میکنید، بلکه برای سهامداران خود نیز سود بیشتر به بار میآورید. فقط اطمینان حاصل کنید که بر نیازهای متغیّر مشتری تمرکز داشته باشید. معاملات کمتر، راهنمایی و توصیۀ بیشتر. شعبه جایی است که من قدم در آن میگذارم تا با کسی که در زمینۀ بانکداری متخصّص است صحبت کنم. من بدان علّت وارد شعبه نمیشوم که راههای آسانتر بسیاری برای انجام دادن کار وجود دارد.
اگر اینقدر آسان است، پس چرا قبلاً این اتّفاق نیفتاده است؟ آیانجی دایرکت، دویچه بانک، ولز فارگو، اچاسبیسی و فرست دایرکت، رابوبانک و بسیاری از سایرین هماکنون عناصری از آن را دارند. این صرفاً موضوع پیشبینی تغییرات در رفتار مشتری و سوق دادن عملیات شعبه در جهتی برای رفع نیازهای مزبور است.
|
نظر بدهید